Reklama

Reklama

The Avenger

  • Hongkong Chou (více)

Obsahy(1)

Mladá a krásná Ma Su Chen (Judy Lee) se vrací z Šanghaje do vesnice na farmu, kde se od své rodiny dozvídá, že bezohlední gangsteři zabili jejího bratra. Zločinecký syndikát obchodující s opiem se po okolí roztahuje čím dál více a vede válku s ostatními gangy. Pomstychtivá Ma Su Chen je mistryní v kickboxu a rozhodne se najít vraha svého bratra. (Epistemolog)

(více)

Recenze (1)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Snímek poprvé širšímu publiku představil debutující hydru Judy Lee, která za svou roli získala Zlatého koně. Jednoduchý nízkorozpočtový příběh odehrávajíc se počátkem 20.století v Šanghaji pobaví hned ve westernovém úvodu. Bratr Judy Lee má v sobě zaseklé čtyři sekery, ale než padne rozháže tam celou tlupu thugů. Režisérka Florence Yu tak zjevně vzdává poctu Kuan Tai Chenovi. Fanoušky Judy Lee, která chce pomstít smrt svého bratra, potěší rovněž souboj v čajovně. Film byl natočen asi za dva týdny a jak bylo tehdy zvykem, jen na jednu kameru. Kvůli nízkému rozpočtu proto nezbýval čas na opakování záběrů a kaskadéři pracovali bez polstrovaného oblečení. Prostě, vše se jede naostro a na první dobrou. ()

Zajímavosti (3)

  • Judy Lee získala za hlavní roli na Hongkongském filmovém festivalu v roce 1972 hlavní cenu Zlatého koně. (Epistemolog)
  • Kvůli nízkému rozpočtu nebyl čas na opakování záběrů. Kaskadéři tedy pracovali bez polstrovaného oblečení. (Epistemolog)

Reklama

Reklama