Reklama

Reklama

Nicota

(festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Počas nočnej zmeny nájde Daniel (Aaron Poole) zraneného chlapa a ihneď sa ho snaží dostať do nemocnice. Tých v okolí nie je mnoho, takže musí využiť tú, ktorá má byť čoskoro uzatvorená. Po príchode na miesto však zisťuje, že pacienti s personálom sa ocitli pod útokom monštier a aj keby chceli uniknúť, čakajú na nich vonku členovia neznámeho kultu s dýkami v rukách. (Marceloo)

(více)

Recenze (188)

stration 

všechny recenze uživatele

Pinhead bez hřebíků, Vetřelci bez Ripleyové, Věc bez sněhu a ledu. Všechno a mnohem víc můžete potkat v jedné nemocnici, kde se kromě těchto mazlíků sejde partička nesourodých ubožáků, kteří prožijí krušné chvíle. Dýchne na vás atmosféra osmdesátek i se všemi nechutnostmi a atmosférou, které k tomu pochopitelně patří. Pokud máte tento typ horůrků rádi, budete se skvěle bavit. Pokud máte rádi moderní duchařinky, CGI nebo ječící teenagery, chapadla pryč. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

The Void je chybou filmové produkce a to skoro ve všech ohledech. Jedná se o snímek, kterej v sobě nese tři tuny klišé a nebojí se to dát najevo. Kamera je úchvatná, to samé neonové barvy a snaha o vytvoření retro hororového snímku 80 let se cení. Ale tím nadšení končí. 2/10 ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

4* s prižmúrením očkom. Trocha z Lovecraftu, trocha viac z Carpentera a Fulciho (možno viac ako len trocha inšpirácie) ale výsledok sa mi celkom páčil. Malo to svoju hrôzostrašnú atmosféru, celkom podarenú hudbu, nechutne slušné gore bez minimálneho CGI a kozmickú tajuplnosť. Škoda dementného správania hlavných postáv, mohli sa s tým pohrať viac, nemuseli sa chovať ako v nejakom teenagerskom slasheri. No aj tak je to jeden z najlepších hororov za posledné roky. O tom sa nebudem hádať. ()

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Příjemné menší dílko se starými dobrými loutkami a praktickými efekty, které dává vzpomenout na vrchol Carpentera a podobné 80tkové tvorby. Celkový dojem kazilo jen tlačení se do toho mytologického tématu a tím vyhroceného závěru. 6/10. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Po úvodním velice solidním našlápnutí sem čekal slasher jako vrata. Ale to jsem se šeredně pletl. Je to splatter jako svetr. Což mě docela mrzí. KuKluxKlan měl nožíky nabroušený, hábity vybělený vanišem a choreo vypracovaný do detailu. Kurva. Tak nám z toho nakonec vyhřezl multidimenzionální sklepmistr Mengele. Trošilinku zklamání. Ale pokud to mám brát do detailu, tak jedinej slušnej splatter za poslední dobu byl Turbo Kid. Takže proč ne. Koukatelnej flick. 55% P.s.: Kathleen je solidní javorová listka ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný skoro lovecraftovský horor, u kterého si znalci žánru budou chvílemi povzdychávat při rozpoznávání klasik, kterými se inspiroval. Ale pokud se přenesete přes ten mix inspirací z řady žánrových klasik (každý musí rozpoznat minimálně pět filmů, kde si autoři něco půjčili), není důvod proč si nevychutnat v potemnělém obývacím pokoji solidní porci atmosféry temnoty, deprese a staré dobré brutality správně nechuťáckých mechanicko-latexových efektů bez asistence počítačů. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Take nenarocne hororove becko, kde reziser Dzeremy Gylespaj mi nic nehovori, ale dalo sa to - nechutne, ten spital mal hodne do seba, stare opustene spitaly su aj dost hororove - staci spomenut z CZ a SK koncin : stara opustena nemocnica v zapadoceskych Domazlicich - to bol masaker tam ist. Kolkym ludom uz vzali nemocnice nadej na dalsi zivot - napokon su plne odbornikov, ktorych pracu nijak nespochybnujem + napriklad selest stromov na zahrade, ktory prenika dovnutra s hmatatelnou naliehavostou - hm, to tiez neprida na nalade : 67 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádnej odvaz, kterej mě chytnul za koule a nesnažil se mě nijak ojebat! Musim uznat, že jsem čekal hroznej kanadskej brak u kterýho usnu po deseti minutách. Nic takovýho se nestalo a modlil jsem se, aby tahle jízda nikdy neskončila! 80% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sice to v sobě má hodně z jiných hororů (třeba Věc je tu dost jasná...), ale upřímně, Stranger Things je naprostá vykrádačka všeho z osmdesátek a všichni tu z toho slintají blahem, i když není proč, takže tu budu milejší. The Void je jeden z těch hororů, kde nechutnosti právoplatně fungují, jelikož tohle má atmosféru, nenudí to, dokonce i většina postav tu je sympatických, takže je to dobrý. Avšak, i tak tu jsou chyby, většinou to spočívá v nelogičnostech (jako, fakt mi nejde na rozum, proč když už se to všechno začalo dít, tak nevyběhli ven a nezkoušeli ty členy sekty venku vystřílet, oni na to měli zbraně a ti venku jenom dýky, to by šlo) a že by mě to až tak chytlo, se taky říct nedá. I to s tím vesmírem mohli ubrat, včetně té poslední scény. Jinak to je ale docela dobrý. Lepší 3* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

The Void se zdálo jako jediná možnost z velmi malého výběru z ozvěn Festivalu otrlého diváka. Trailer mě z těch všech opravdu zaujal a navodil i středně velké očekávání. Děj se rozběhl velmi rychle, atmosféra jede v podstatě od první minuty. Ale přesto, že podle traleru to vypadalo, že stopáž bude napěchovaná zrůdami, doslova tomu tak nebylo. Scénář má sice trošku děr, ale když se tam neobjeví zrůda, aspoň se hraje na tu psychologickou a mrazivou strunu, například v podobě všudypřítomných zakuklenců. Když přejdu už k těm zrůdám, ty byly velmi povedené a bez problému ukojily mé choutky. Konečnou pointu a rozuzlení jsem sice nějak nepochopila, ale trochu si myslím, že se v něm hlubší význam asi ani hledat nedá. A jestli ano, neměla jsem na to chuť. The Void poslouží asi jako gore oddechovka pro nadšence a ty, kteří potřebují od hororu svoji rutinní krvavou dávku. Dávám čtyři za tu slušně hustou atmosféru, ale čtyři slabší za ten poměrně malý výskyt monster. (FOD 2017) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Trpí to klasickým neduhem naprosté většiny hororů - tedy že to nedává moc smysl a realističnost je menší než IQ postav, které na svou bezpečnost vážně moc nedbají. Na druhou to stranu to má perfektní efekty a příšery, které když už se objeví, jsou excelentní. 50% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

The Void figurovalo na nějakém seznamu filmů tak nechutných, že je diváci nedokoukali. No, nebyli by jste zvědaví? Tak pojďme na to. Bylo to opravdu tak nechutné? Ale tak jako bylo...takovým tím způsobem a la Věc. Tzn. bizarní tvary, krev, těla zohavená transformací...prostě fujky. Tak a dál. Herci? Ano, i ti byli strašidelní a i kvůli těm by mohl leckdo opustit kino, nebo přepnout na krasobruslení. Ale jinak jako dobrý. Nedávno jsem nadával na Insidious: Poslední klíč (2018), že neměla žádnou atmosféru. To tady, tady by se dala krájet i tupým nožem. Fakt režijně dobrý. A to, že byl scénář trochu ...divnej a mimózní...to vůbec nevadí, protože to šlo hezky dohromady. Dám sice 3*, ale ne proto, že by to byl průměrnej film. Kdyby někdo udělal stupnici divných hororů, jistě bych mu dal min čtyři. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Měl jsem celkem velká očekávání, ale nakonec pocit z ne úplného naplnění. Poctivé masky a praktické efekty tomu vyloženě pomáhají, ale příběh je jen jednoduchá báchorka, bez nějakého uspokojujícího konce, ale atmosféru to má dobrou. Hold Barkerovi, Carpenterovi a Lovecraftovi je z toho cítit, ale to pověstné "něco" mi tam chybělo. ()

HorrFi odpad!

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to jenom protože jsem slíbil kámošovi, že na to kouknu ikdyž jsem dopředu věděl, že se nejšpíš jedná o průjem.. no a teď k filmu - pro mě jeden z nejhorších filmů, který jsem zatim viděl, protože tu vlastně nefungovalo vůbec nic a byla to jenom jedna velká slátanina, která mě absolutně nevtáhla do děje, takže mi tim pádem bylo úplně jedno jak to dopadne.. už o tom nikdy nechci slyšet ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Chytne už od začátku a nepustí až do konce. Ihned je poznat, že je to natočené s citem a láskou pro hororové klasiky. Dokonalé tempo, kterému se ani nechce věřit protože po té záplavě snorefestů jakými je většina současné hororové produkce The Void působí jak zapomenutý klenot 80.let ala Carpenter/Cronenberg. Drobné rozpaky v závěru dojem nezkazí a The Void je bezpochyby nejlepším hororem posledních X, ne-li XY let. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Bacha před dveřmi je kuklux klan s nožama v ruce a stojí, jak hradní stráž v Praze. To, co se odehrávalo vevnitř je, ale překvapení. Za mě 40% ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(90/2017) / Asi až moc ambiciózny resp. preplácaný scenár prerástol tvorcom cez hlavu po hodinke a ja som rýchle stratil o film záujem, keďže som sa tešil na solídny eco / space terror nášup. Cornenberg by bol na maskérov hrdý. (4/10) ()

TKKMR 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet, pripomínajúc viaceré bizarné horory z osemdesiatych rokov, v závere by som však uvítal väčší masaker. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Takových slátanin jsem viděl už několik. Proti tomuhle je i produkce Asylumu na oskara. Několik lidí uvízne v nemocnici venku jsou jakýsi sektisté s obleky do trojúhelníků a uvnitř pošahaný doktor a několik monster. Takže se zde jde z místa A do místa B, aby se přežilo vrchol stupidity je konec kdy jakási ženská porodí mutanta už ten porod by ji roztrhal na sračky. 0 procent ()

Reklama

Reklama