Reklama

Reklama

Downrange

  • Japonsko ダウンレンジ
Trailer 1

Obsahy(1)

Šestici bezstarostných dvadsiatnikov sa prihodila menšia nehoda, pri prejazde ľudoprázdnou krajinou dostali defekt. Neostáva im nič iné, než ich vyblýskané SUV odstaviť na okraji cesty a koleso prehodiť. Než si stihnú uvedomiť, čo sa vlastne deje, dvaja z nich ležia na ceste bez známok života. Kdesi v okolí sa ukrýva ostreľovač, čakajúci na príležitosť zlikvidovať aj zvyšné terče. Začína nerovný boj, v ktorom každý unáhlený krok môže byť rýchlo tým posledným... (beso74)

(více)

Recenze (65)

T2 

všechny recenze uživatele

Počiatočný nápad na dosť slušný thriller s dávkou napätia postupne zadupaný do tuctového pomsti-sivého béčka. /35%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak zejména musím pochválit čistý obraz a zvuk, konečně thriller, u které se můžou využít elektro zařízení 21. století. Co se týče filmu, tak herecké výkony ušly a krvavé rány po výstřelu vypadaly věrohodně. Já jsem se nenudil. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Sniper zabijak verzus skupinka teenagerov. Ani som nečakal, že to bude až také dobré. Ale keď už puška vystrelí, tak je úplne jasné, že práve gore je to, na čom si tvorcovia dali záležať najviac. Jedná sa síce o úplne jednoduchú odstreľovačku, ale je napínavá, funkčná, zábavná. Parádne detaily ako guľka v oku, osy stavajúce hniezdo v diere v hlave, či časti mozgu váľajúce sa po ceste tomu dodávajú ten pravý šmrnc. Zabijak je neľútostný a nešetrí nikoho. Tak to má byť. Záver mi privodil záchvat smiechu, lebo ešte som nevidel horor, ktorý by skončil takýmto srandovným spôsobom. Za mňa spokojnosť.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaná novinka od Rjúhei Kitamury, kterého mám celkem rád ( Midnight Meat Train a No One Lives jsou solidní krvavé žánrovky), ale jeho novinka Downrange mi přišla bohužel nejslabší. Skupina přátel uvíznou v autě uprostřed ničeho kvůli píchlé pneumatice a brzy zjistí, že na ně číhá nemilosrdný sniper, který je chce všechny popravit. Námět je celkem originální, ale přišlo mi to takové nijaké. Parta přátel se schovává za autem téměř celý film, dialogy jsou o ničem, postavy jsou nesympatické a uřvané, takže jsem se u filmu vlastně ani nebavil a ikdyž krvavé to je celkem slušně, tak sniperka po chvíli hned omrzí . Hřebík na rakev tomu dává úplně poslední scéna, kdy se divák už opravdu začíná chytat za hlavu. Na průměr to sice výjde, ale čekal jsem mnohem víc. Celkem promarněný potenciál.55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak ten mal fakt veľa nábojov. A teraz vážnejšie. Ako sa mi do toho nechcelo, tak som sa nakoniec veľmi slušne bavil, ale určite je to len pre silnejšie povahy. A najmä žalúdky, nakoľko nielenže jednotlivé úmrtia sú na dosť vysokej gore úrovni, to po prvé. A po druhé – sú silné aj po psychologickej stránke; tvorcom sa nečakane dobre (a zlovestne) podarilo zachytiť prvotný šok, ktorý človeka dostihne, keď uvidí umierať násilnou smrťou iného človeka, prípadne keď je sám smrteľne zranený a postupne jeho rozumu dochádza, že je len otázkou maximálne pár desiatok sekúnd, kedy navždy opustí tento svet. Je to mrazivé a prekvapivo to nekazia ani béčkarskí herci hrajúci nudné postavy. Ďalej si Downrange užijú fanúšikovia snajperov a trilerov odohrávajúcich sa na malom priestore (ďalej napr. Pochovaný zaživa alebo Telefónna búdka). Koniec zvláštny. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Specializuji se na filmovou režii, ale jakožto hororový expert jsem měl tu čest zasednout i v příjímací komisi na DAMU a z těch desítek uchazečů, kteří mi během hereckých zkoušek prošli pod rukou, nepodal nikdo tak tragický výkon jako ochotníci ve snímku Downrange. Nelze mluvit o herectví, nýbrž o čekání na režisérovy pokyny a jejich následnou mechanickou realizaci. Záběr za záběrem. Přítomné postavy pak můžeme připodobnit ke karikaturám kachen na rybníce, jejichž odstřelu divák nevěnuje přílišnou pozornost. Za povšimnutí naopak stojí Kitamurův marný boj s fyzikálními zákony, kdy vystřelené kulky v průběhu letu zcela neočekávaně mění svou trajektorii. Toto subjektivně předlouhé a jiskry zbavené scénáristické Waterloo musím ohodnotit odpadem. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za svoju “divácku kariéru” som videl toľko nehororov, čo boli údajne horormi, že takýto vraj thriller, je pre fanúšika žánru väčším zážitkom, ako mnoho iných snímkov, neoprávnene zaradených tam, kam absolútne nepatria. “Kitamura” ma doposiaľ ani raz vyslovene nesklamal (No One Lives, Versus, The Mignight Meat Train), práve naopak, pričom aj v prípade “Downrange”, sa jedná o pomerne zaujímavý, živý, “zábavný” slasher o sniperovi a “turistoch”, ktorý napriek pár nelogickým pasážam, bavil od začiatku až do samotného, úplne tupého, primitívneho, sarkastického konca, vďaka ktorému si tento počin nezaslúži nič iné, ako hviezdu navyše !!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V důsledku nakonec zábavný survival v pěkné, divoké krajině. Omladina v autě je napadena střelcem, který nezná slitování. Přeživším nezbývá než sedět za autem s prostřelenou pneumatikou a čekat. Trochu to připomíná sérii Otevřené moře či 47m, kdy jsou hlavní postavy rovněž v pasti, z níž, jak se zdá, není úniku. Není tedy divu, že postupně propadají panice a nekontrolovatelnému jednání, které je ovšem může stát život. Výborně nasnímaná je druhá havárie, líbily se mi i zpomalené scény se zastaveným časem. Úplně nejlepší je ale samotný závěr...protože tak vtipné zakončení jsem opravdu nečekal. A krví, tou se zde rozhodně nešetří... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dobrá střílečka, čekal jsem brak, ale dostal docela příjemnou sniper zábavu. Ten závěr byl úsměvný, až k nasrání. Dobře se to sledovalo, i když těch pár hluchých míst najdeme. Minimálně se dá dále pochválit solidní gore a na něm to vlastně celé stojí + kvalitní kamera. 7/10 = 73% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakane dobrý thriller, ktorému by rozhodne pristala aj hororová nálepka. Dejová linka iba taká jednoduchá - pár ľudí, prasknutá pneumatika a jeden šialený snajper, ktorý strieľa na všetko čo sa pohne. Úvod bol síce pomalší, už som sa začínal nudiť, no s prvou guľkou sa to rozbehne do hotového masakru, ktorý predbehne aj mnohé horory. Záver bol tak typicky strelene japonský, no svoj účel to splnilo, aj keď sa dal čakať. Spokojnosť, nadpriemer. 75/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Downrange je filmem, kterej absolutně nemůže zaujmout svým příběhem. Scénář filmu se snad vlezl na jeden papír. Určitě ani nezaujme parta určená na odstřel na tož pak propracovanost charakterů postav. O těch divák neví zhola nic, takže si nedokážou získat ani žádné sympatie. Z toho vyplývá, že je divákovi tak trochu jedno kdo tuhle vybíjenou přežije. Pokud má film šanci něčím zaujmout tak jsou to pouze akčnější scény, při kterých se na efektech a krvi zrovna nešetřilo. Co se týče kamery a zvukovýho doprovodu, tak tady jsem měl smíšený pocity. Jednou nahoře a jednou dole. Nakonec tenhle film ale dopadl nejlíp jak mohl. Downrange je pro mě film na jedno zkouknutí. Víckrát už ho vidět nepotřebuju. Slabší průměr. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tohle, že je od režiséra brutálních mnou ohodnocených 5* pecek Půlnoční vlak či No One Lives ?? Asi se jedno odpoledne Kitamura dost nudil, tak sebral několik neherců a šel si zablbnout, jinak nechápu proč tohle točil. Nápad je to sice originální a dost dobrý jenže zbytek je totální odpad. Nelogické chování, "herci" naprosto otřesní a ten závěr ? to bylo jak z nějakého filmu na TV Barrandov. Hvězda pouze za celkem dobré gore. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Překvapení, tak jako letošní Francouzská Pomsta, i zde je jednoduchý příběh, ale zatímco Pomsta, našlapovala kolem artu, tak Downrange víc vsází na jednoduchost a razanci. Byť setkání s vlkem, bylo lehce mystické a mrazivé. Ale všechno šlape, už od začátku, gore zde jede na plný plyn, akční scény sou perfektní, bouračka, zúčtování s démonickým sniperem, ale i to sezení za autem a čekání, je prostě plné napětí a nervozity. A jak děj ubíhá, tak hrdinové se začínají lehce vybarvovat, neni to sice nic velkého, což je trošku škoda, na druhou stranu sniper je plný tajemství a jeho důvody, sou skryty v náznacích. A konec, ten je plný ironie. A bonus na závěr, policajti nejsou úplně blbý, to je fakt překvapení. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nevedel som čo môžem od "Downrange" čakať, ale nakoniec ma to príjemne prekvapilo a musím povedať, že to pôsobilo aj veľmi dobre spracované. Minimálne vizuálne mám pocit, že tvorcovia chceli, aby to vyzeralo veľmi vierohodne, a aby sme mali pocit, že všetky výstrely, všetky zranenia sú skutočné a podarilo sa im ten dojem aj reálne dať. Trošku neviem pochopiť prečo si niekto vyberie miesto, kde strieľa ľudí pre zábavu a potom čo robí ďalej? Odprace telá, uprace cestu po ktorej nikto moc nejazdí a potom sa vráti na miesto čakajúc, či sa náhodou znovu niekto neobjaví, koho by mohol opätovne uloviť? Logika tomu trošku uteká, lebo neviem či by to skutočne mohlo byť až tak lovecky fascinujúce pre tohto snipera. V úvode je pár dobrých scénok. Smrť Sarah je podľa mňa dobre urobená a najmä keď vidíme ako prechádza jednotlivými momentkami umierania. Funguje to a dodáva to tomu určitú dávku tragédie. Takže tam to funguje super. Čakal som síce, že bude mať Stephanie Pearson trošku väčšiu rolu, no prischlo to jej kamarátom. A celkom mám pocit, že sa aj snažili zo situácie dostať. Okey, mohli neurobiť absolútne nič, čakať, kým sniper nebude mať nič na pitie a nič na jedenie, alebo kým zlezie zo stromu, alebo vystrieľa všetky guľky (hoci seriózne som premýšľal, koľko guliek vlastne mal u seba. Lebo vyzeralo to, že neustále mohol strieľať koľko chcel. Tie neobmedzené zásoby guliek sú proste až jemne sprosté. Keď si vezmem film "The Wall", páčilo sa mi, že bol náš hrdina proti skutočnému profesionálovi. A každá guľka bola cielená a dobre zamierená. Tu mám pocit, že niekedy strieľal ako keby vôbec nemal problém s tým koľko má nábojov. Proste nekonečno. Super. Ale film má dobrú atmosféru, dialógy sú celkom dobré, je super, že postavy vedia aj premýšľať a aj keď nie všetko musia byť správne rozhodnutia, aspoň sa snažia dostať zo situácie a bojujú. Keby skutočne sedeli len za autom, bola by to nuda. Takto to celkom funguje. Som celkom spokojný. Ako som povedal, je v tom napätie, má to atmosféru, má to aj vizuálne drsné scénky, je v tom aj trošku smútku a celkom som mal pocit, že niektorých postáv mi bolo aj ľúto. A mal som záujem ich spoznať viac. Ako thriller v štýle decká vs sniper to funguje podľa mňa dobre. Ak máte radi filmy tohto typu, čeknite si ho. Myslím si, že za jedno pozretie to stojí. Hodnotenie: B ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dva studentští přátelé řídí pouštní krajinou po silnici a stanou se terčem záhadného odstřelovače. Je to dosti jednoduché a nelítostné. Je záhada, že je to přesto docela poutavé. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Taková krvavá variace na Telefonní budku. Jeden odstřelovač a parta lidí na odstřel. Občas se tvůrcům povede nějaký pěkný záběr, nebo krvavá scénka, ale výsledek působí příliš amatérsky a je to znát hlavně na hereckých výkonech i scénáři. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela natěšený na další Kitamurův kousek, protože jak Půlnoční vlak (The Midnight Meat Train), tak i Nikdo nepřežije (No One Lives) považuji za lehce nadprůměrnou podívanou. A ani tentokrát neodcházím rozhodně zklamán. Je to sice o trošku slabší podívaná než oba předchozí kousky, ale i tak jsem si jeho sledování docela užil. Z minima dokázal režisér vytěžit celkem dost, i když je pravdou, že ze z toho dalo vyždímat přece jenom ještě i trochu více. Když totiž odstřelovač během první půlhodiny sejme polovinu postav, dostavila se dosti ukecaná pasáž, která mi lehce lezla na nervy. Počáteční tempo i atmosféra začali lehce „hibernovat“ a dialogy dostali přednost před akcí. Naštěstí je nám to vynahrazeno pěkně krvavým závěrem. On celkově Kitamura s krví a gore nešetřil, což bylo samozřejmě dobře. Žaludky slabších nátur dostanou asi trošku zabrat, protože tenhle střelec prostě nezná slitování a se svými oběťmi si (ne)pěkně hraje až do (jejich) samotného konce. Trošku horší už to bylo s hereckými výkony a pestrostí charakteristik jednotlivých postav. Vlastně žádná mi nepřirostla nějak více k srdci a já se tak trochu přistihl, že jsem fandil spíše střelci, než jeho obětem. Samozřejmě ani tady nesmí chybět několik nelogických kopanců a poněkud krvavější finále. Černý humor a morbidní situace já mám rád, ale tohle byl prostě sakra pech, až mi málem i slza od smíchu z tak trapné smrti ukápla. 50% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ani tragické výkony zúčastněných "herců" a "hereček" mi nezabránily v kvalitním diváckém zážitku. Exploaťák jak má být, žádné dlouhé nudné předehry, žádná velká psychologizace postav, žádné vysvětlování střelcovy motivace, prostě sadistický psychopat v hejkalovi, výstřel za výstřelem a postupné přibývání zářezů na sniperově pažbě. Film jednoduchý, přímočarý, za pár babek, se záživnou atmoškou, s několika roztomilými brutalitkami a s jednou takřka meditativní scénou s vlkem (nebo snad velkým kojotem?). A nadmíru mě potěšil závěr. Víc japonských režisérských zběsilců do Hollywoodu, sím. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sniper terorizuje skupinku výletníků, která se schovává za porouchaným autem. I když se to celé motá na několika metrech čtverečních, dokáže Kitamura držet pozornost a občas přidá nějaký pěkný detail. Tudíž se dá odpustit to, že se střelec občas trefuje v nesmyslných úhlech. Mínusem jsou hysterické postavy, pokud pominu jednu z holek, na nervy lezoucí klišé s nefungujícím signálem a samotný konec, ačkoliv ten byl spíš úsměvný. Každopádně za ty prachy je to docela sranda. 60% ()

Reklama

Reklama