Reklama

Reklama

Můj život s Kamilem

(studentský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Česko, 2016, 6 min

Recenze (4)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak tady se svým synem a jeho hodnocením souhlasit nemůžu. Ale chápu ho, protože on těžko může pochopit tu nostalgii starých písniček, které se někdo neotřelý, duší šoumen, pokouší předávat dál. Samotný ten kontrast vytváří příjemnou kontrapunkci dokumentu, a když se objeví sem tam některé vybrané špílce, člověk zjistí, že se pobaveně usmívá a že ho dokument dobře naladil. Chybělo mi pár detailů, aby mne dokument zcela dostal - třeba nějaký rozhovor s důchodci na představení v Míru, nebo místo fotky se Zagorkou na zdi nějaké reálné setkání s celebritou, třeba té vypípané písničky (škoda, že je vypípaná :-)) ze 60. let. Jo, a abych nezapomněl - potěšilo mne, že někdo ještě umí dodržet pravidla dokumentu, zvlášť když to srovnám s jinými dokumenty Studentského maratonu, třeba naprosto nezvládnutým Tvary věcí minulých. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Dovolím si okopírovat koment uživatelky LadyPupu z jiného obdobně kvalitního studentského filmu, jelikož uvedená slova do písmene sednou i na tuhle hrůzu: "Je neuvěřitelné, co jsou někteří lidé schopni natočit, ještě neuvěřitelnější v čem jsou někteří lidé schopni účinkovat a nejneuvěřitelnější je, že se najdou lidé, kteří se na to dobrovolně dívají." Takže asi tak. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Film jsem si musel pustit ještě jednou, nejhorší dokument z maratonu to fakt nebyl, ale pořád v tom nic moc nevidím... ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Zdravím uživatele 6thSun a děkuji mu za tip na tento dokument, ke kterému se na YT váže text: (cituji) "... Snímek se snaží reflektovat dvě pozice mezi veřejným a soukromým životem, podává náhled toho, jací jsme a jací si přejeme být." (konec citátu). Takže asi takhle - soukromí Kamila Bublíka ukazuje, jak si stříká do pusy šlehačku, jezdí autem a zpívá si za volantem (hrozně). Jeho veřejný život probíhá skrze vystoupení někde v Horní Dolní kde zpívá na jevišti (líp než v autě). Hele, jako dobrý, nic proti, ale na to, že to trvá necelých 6 minut je to ukrutně dlouhý, výše citovaný text nedává smysl a režisér musel být na hraně svéprávnosti, páč teda jako dokument to stojí za hovno. ()

Reklama

Reklama