Reklama

Reklama

Obchodní dům

(studentský film)
  • USA The Last Prior

Obsahy(1)

Obchodní dům je tragikomická mozaika lidí obývajících kuriozitu o šesti etážích s perfektně zakonzervovanou kulturou a estetikou socialismu. Poslední nezrekonstruovaný Prior v Čechách soustředí osudy lidí, kteří uvízli v čase, kdy byl Prior na vrcholu své slávy. (Slavonice fest)

Recenze (5)

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Ten pan vejtahák tam ty fóry sází :DJinak dost depresivně komický zážitek... na jednu stranu chápu, někteří hold nechtějí změnu, nostalgie je občas dost silná, ale i tak se divím, že něco takového ještě existuje.Jinak k filmu, pro mě až moc krátké. Film Vás nechá přivonět k béžovo-šedému rudému retro-socialismu, ale už nejde dál. Dobré 3* ale chybí mě tam více dialogů, klidně bych prokreslil více postavy a jejich názory. Tvůrci pouze naťukli velmi zajímavou látku. ()

Reklama

patrikus 

všechny recenze uživatele

Je to velmi dobré, ovšem do plného počtu hodnocení něco chybí. Zajímalo by mě něco více, než jen pozorování a posmívání se lidem ve stylu Klusákovské "dokumoderny". Dokument není zasazen do kontextu doby ani místa - je to pouze panoptikum, přesto velmi dobré, místy až bolestivě vtipné. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Pěkně zachycení zajímavých osudů postav, které prožily většinu svého pracovního života v komunistickém obchodním domě. Zejména paní uklízečka by vydala na samostatný dokument. Shoduji se však s místním názorem, že dokument by nás měl trochu uvést do kontextu doby / místa / okolností atd. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

V mé TOP 3 nejoblíbenějších dokumentů z MFDF Ji.hlava. Je velmi těžké si k tomuto dokumentu nevybudovat vztah a sympatii ke všem protagonistům. Obchodní dům je pojat z pohledů lidí, a tak to má být! Slyšíme jejich myšlenky a rozpravy o životě, práci a podobně. Je to poutavé, hudba vystihující a upřímné. Rozhodně věřím, že zlínský Prior si získal zaslouženou poctu v podobě tohoto dokumentu. Opět jsem chtěl tak jako u Hlasu lidu režisérovi dokumentu vyjádřit svůj kladný názor, ale zase byl obestoupen nějakým člověkem, což mě mrzí. Prostě si příště asi počkám a řeknu svůj dík. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama