Reklama

Reklama

Overlord - Season 4

(série)
Trailer 2
Japonsko, 2022, 4 h 59 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Kugane Marujama (kniha)

Scénář:

Jukie Sugawara

Kamera:

Jošio Watanabe

Hrají:

Satoši Hino, Jumi Hara, Emiri Kató, Kenta Mijake, Masajuki Kató, Jumi Učijama, Sumire Uesaka, Kana Ičinose, Miho Okasaki, Akeno Watanabe, Mamoru Mijano (více)
(další profese)

Epizody(13)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (6)

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncepčně asi nejsoudržnější řada, ale neduhy stále přetrvávají. Hlavně tu máme stále ten problém, že činy hlavní postavy jsou scénáristicky nekonzistentní. Jednou je klaďas, jindy zase extrémní záporák a motivace proč je pokaždé jiná. Sice tu máme snahu to sjednotit (kdy se nám podsouvá že to dělá "protože to přinese radost jeho podřízeným", ale to neobstojí  v momentě, kdy tuhle argumentaci aplikujeme jen třeba na dva díly dozadu. Pořád mi tu chybí nějaký climax, cliffhanger, zvrat nebo prostě něco co tomu dá štávu, něco co ospravedlní tu spoustu dějové vaty nebo nelogičností. Ale pořád to dokáže držet pozornost, produkční kvality jsou super, postavu jsou většinou dobře prokreslené a dabing je super. 70% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě rozhodně lepší než předchozí dvě série, protože tentokrát tu není nic, co by mě nebavilo, nebo dle mého zdržovalo od důležitého děje. Žádné námluvy ještěrek, běžný život ve vesnici Carne, nebo jiná výplňová vata. Jistě, dalo by se říct, že úvodní zápletka s císařstvím, nebo trpaslíci můžou být obdobná odbočka, jako ty výše zmíněné, ale na mě to tak nepůsobilo a přišlo mi to jako důležité, zajímavé a zábavné části seriálu, takže jsem si tu nepřipadal, že bych ztrácel čas. No a druhá polovina je prostě masakr a to doslovný. Je zajímavé sledovat, jak si Overlord počíná a s mrazením v zádech si stále silněji uvědomovat, že tu opravdu koukám na příběh z té druhé strany, něž je u fantasy běžné a místo přemýšlení nad tím, jestli Overlord ovládne svět a jak moc epická cesta to ještě bude, si začínáte říkat, jestli ho někdo dokáže zastavit a dochází vám, tentokrát už opravdu silně, že by asi měl... Naštěstí tahle série také představuje nové a zajímavé protivníky, kteří by mohli do všeho výrazně promluvit a už jsou tu i nějaké náznaky, že se buduje vlastně celá velká frakce, takže ty budoucí konfrontace by mohli být opět epické a šílené. Pořád je vše skvěle promyšlené a poskládané, veškerý worldbuilding se tu výborně zúročuje, ale zároveň se vše pořád rozšiřuje novými směry. Mnohé postavy dostávají konečná rozřešení, některé až nečekaně rychlé... K tomu všemu se zase jednou ukazuje, že největší a nejnebezpečnější monstrum, které tohle všechno vlastně rozjelo, je opět člověk. Přehnané a šílené lidské emoce (Renner) a taky lidská hloupost (Philip) můžou někdy způsobit víc škody, než by kdokoli čekal. Je to prostě úchvatná série, těším se na další (tentokrát filmové) pokračování a modlím se, aby Kugane Marujama našel novou sílu a chuť do psaní, překonal to své vyhoření a vrátil se k původnímu plánu, tedy že Overlord novela bude mít alespoň těch 30 svazků, a anime ještě několik dalších sérií, protože jako spisovatel má nesporný talent, kterého by byla někde v kanceláři škoda…  9/10 ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby sme porovnávali predošlé série tak prvá a druhá oproti štvorke pôsobia ako náhodne generované obrázky a scénky (iba ak ich porovnáme inak sú prvá a druhá tiež zábavné). Až taká dobrá je štvrtá séria, že u mňa dokonca predbehla prvú a je proste lepšia ako prvá čo sa u anime skoro vôbec nestane. Aby sme len neporovnávali poďme si povedať čím vlastne je táto štvrtá séria Overlord taká vynikajúca. Hlavnou devízou je to, že má hlavu a pätu a teda naozaj je premyslená a každá scéna zapadá do ostatných tak, aby sme mali celkový prehľad o tom čo sa deje nie na jednom mieste, ale simultánne na viac miestach po celom tomto zaujímavom svete. Ainz Ooal Gown tu v tejto sérii sa správa pre mňa inak ako doposiaľ a premýšľa nie ako keby bol v hre, ale ako keby vedel, že všetci obyvatelia sú ozajstný a tu podľa mňa nastal jemný posun. Samozrejme musí to korigovať, alebo inak povedané meniť svoje chovanie tak, aby stále pôsobil ako všemocný vládca. Najlepšou devízou tejto štvrtej série je vynikajúca politika a politické intrigy v pozadí, ktoré máme možnosť všetky vidieť. Musím povedať, že toto ma na štvrtej sérii bavilo najviac, že všetky "štáty" (zámerne som to dal do úvodzoviek, lebo sú tam rôzne zriadenia) rozmýšľali v pozadí ako dosiahnuť tú najlepšiu pozíciu. V tomto anime potom veľmi skoro začnete chápať, že utópia možno nemá až tak ďaleko od diktatúry a záleží či tá utópia bola vybudovaná na niekoho chrbte, alebo nie. Vlastne štvrtá séria je najlepšia preto, lebo tu nie sú žiadne zbytočnosti, pôsobí to naozaj kompaktne, zábavne a nenudí ani sekundu. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti předchozí sérii se nic moc nezměnilo. Ains už je komplet Overlord, který se nebojí přes mrtvoly a dosáhnout svých cílů za každou cenu. Veškeré emoce zmizely a možnost lepší budoucnosti je téměř nulová. Tahle série uzavře určitou kapitolu a uvidí se, co se bude dít dále. Dál se tu objeví se tu několik nových postav a frakcí, ale to samo o sobě nestačí k lepšímu požitku. Obecně je to vedeno v hodně černých barvách, kdy člověk opravdu nedokáže odhadnout, co bude na konci tohoto příběhu. Animace a hudba se drží svého. ()

FildasCZ 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější ze všech sérií. Pořád jen někoho vraždí a zabijí a musí si to vždy odůvodnit. S tím královstvím, co srovmal se zemí mi to připomnělo USA a Japonsko což je prostě nechutné. Byt to dělat nemusel, tak to udělal. Stále v seriálu není nikdo, kdo by se mu rovnal a ani jeho podřízeným stále všechny zabije mrknutím oka. Proto to bylo tak nudné hromady monologů o ničem a když už to začínalo být vtipné, tak bum další scéna a zas narcis kecal jen o sobě.... Stala se z toho nechutná telenovela a místní hype absolutne nechápu. ()

Galerie (299)

Reklama

Reklama