Reklama

Reklama

Univerzita poslední šance

(seriál)
  • USA Last Chance U
Trailer

VOD (1)

Série(5) / Epizody(38)

Obsahy(1)

Špičkoví sportovci s komplikovanou minulostí zkusí ještě naposledy zvrátit svůj osud a splnit si své sny. (Netflix)

Recenze (4)

campix 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavný formát, škoda že u nás nic podobného nenajdeme. Greg Whiteley a spol. stojí jak za tímto počinem z amerického fotbalu, tak za nedávným Cheer o světě vrcholového roztleskávání. Last Chance U monitoruje dění kolem univerzitních týmů nižších kategorií, kam padají nadějní, ale problémoví hráči z univerzit těch vyšších kategorií, které jsou v USA velmi hojně sledované a na jejich zápasy chodí desetitísíce návštěvníků a jsou posledním krokem před draftem do NFL. Jak EMCC, tak INDY mají hodně společného. Jsou to zapadákovy, kde není skoro nic jiného než fotbal, složení jejich týmů je takovým all star týmem všech možných problémových hráčů a jejich trenéři jsou hodně inpulzivní. Kromě toho sportovního hlediska tu hraje roli i akademický rozměr, protože ten jde v USA ruku v ruce a hráči zde jsou často velmi talentovaní, ale z těch nejchudších vrstev společnosti, a tak jim často dělá větší problém než dění na hřišti. Studium je tu ale důležité a bez určitých známek není možné posunout se do týmů top univerzit ani sebelepším hráčům. Doporočuji všem fanouškům sportu, nejen fanouškům amerického fotbalu. ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mistrovství filmového vyprávění, mistrovství nevyřčeného, mistrovství v hledání mikropříběhů. Schopnost, s kterou tvůrci pozvedají dění na univerzitě v městečku se sotva sedmi sty obyvateli na úroveň antického dramatu, je neuvěřitelná. Jako diváci jste tak schopni empatie vůči lidem, kteří žijí na druhé straně zeměkoule a celý jejich život je o sportu, který vás ani v nejmenším nezajímá, natož abyste znali jeho pravidla. A že tvůrci dokáží ukočírovat nepředvídatelný půl roku trvající maraton natáčení do podoby pevně držícího dramatického díla, si nezaslouží nic než potlesk. ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Fantastický seriál z dílny Netflixu, zachycující prostředí univerzitní ligy amerického fotbalu. Spojení velmi kvalitní produkce a střihu navodí zvláštně motivující atmosféru. Povinnost pro fanouška každého sportu, který chce nahlédnou pod pokličku ambiciózního projektu. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Hrozně mě to rozčiluje. Debilní hráči, debilní trenéři. Kdyby to byl cca 2h dokument o debile h v debilním v prostředí, pak ok. Ale seroš?! ()

Reklama

Reklama