Reklama

Reklama

Vaření s Billem: Damasu / PrestoVeg / Smoothie / Sushi

(seriál)
  • Kanada Cooking with Bill (více)
všechny plakáty

Recenze (10)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na základě doporučení kamaráda jsem zkoukl naráz všechny epizody tohohle mikroseriálku, za kterým stojí stále víc upadající režisér kultovního Districtu 9 a který by podle všeho měl strašné psycho. Takhle celkově si myslím, že na to má dobrý náběh, ale Blomkamp si to pořádně podělal neujasněním toho, co vlastně tvoří. Ono se to dá brát totiž všelijak - jako drsná černá parodie na teleshoppingy, jako horor, jako mysteriózní fantasy... Osobně si myslím, že Blomkamp objevil analog horory a ARG a tak moc ho to zaujalo, že podlehl brutální touze stvořit si své vlastní, ale zároveň to ve všem tom nadšení odflákl a nikam nevedl. Čekal jsem, že třeba aspoň poslední díl poodhalí něco víc ohledně záhad za tím, ale ne, místo toho jsem zjistil, že by bylo úplně jedno, jakým dílem začnu, protože všechny jsou vlastně stejné. Bill představí úžasný vynález, který dělá hotová jídla, asistentka mu tam nahází ingredience a pak z toho vyleze nechutné svinstvo. Snad jediné, co nějak graduje, je míra vypadávání obrazu vždy na konci epizody, protože ta v poslední epizodě mi přišla poněkud poškozenější, než v té první. Co se ale týče toho nápadu, stačilo málo a mohlo z toho vypadnout něco opravdu zajímavého - MOJE MOŽNÁ INTERPRETACE (se seriálem asi nesouvisející, ale šlo by to z toho s dávkou vlastního domýšlení vyvodit) Bill vždycky pracoval jako moderátor teleshoppingu, ale zemřel a teď je v očistci/pekle, kde si svůj pořad prožívá dál, ale všechna jídla se mu vždy promění v hromadu shnilého masa, krve, vlasů a bůhvíčeho ještě právě proto, že ta kolegyně, která s ním v tom studiu je, je ve skutečnosti někdo, koho Bill zabil a právě za to teď takhle trpí. KONEC SPOILERU No jo, jenže z toho nevypadne ani to, takže je to jen takové podivné nechutné cosi, na co asi jen málokdo bude mít pevný názor. Za sebe uznávám, že to má něco do sebe a že určitá snaha působit znepokojivě v tom je, i ten černý humor, ale prostě tomu chyběl ujasněný koncept. 3* ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

No fuj! Přišlo mi to bizarní vzhledem k tomu, jak se děj s produkty dělá stále nechutnějším. Jezení sushi jsem neviděla celé.... ()

dan4815 odpad!

všechny recenze uživatele

Parodie na směšný telemarketing v 80. letech? Ona to parodie ani moc není, jen to vždy skončí tím, že hlavní aktér jí ochlupení, vlasy nebo si naporcuje ruku. Neshledávám zde nic hlubšího, nic vtipného a ani nic poučného. Za mě je to solidní úlet, kterému nemohu porozumět. ()

babuška 

všechny recenze uživatele

to je taková píčovina až je to nádherný, já se málem pochcal smíchy a když si v hlavní roli představíte horstíka ()

Reklama

Reklama