Reklama

Reklama

Skif

  • Rusko Скиф (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou časy, kdy jedna civilizace nahrazuje jinou. V centrální Eurasii nastává nová doba, kdy Skytové jsou skoro vyhlazeni. Pár z jejich potomků se stává bezohlednými žoldáky, takzvanými "Áresovými vlky". Lutobor, pravá ruka knížete Olega, se zaplete do nekalých intrik a ocitá se v ohrožení života, přičemž musí zároveň zachránit svou manželku a syna, které unesli právě Skytové. Spolčí se s jedním zajatým "vlkem", kterého zradil vlastní lid, a vydávají se směrem k poslední osadě Skytů, kde by oba měli naplnit svůj osud. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ruská historická dobrodružná řežba! Nakolik je film věrný historii netuším, ale za mne velmi milé překvapení odehrávající se v 6 stoletím před naším letopočtem, kde působili takzvaní Skytové pyšní válečníci Iránského původu a jedním z nich je hlavní hrdina Lutobor, který se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránil svou rodinu a zároveň spojí síly se svým nepřítelem, který vyznává boha Arese a byl vytrénovaný jako mašina na zabíjení. Největším plusem jsou rozhodně akční scény, kde je velmi inovativní netřesoucí se kamera a moc hezky střídá úhly bez střihu a choreografie soubojů tedy vyniká perfektně, především maniakální antihrdina Kuna tu s noži předvádí takové kousky, že jsem to sotva rozdýchával. Je to pěkně špinavé, barbarské, drsné a pořádně krvavé s mystickým nádechem dřívějších bohů a to je mi hodně blízké. Anglický dabing se sice moc nepovedl a herci kvůli tomu občas přehrávají, přesto se jedná o dost slušnou a zábavnou řežbu,která svůj účel plní.75% ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Už pri minimálnej znalosti histórie nástupu kresťanstva, toto je naozaj prvý film, ktorý aspoň trošičku poukázal na to, ako starých bohov vymazávali postupným zabíjaním nevinných ľudí. Aj keď si na chvíľku myslíte, že už viete všetko čo bude, stále prichádza zvrat za zvratom a miestami kamera naozaj vybíja dych alebo úplne zamrazí človeka až po bod, keď divák neverí, že záber stále pokračuje.... ()

Reklama

Hashirama 

všechny recenze uživatele

"Охуенно" подумал я, увидев это..."неплохо" подумал я, посмотрев это. Ruské snahy o blockbuster mě vesměs děsí i ze spaní, čili každá výjimka je vítána jako...třeba jako Mila Kunis u mě ve sprše. Zrovna Skif je jednou z těch slabších výjimek, která diváka vyloženě neuráží jako dnes již kultovní ZaSHITniki, ale trpí stejnými manýry jako i povedenější příbuzní z tohoto ranku - vizuálně velmi líbivá a draze vypadající pompa, která je ale místy tak přefiltrovaná a předigitalizovaná, že vypadá jak hovno na PolyStationu. Vizuál a velmi solidní akce se podbízí, aby zakryli taktéž tradiční vypravěčskou a scénáristickou nedomrlost a scény typu "Chci tě zabít --> Jsi můj nejlepší přítel" odehrané na ploše dvou minut nejsou výjimkou. Samozřejmě vzniká dojem, že tady se angažmá zase získávalo typicky ruským způsobem. Kdo ví, jestli pan Rustam Mosafir není bratranec z druhého kolene švagrové generálního tajemníka Фонда Кино a zároveň vyučený v oboru kuchař ropotěžař...můžeme si pouze domýšlet. Nicméně svou práci odvedl velice dobře, což ale netřeba považovat za kdovíjakou chválu, vzhledem k tomu, že konkurence je zhruba stejně početná jako procento pracujících cigánů v Jihlavě. Pomyslná čtvrtá hvězda za toho super cool motherfuckera Кунду Ножина. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pár let zpátky začali Rusové produkovat kvalitní věci (Viking, Kolovrat), nicméně až u Skifa se jim povedlo naplno využít jejich potenciálu. Zajímavý scénář, perfektní prostředí, řežba jako svině a pár scén drtících celý Hollywood (elixír) ve špičkovém vizuálu. Kdo má rád fantasy, musí tohle jednoznačně vidět! 95% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Akce je slušná, souboje na nože mají dokonce vysokou úroveň a dojde i ná nějaké ty krvavé cákance. Veskrze mi ani nevadilo, že spoustu motivů si film mírně řečeno vypůjčil. Herecky jakž takž, ale zase jsem si musel chvilku zvykat na přehrávání, které je pro podobné ruské filmy charakteristické a tvůrci se nevyhnuli ani tradičnímu patosu. No a nakonec se tu najde i pár věcí, které působí vyloženě bizarně, což platí především pro setkání s Velesovými vyznavači. Ale to spíš pobavilo, takže nakonec hodnotím relativně kladně. 60% ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama