Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Toužíte po kuchyni ve stylu Provence nebo chcete bydlet jako rocková hvězda, ale chybí vám invence, čas a peníze? Bydlíte – stejně jako celá pětina Čechů – v nájemním bytě, ale odmítáte žít v neútulném provizoriu? Nový pořad ukáže, že zásadní změny v bytě se dají udělat revolučním způsobem i bez stavebního povolení, bez hypotéky a bez bourání. Role průvodců se ujali herci Jana Stryková a Roman Zach, kteří vás provedou nejen rekonstrukcí interiéru, ale i daným stylem přestavby. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

MissiPippi 

všechny recenze uživatele

Pro mě skvělý pořad. Nehraje na city jako třeba Jak se staví sen, design je většinou střídmý se zajímavými vychytávkami, v módních barvách s ohledem na obyvatele/majitele. Hned v druhém dílu dochází k inspiraci od mého milovaného architekta Adolfa Loose, což je volba na výbornou. Moderátoři jsou občas trapně milí, ale sympatičtí, nijak nedramatizují.Designéři rozebírají zvolené materiály, případnou udržitelnost, využívají i starší nábytek. A vždy dojde ke kapitolce rozebírající určitý styl interiéru či architekta. Jediné, co se dá mírně vytknout je, že se nezabývají více finanční stránkou, pouze v úvodu se řekne, kolik se do dané změny může investovat. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlé, ale hlavne bez moderátorov. Tých by nemali ani ukazovať, obzvlášť Strykovú, ktorá napríklad v lese pôsobí, ako keby sa práve zjavila tá pani, ktorú sme v Blair Witch nikdy neuvideli. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem se na tento pořad občas podívala, teď už málokdy. Ale viděla jsem ten poslední - Bydlet jako za úplňku. Rekonstrukce ložnice se ujala designérka, která využila starý nábytek, něco přetvořila, něco natřela - to nebylo špatné. Ušetřila, takže se mohla pořídit designová židle. Příšerná - tedy pro mě. Ale nejhorší byly obrazy. Nevkusné. Nedokážu si vůbec představit, že bych do toho, co budu mít v místnosti, kde žiju, nemohla mluvit. Moc tomu nevěřím. Že by to s paní nikdo nekonzultoval? Prostě nevěřím. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Občas se na seriál podívám, už jen náhodně. Nevyhledávám ho. Vnímám ho jako inspiraci pro lidi bez fantazie. Někdy se interiér povede vylepšit, jindy ne. Chybí mi experimentování, kombinování zdánlivě nekombinovatelného, cit pro prostor, práce s barvou, se světlem.... Často mám pocit, že se designér potřebuje blýsknout vytvořením obýváku do katalogu, tak použije přesně to, co právě frčí, ale potřeby zadavatelů jsou mu šumák. Z doplňků, dekorací a všech dalších věcí, jež by si měl vybírat majitel bytu, jsem často paf. Co všechno je designér schopen nakoupit a naskládat na nábytek nebo na zem, i když ví, že rodina má malé děti! A nechá vyrobit stůl pro sedm lidí, když ví, že rodina často hostí přátele v počtu patnácti lidí. To mi rozum nebere.  Stryková a Zach mi jako průvodci pořadu sedí. Bydlet jako za úplňku - designérka pracuje s módní šedou, a to prakticky všude a na všem. Nenapadlo jí tak malou ložnici prosvětlit alespoň jednou stěnou bílou a opticky pokoj zvětšit velkým zrcadlem... O obrazech ani nemluvím. Jeden z těch méně povedených dílů. ()

nudlis odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl "Bydlet jako ... skejťák". Už jen proto, že mám jednoho skejťáka v rodině. Vydržel jsem to zkouknout celý, protože jsem byl zvědavej, co ten kokot, co si tam hrál na "designéra", vyplodí. Výsledek byl přesně to, co jsem čekal: sračka. Elipsy všude a na všem (proč sakra elipsy?), nábytek z padesátek z bazaru, napatlanej na černo (jakej maj český padesátky kontext ke skejtu?) a tvrzení, že přesně tohle je "skejťáckej" styl bydlení. A těšil jsem se jak se bude tvářit majitel pokoje a jestli se ovládne. Nezklamal. Přesně takový rozčarování jsem čekal. Na jednu stranu byl vidět výraz "co to je kurwa za smeťák?", na druhou stranu nechtěl před kamerou projevit nevděk za něčí snahu. Ale bylo to prostě ukrutný. A věřím tomu, že když štáb odjel, všechno šlo z okna zpátky na ten smeťák a chlapík si koupil normální nábytek a doplňky. Pokud si tedy ten pseudo-designer myslí, že skate fošna je elipsa, je buď slepej, úplnej debil nebo ji nikdy neviděl ani v televizi. B) je správně. A nakonec: pokud jsou takhle pojatý všechny díly ("naserem vám do bytu odpad a prohlásíme to za styl"), je mi líto lidí, který se tam přihlásili s nadějí, že pak budou žít líp. Konkurenční pořady o rekontrukci bydlení jsou daleko, daleko dál. Jasně, každej producent není tak schopnej že sežene třeba 3/4 mega na jeden byt. Ale to, co předvádí v tomto formátu počaru ČT, je ubohý. P.S.: A Stryková se Zachem tam jsou na co? Aby to celý bylo ještě trapnější? Nebo aby se ona měla kde pitvořit a on ukázal jak neumí vrtat? ()

mjech 

všechny recenze uživatele

Hipsteři se dočkali vlastního pořadu s hipsterským nesympaťákem Zachem v čele, který spolu se Strykovou navíc prokládá rekonstrukce domovů zbytečnými, trapnými a mizerně zahranými scénkami. ()

kinoholik 

všechny recenze uživatele

Nejlepší bydlící pořad v Česku. Stryková a Zach jsou moderátoři, jaké jsem ještě neviděl. Každý by si zasloužil svých 5 hvězd. ()

Reklama

Reklama