Dokumentární film o životě v Amazonském deštném pralese. O moudrosti a hodnotách, které domorodí obyvatelé vyznávají a které tak v mnohém kontrastují postojům v naší tzv. západní civilizaci.
Snímek se snaží představit krásu největšího deštného pralesa světa, ale také se dotknout mystérií i poselství, jež se v něm stále nacházejí, a zároveň odhalovat katastrofální ohrožení, kterému toto vzácné místo, důležité pro celou planetu, stále více čelí.
Zerock Oner jakožto hlavní a tajemný hrdina se vydává na cestu poznání. Útěkem ze společnosti západního smýšlení a života, jenž ho dovádí k silným frustracím, se pokouší nalézt odpovědi na základní otázky našich životů.
Proč se lidstvo v tak technologicky vyspělé době stále nachází v enormně alarmujícím stavu naší planety? A jak tento stav můžeme sami ovlivnit?
Po stopách moudrosti původních domorodých obyvatel, síle přírodního léčení a mystickém šamanismu se vydáváme až za hranice změněných stavů vědomí nám známé každodenní reality. Za pomocí tajemné liány smrti jsme bezprostředně konfrontováni tváří v tvář sami se sebou. Možná právě zde se nalézá naše odpověď.
Ve filmu účinkují mimo jiné i americký psychiatr českého původu Prof. Dr. Stanislav Grof Ph.D., švýcarský antropolog a autor knihy Kosmický Had, Dr. Jeremy Narby a kvantový teoretik Dr. Amit Goswami, Ph.D.
(oficiální text distributora)
(oficiální text distributora)
(více)
Film českých tvůrců Jana Rajnohy a Oldřicha Tamáše "The Inside Of Us" vypráví o neustále se zvětšující propasti mezi člověkem a přírodou - jaké to má pro nás důsledky a jaká je ta jediná správná cesta, kterou budeme-li kráčet, naplníme své životy skutečným štěstím a radostí z pocitu života samotného. Ne prázdnotou, která nás v našem přetechnizovaném konzumním světě založeném na soutěžním individualismu dostihne a nakonec nenávratně pohltí...
(Zdroj: stoppalmovemuoleji.cz)
(whack)
Jan je mladý muž, který žije na první pohled bezstarostný život. Má dobrou práci, milující rodinu, ale i tak prochází životní krizi. Jeho aktuální životní styl mu přijde prázdný. Prožívá deprese, úzkosti, spánkovou deprivaci. Jan se dozvídá o jihoamerických šamanských transformativních rituálech. Podvědomě cítí, že by mu měly pomoci najít odpovědi na to, co se s ním děje. Rozhodne se odejít a podniknout tuto dobrodružnou cestu. V jihoamerické džungli ale na Jana čeká překvapení. Namísto odpovědí na své otázky dostane ještě více otázek díky moudrému šamanovi Augustinovi z kmene Kichwa. Augustin změní zásadně Janovo vnímání a povědomí o životě.
(Jan.Rajnoha)