Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva milostné příběhy, které od sebe dělí šedesát let, zachycují výzvy a obrovské změny v životech gayů od druhé světové války až po současnost. V roce 1944 se důstojník britské armády Michael Berryman na jihu Itálie setká s válečným umělcem Thomasem Marchem, zatímco všude kolem nich vládne chaos. Navzdory tomu, že na něj doma čeká mladá snoubenka Flora, je upjatý Michael okouzlen Thomasovým bohémským šarmem. V roce 2017 sleduje stárnoucí Flora svého vnuka Adama, veterináře, který v již mnohem tolerantnějším světě nesměle navazuje vztah se svým klientem Stevem. Ale zatímco vnější překážky zmizely, minové pole zvnitřněných hodnot a nebezpečných pokušení jim stále stojí v cestě ke štěstí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (28)

Rumplcimprca 

všechny recenze uživatele

Tak homosexualita je dědičná ob generaci. Jasně! Pohledný a úspěšný veterinář dnes žije ve sklepě u babičky. Tak určitě... Ten samý pohledný veterinář má zálibu se nezávazně stýkat jen na sex s o dost ošklivějšíma - jo, takový taky (asi) jsou (v pohádkách). A děláte si z nás prdel? Určitě! Náklonnost nevyoutovaného gaye k druhému se přes všechny náznaky projeví, až když se jde čůrat - jak pravděpodobné... Trochu urážlivé. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Až na toho polročného novorodenca sa mi to naozaj páčilo. Určite sa nájde zopár takých, ktorí budú tvrdiť, že zase vyplakávajú, ale ja tento problém nemám, naopak si myslím, že isté veci treba neustále opakovať, aby boli konečne pochopené, či sa to niekomu páči, alebo nie. Teším sa na druhú časť!....a aj po nej zostávam pri pôvodnom hodnotení, i keď si myslím, že by si príbeh z druhej časti zaslúžil oveľa väčší priestor a prepracovanejší štýl. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* velmi příjemná krátká série o srovnání vztahů mezi dvěma muži v půlce minulého století a dneska. Stejně jak je jiná doba, tak jsou jiné nástrahy, co dokáží všechno pokazit. Jak je velmi slušné obsazení i výprava, tak přesto tento televizní projekt nenabízí kromě dojemných příběhů nic moc navíc, co bych jinde už neviděl. Proto nedokážu dát o hvězdičku víc, ale naštěstí o zvýšení hodnocení se určitě postarají jiní uživatelé, které tyhle gay romantické kousky milují ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Muž v oranžové košili zaujme na první pohled námětem a způsobem vyprávění, které se větví do dvou časových rovin, jež mají mezi sebou mnohaletou propast. Být gayem ve 40. a 50. letech nebylo zrovna jednoduché, nicméně i v dnešní době, která hlásá toleranci, to není vždy zrovna růžové. Filmu nelze upřít jeho televizní vzhled a trochu mě zamrzelo, že tvůrci nešli více do hloubky, a že některá místa v ději zůstala nedořečená. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Pěkný to bylo. Příjemný dvoudílný film. Samozřejmě chyby by se našly, mohlo to jít hlouběji, obzvláště co se týká prvního dílu. Trochu mi chyběly informace se stalo s těmi postavami z první části a potom s Adamovými rodiči. Ale tyhle nedostatky mi nepřišly v tu chvíli nějak zvlášť podstatné. Zahráno výborně, hlavní protagonisté sympatičtí nesmírně. Jsem ráda, že jsem zase viděla Vanessu Redgrave. Ale jednu vážnou výtku bych měla, ta hudba v prvním díle - byla jsem přesvědčená, že to napsal ten stejný člověk jako hudbu k Panství Downton. Nenapsal, ale přišla mi skoro identická. Občas mám pocit a není to jen v tomto případě, že v BBC mají hudební databnaku a pak jen jedou CtrlC / Ctrl V. Nevím, která část se mi líbila více, přece jen jsou dost odlišné. První má smysluplnější scénář, v druhé jsem víc cítila s hrdiny. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Práce na scénáři k filmu trvaly šest let. Jeho autor, Patrick Gale, vycházel při psaní z vlastního života. Galeova matka podobně jako jedna z filmových postav objevila v manželově stole milostné dopisy od muže. Dopisy zničila, protože se bála, že by se její muž mohl dostat do problémů se zákonem, a rovněž z vlastního pocitu znechucení nad homosexualitou, kterou přirovnávala k pedofilii. (Stanislaus)

Reklama

Reklama