Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po rozchodu rodičů čeká patnáctiletou Emilii první společný víkend s otcem. Na brněnském autodromu to budou tři dny napětí, omylů a hlavně hledání. Nejtěžší bude najít sám sebe... Ambiciózní rodinné drama se snaží hned v několika rovinách postihnout problémy dospívání. Mladičkou hrdinku trápí nejen rozchod rodičů a otcova nová známost, ale i stav současného světa, kdy vymírá celá řada kriticky ohrožených živočišných druhů. Mladá dívka, plná ideálů, ale i vnitřní nejistoty, znovu a velmi složitě hledá cestu ke svému otci, zároveň ale ještě složitěji hledá samu sebe ztracenou ve víru dynamické doby. Snímek byl podpořen Českou televizí v rámci Filmového akcelerátoru, což je společný projekt České televize, pražské FAMU, písecké FAMO a zlínské UTB na podporu nejvýraznějších filmových talentů u nás. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pěkné záběry, takže autorka se zřejmě neztratí při tvorbě videoklipů či reklam, ale příběh je mnohem méně povedený. Dokonce mne párkrát napadlo, zda není možné, že jsem tenhle krátký film už viděl. Ani paralela s nosorožci mi nepřišla tak silná, kolik dostala prostoru. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Určitě by filmu pomohlo zaměření na jedno téma. Prolínavost rovin osobního rodinného dramatu a mizení nosorožců mi moc nešlo dohromady. Otec se také choval jako idiot, když kolikrát mluvil o své dceři dost nevybíravě a přitom mu mohlo dojít, že by ho mohla slyšet. Pak je otázkou, proč se s ní vlastně stýkal, když to v jednu chvíli vypadalo, že mu spíše překáží. A nepodpořila ji ani hysterická matka, která by naopak měla být oporou, ale přitom se přiznává, že otce svých dětí miluje i když ji mnohokrát podváděl. ()

Reklama

Reklama