Reklama

Reklama

Temple

  • Japonsko ホーンテッドテンプル 顔のない男の記録
Ukázka z filmu

Trio mladých amerických turistov sa vyberie do Japonska. Kate (Natalia Warner) pracuje na svojej štúdii o religionistike a tak sa rozhodne, že v spoločnosti svojho priateľa Jamesa (Brandon Tyler Sklenar) a dlhoročného kamaráta Chrisa (Logan Huffman) navštívi tunajšie budhistické chrámy. Pri návšteve jedného malého obchodu narazí Chris na poznámkový zošit s popisom akéhosi tajomného zabudnutého chrámu. Aj napriek dôraznému varovaniu sa ho trojica rozhodne poctiť svojou návštevou. (beso74)

(více)

Recenze (24)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby na film někoho náhodou lákalo jméno scenáristy Simona Barretta (jako mne), tak zde je vyjádření samotného Barretta, podle něhož nemá s filmem de facto nic společného. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film a bylo v něm i napětí. Atmosféru samozřejmě udělalo i to, že jsem se díval v noci. A hlavní výhodou je krátká doba filmu - 78 minut :-) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Traja priatelia sa vyberú na dovolenku do Japonska skúmať staré chrámy, samozrejme narazia na ten najhorší a aj keď ich každý varuje, že sa tomuto miestu majú vyhnúť a už vôbec tam neostávať cez noc, okolnosti rozhodnú podľa očakávania inak. Nie je zlý, tento Temple. Atmosférka spolu s príťažlivou lokáciou uprostred lesov fungovala. Aj keď mám pocit, že sa to až príliš pomaly rozbiehalo a až príliš rýchlo ukončilo. Kým sa totiž tí nešťastníci k tomu chrámu dotrepali, a kým sa ešte zotmelo, bola hodina filmu v prdeli. Ale potom to prišlo. Dobre, že som počkal na večer, oplatí sa to pozerať po tme. Ináč by som z toho veľa nemal. Pointa žiaľ zase raz úplne postavená na hlavu, ale neškodný priemer tomu dám. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Trojica Američanov sa vyberie kvôli štúdiu kultúry do Japonska. Čírou náhodou sa dozvedia o tajuplnom chráme, ktorý bol v minulosti dejiskom mnohých zvláštnych udalostí a miestni obyvatelia sa mu vyhýbajú. Záhadný chrám ich napriek tomu láka a vyberú sa ho navštíviť. V chráme ich čakajú namiesto kultúrnych zážitkov desivé udalosti. - Nedá sa poprieť, že tá exotika v tomto prípade láka, ale režijne a scenáristicky je to tak slabé, že je to len zbytočne zničený fajnový námet. V závere sa to tvorcovia snažia zachraňovať tými najopozeranejšími zvratmi v tomto žánri, čo im ale vôbec nevychádza. Našťastie sa to vďaka krátkej stopáži dá zniesť a nedá sa ani povedať, že by to bola strata času, ale je to vhodné skôr pre menej skúsených fanúšikov žánru. Ale v podstate ani nie, pretože ich to od top žánru skôr odradí, ako nabudí k pozeraniu ďalších hororov. + herec z Final Girl ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Súčasná nezávislá, americká hororová scéna je jedna veľká bieda. Ani snímok Temple neprišiel s niečím novým alebo zaujímavým, pritom je to celkom škoda, pretože exteriéry snímku neboli vôbec zlé, dokonca sľubovali i klaustrofobické vyžitie (mám na mysli ten starý lom). Ani okolie samotného chrámu nebolo vôbec na zahodenie. Žiaľ nepodarilo sa z toho vyťažiť ani za mak z toho, čo sa mohlo. Čo sa týka príbehu, odhliadnuc od toho, že je už dosť opozeraný a klišoidný, tak obsahuje i niekoľko negatív, ktoré diváka skôr odradia ako potešia. Napríklad hneď zo začiatku bolo pomerne otravné sa pozerať takmer 5 minút na titulky vzhľadom k tomu, že celý snímok má tak krátku stopáž. Postavy vyzneli pomerne neutrálne, pričom na to, aby som si k nim vytvoril nejaký vzťah neboli vo filme prostriedky, takže mi vlastne bolo jedno čo s nimi bude. Väčšinu času sledujeme iba otravný a otrepaný dej, ktorý sa venuje mladým amíkom, ktorí prišli do Japonska za dobrodružstvom a nafotiť pár chrámov. Do cesty sa im pripletie jedno bu-bu-bu, pár varovaní, prechádzka po lese, jeden veľký pavúk, táborenie.... a to nehovorím ani o tom, že podstata toho chlapca, ktorý im robil sprievodcu bola jasná už od začiatku. Na niečo, čo aspoň z diaľky pripomínalo horor prišlo až v samotnom závere, ktorý však z potenciálnej atmosféry vyťažil iba zlomok. Tiež zamrzelo, že tie najzaujímavejšie pasáže boli ponorené do hustej tmy, ale chápem, asi nebolo dostatok chechtákov. No nič, celkom sklamanie. Ledva podpriemer. 30/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Temple není moc dobrý film, ale je aspoň sem tam snaživý. Barrett se snaží o atmosféru která mu jde, chrám uprostřed lesů je kvalitní a celá filmařina je nádherná, ale to je tak všechno, zbytek je pomalý film kde se do konce nic moc neděje a když se oukáže posedlý hoch tak těch scén je zoufale málo. Scény vyšetřování byly zoufale nudné a díky hercům tragicky špatné. Slabé 2*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další američtí mládežníci, kteří nerozumí větě "Nechoďte tam!". Tentokrát se jedná o zapadlý japonský chrám, který stráží liškožena. Technická stránka nebyla vůbec špatná a herci mile překvapili, ale tím to hasne. Na to, že to má hodinu a čtvrt, tak se to neuvěřitelně táhne. Cesta k chrámu zabírá prakticky 80% stopáže a rozhodně se nejedná o nic zábavného. Navíc mi lezl na nervy chlapeček, jehož charakter je jasný od první scény a občas mi připadalo, že si jeho prostřednictvím dělají tvůrci z diváka srandu. No a obluda, pokud se uráčila ukázat, me také moc neoslovila a to se týká i dalších nadpřirozených jevů. 30% s přivřenýma očima. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, zda považovat tento kousek za horor, neboť napínavá atmosféra je takřka nulová. Scénář absolutně kašle na rozvíjení načrtnuté mytologie, zmítá se v utahaných dialozích, a pokud čekáte alespoň nějaké vygradování na závěr, nedočkáte se. Ocenit se dá určitě vizuál, ale vše ostatní hluboko pod průměrem......3/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americko-japonský snímek „Temple“ skvěle využívá svoje kulisy. Nemůžu si pomoct, ale ty osamělé chrámy, osamělé domky, prostě to v hororu funguje, a je jedno, že se využívá hlavně noc, což je hororové klišé. Ale v tomhle případě to prostě správně umocňuje celkově vyznění snímku. Bohužel ta atmosféra je to hlavní, postavy jsou nezajímavé a celkově ani děj nevybočuje. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Nadějný námět + exotické lokace Japonska - děravej, nejspíš hodně přepisovanej scénář - rozpočet = nenaplněný potenciál horroru, který mohl překvapit mít vypilovaný script, lepšího režiséra a hlavně ten budget. Budování napětí celkem funguje a naroubání nápadu s výslechem taky, bohužel ten závěr je strašně zkratkovitý, je tam dost nelogičností a nevysvětlování dávám za vinu právě dokurvenýmu scénáři. Rozhodně by ale stálo za to původní plot totálně přepsat a natočit znovu a mnohem líp. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Příběh, atmosféra a krátká stopáž snímku je při koukání příjemná. Jen škoda toho konce, který všechno kazí! 60% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

2 Amíci a jejich kámoš co žije v Japonsku se vydají studovat chrámy. Ve starožitnictví jich zaujme jeden chrám,který je prokletý tak tam zajdou a něco se jim stane. Film je kombinován vzpomínkami jednoho z přeživších s tím co se stalo. Jako horor to moc neuspěje zhruba 70 minut je to jen o tom, že někde chodí nebo si vykládají a pak se to rozjede, ale zase moc toho nečekejte. Velkým mínusem je navíc i to, že se nedozvíme co jich teda pronásledovalo a ta liška s více hlavama vypadla trikově tak blbě jako něco z Asylumu. 60 procent za ten konec co něco nabídl. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

S tak pěkným japonským prostředím se toho dá udělat spousta, obzvlášt když člověk točí horor, ale zde to opět selhává a to ještě víc než u komerčního Lesu sebevrahů. Film má 78 minut což evokuje dojem rychlý podívaný ale je to právě naopak, první hodinu se neděje vůbec nic a člověk by skoro zapomněl že to má bejt strašidelnej film, pak se zřejmě blížil poslední den natáčení a půlka vybavení a kamer už byla zabalená když někdo přiběhl na plac a zařval TY VOLE VŽDYT JSME NENATOČILI ŽÁDNÝ STRAŠENÍ a tak nám ho rejža naservíruje na poli asi tak 10 minut. Což je 10 minut ke kterejm klidně můžete přetočit. Nelogičností je tu jak nasráno, např. jedna z postav nechce jít v noci lesem načež jsou nucený zůstat tam přes noc a první věc co udělá je to že se jde projít :)) Krůček od odpadu. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

V najlepšom to skončilo.Skvelý námet, výborné prostredie , pekne natočené, prečo to teda museli takto pokaziť. Plus filmu je rozhodne to že je krátky, no namiesto toho aby nám tvorcovia čo najskôr naservírovali niečo hororové sa film vlečie. Mne by to ani nevadilo lebo atmosféru to malo, postupné budovanie legendy o chráme super no hororové veci prišli až na konci a zrazu už šli len konečné titulky.Postavy sympatické , ženská hrdinka krásna. Potenciál obrovský no stratený. U mňa za 2*. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kameraman Michael Barrett natočil coby svůj debut nízkorozpočtový hororový snímek, jehož příběh se odehrává v Japonsku a jak je v japonském hororovém žánru tradiční, jedná se opět o duchy, avšak v americkém podání. Nejde o krvavý horor a bohužel ani o typickou děsivě atmosferickou etudu v japonském stylu. Děj je značně jednoduchý a dalo by se říct, že by takovýto námět stačil i na seriálovou stopáž. Vyvíjí se pozvolna, a atmosféru se snaží navodit, ale použitá známá šablona vše velice kazí. Značná předvídavost je v popředí zájmu a to je neodpustitelná chyba. A tak není nic, co by překvapilo, co by upoutalo. Ono ani to vyvolávání hrůzy se nějak nevydařilo. Američtí tvůrci měli natáčení raději přenechat Japoncům, než jim fušovat do řemesla. Pokus o horor v japonském stylu bohužel nevyšel. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Trojica tvrdohlavých mladých Amíkov sa vyberie navzdory sústavnému varovaniu a viditeľných znamení do japonských hôr, aby našla tajomný chrám z jedného poznámkového bloku. Cestou hrdinský ignorujú každú dobrú radu a to sa určite nevypláca. Hlavne nie v horore. Mix japonského duchárskeho hororu z prelomu rokov 90. a 00. a found footage dá divákovi okrem milosrdnej stopáže už len údery pod pás. Kamera je tu použitá veľmi zvláštne a niekedy aj striktne účelovo (s pomocou potlačenia akejkoľvek logiky), klišé sa v rýchlom slede kopia na seba a tak výsledok nezachráni ani očarujúce prostredie japonskej divočiny, nejaké tie lepšie momenty v závere a ani zúfalý pokus o zvrat na konci, ktorý nie je vôbec šokujúci a prekvapujúci, ale len hlúpy a bezradný. ()

ANTYCHRYST odpad!

všechny recenze uživatele

Při stopazi 78 minut čekat 60 minut na něco co stejně nepřijde??? :( nudou jsem usinal ale stále čekal...jeden chlapec a cosi v tom lese...a konec.. to je zase horror !!! A to doslova... ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Zajímavé jen dokud nezjistíte, že je to naprostá blbá kravina. A asi nevěděli, jak to ukončit, tak to ukončili dřív a koncem, který nejde hodnotit jinak než jako Odpad. ()

Veto_01 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal velmi slibně, ale potom už jen nuda, nuda a nuda. Žádná atmosféra a ani napětí. Navíc jsem se prvního uříznutého ksichtu dočkal až jedenáct minut před koncem... ()

Reklama

Reklama