Reklama

Reklama

František Sahula - Stíny na duši

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Česko, 1994, 3 min

Recenze (5)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vynikající zpovědní text, slušná hudba a hodně mizerný klip. Franta Sahula barově hrající s hmyzem uvázaným na krku je pro mne prostě málo punk a publikum spořádaně sedící u stolečků jakbysmet. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Nejen z piva jsem nebetyčně hloupej. A nekoukám moc do zrcadla, když si holím tvář. Ranní tupej obličej na rozum tolik skoupej. Postrádá totiž myslitelů zář. Civím do zrcadla a nikdo netuší a nikdo netuší a nikdo netuší. Když máchám žiletkou srdce se mi rozbuší. A proč si zpívám tenhle refrén. Moje zrcadlo má stíny na duši a nikdo netuší a nikdo netuší, že v noci píšu hořčicí na víčko. Trochu jsem zhloupnul, ale jen maličko. Kvůli ženskejm jsem několikrát šílel. Chtěl ze světa odejít na nekonečný výlet. S hlínou pod hlavou neznat návratu. Než jsem prokouk žití podstatu. Teď radši koukám do zrcadla a nikdo netuší a nikdo netuší a nikdo netuší. Když máchám žiletkou srdce se mi rozbuší. Rozhodně si s ní nepodřízni žíly. Svět není nikdy černej ani bílej. Jen někdy nechává stíny na duši. Všichni se ženeme za pochybeným cílem. Pochybenou cestou do poslední míle. Radši koukám do zrcadla a nikdo netuší a nikdo netuší a nikdo netuší, že když máchám žiletkou, srdce se mi rozbuší. Do smrti si budu zpívat tenhle refrén." (František Sahula 8.4.1963 - 1.5.2008) **** ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa vôbec najlepšia Sahulova skladba, namakaná po hudobnej aj textovej stránke. Všeobecne sa vedelo, že Frantu počas života prenasledovali bezútešné myšlienky a táto pieseň je akousi jeho pochmúrnou spoveďou a vyznaním zároveň. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No dobre, videoklip nepôsobí vôbec ´´okúzľujúco´´, ale štipka tej zadymenej barovej atmosféry sa nájde. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Song "stíny na duši" mám z kompletného repertoáru Františka Sahulu úplne najradšej. Úprimný a skvele zahraný song o jeho neľahkom životnom boji. Nech je Sahulovi zem ľahká. ()

Reklama

Reklama