Reklama

Reklama

Ultra

  • Maďarsko Ultra
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Unikátní sonda do minulostí, srdcí a myslí čtyř sportovců, zachycená režisérem a zaníceným běžcem. Jejich sen a zároveň břímě spočívá v dokončení extrémního běžeckého závodu. Ten otestuje jejich hranice, uzdraví jejich duše a zažene démony. Kreativní dokumentární snímek ULTRA pojednává o lidech, kteří zasvětili svůj život běhání, aby mohli touto radikální cestou soutěžit. Zkoumá, jak čelí extrémnímu utrpení a překonávají hranice svých sil, jak tělesných, tak i duševních. Ať už běhají ve snaze uniknout každodennímu životu, postavit se stárnutí či dosáhnout určitého nadpřirozena, všichni běžci zakusí pocit nesmrtelnosti a uvědomí si svou vlastní smrtelnost. Každý ze čtyř protagonistů má své vlastní odpovědi i konkrétní motivy. Pro některé z nich je to terapie, pro jiné kompenzace či cesta. Dokument ULTRA je dojemné lidské drama, charakterový film vyprávěný z antihrdinského úhlu pohledu. Sleduje protagonisty na 246 kilometrů dlouhé cestě rozjímání a sebepoznání. Nabízí také unikátní přístup k myšlenkám a obnaženým emocím každodenních sportovců. (HBO Europe)

(více)

Recenze (3)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Σπάρταθλον je drsná milenka. Češi, jako ultramaratonská velmoc, píší dějiny tohoto legendárního závodu a sbírají medaile. Ale kvalifikovat se je velmi složité, být vylosován je o štěstí (když nezaběhnete o 20 %(!) lepší čas než je pro kvalifikaci potřeba) a doběhnout je z velké části jen o nezlomné síle vůle. Díky Ultra se o tom můžete velmi zblízka přesvědčit. A proč vlastně běhají takové šílené závody? Proč běhám ultra já? A záleží na tom? ()

Lang75 

všechny recenze uživatele

Strašně dobrý, od začátku do konce. Každý příběh o nečem jiném, společný jen ten běh který ve finále nenávidí, ale jen v tu chvíli. Odpovědi na otázky proč běhat a zároveň varování před běháním. Díky běhu se vyrovnat s tím čím jsme i s tím čím nejsme, s tím koho jsme ztratili a co jsme získali, když to vzdáme těsně před koncem. Naprostá dokonalost, nejen pro běžce, sonda do života těch co sobecky dělají něco, čemu ostatní ani nemusí rozumět, ale ve finále je to nesmírně motivující. A konec filmu? Ufff. . . .pět z pěti. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Je tam všechno. Každý, kdo někdy běhal, to tam najde. Netuším, kolik hvězdiček tomu mohou dát lidé, co neběhají, běhání nesnášejí nebo je jim ukradené. Ale pro mě jich tu bylo ještě málo. ()

Reklama

Reklama