Reklama

Reklama

Malé lásky

(pořad)
  • Slovensko Malé lásky
Dokumentární / Reality-TV
Česko, 2017, 50 min

VOD (1)

Obsahy(1)

V televizní sérii Malé lásky mohou diváci zblízka pohlédnout na intimní okamžiky padesáti nastávajících matek, jejich strach, bolest i radost. Poznají jedinečné příběhy porodních asistentek i lékařů, pro něž je rození každodenním posláním. Prožijí zlomové okamžiky, jež zůstávají pouze v rodinných albech, a nahlédnou za dveře, za nimiž přichází dítě na svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (81)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Spoiler - včerejší díl. Zatímco paní Šárka začíná pozvolna přehodnocovat svůj popis Slavomíra coby životní lásky, na netu ulovený bobřík Slávek, který doposud sledoval partnerčino hekání s výrazem entomologa nad obzvláště chundelatým exemplářem bekyně zlatořitné, přenáší svou pozornost na sestřiččiny umělé řasy a tlačící družku upozorňuje, že to je velice pěkná věc. Když ji ještě po projevené naději, vyjádřené větou ,,párkrát zaberu a bude to venku" uklidní slovíčkem ,,myslíš", doprovázeným nevěřícným výrazem zasloužilého skeptika tak víme, že pro dámu zábava porodem teprve začíná. To Kinga se Štefanem, podle jazykových projevů patrně jacísi Slované neurčitého zařazení, se nepotkali přes seznamku, ale kdesi na ubytovně při čaji o páté. Zjevně si ihned padli do oka. Bodejť by ne, když je na první pohled patrné, že mají společné záliby, přinejmenším v nechození k zubařům. No tak tito moudří lidé se na příchod potomka poctivě připravovali a, jak pravil sám Štefo, sotva ta moja zakašlala, hned jsme letěli k doktorovi, že je to už tuná. Snad jen shodou náhod tedy dorazili do porodnice slabých dvacet čtyři hodin poté, co nastávající mamince odtekla plodová voda. V památný den, šestého září dva sedmnáct, trio párů doplňovali ještě maturanti Eliška s Radkem. Stali se jasným důkazem, že hovadin typu zakládání rodiny by se měli dopouštět především mladí, doposud značně nezodpovědní a natvrdlí jedinci. Vše zvládají lépe, s úsměvem i nehraným údivem, dá se na ně koukat a čiší z nich neskutečná naděje. Že jde jen o blbý sen. Před slečnou tedy nezbývá než smeknout, o někom, kdo polovinu porodu prosnapchatuje, druhou sice proheká, ale bez nějakých zbytečných stížností, a vteřinu po vrhu se již směje na celé kolo jako jezulátko, jsem nikdy neslyšel. Radeček... se trošku nudil. Dlouhou chvíli si krátil dílem poleháváním, menším dílem obdivným sledováním kérky na chlapeckém bicepsu, dílem největším pak znechuceným hypnotizováním hodin, na kterých se prostě dělo alespoň něco záživného. V době adolescentnění mé generace by ho tato otravná volovina, tedy společně strávený čas s holkou, při kterém by mu ještě k tomu ani nepotáhla klobásku, připravil o vzrušující večer na návsi, kde se s klukama na simsonech tak frajersky obkružuje zastávka. Čím by se bavil dnes netuším, asi zevlováním po nákupáku nebo fanděním oblíbeným youtuberům, ďas ví, jak si dnešní dorost krátí zbývající čas před smrtí z ozáření. Ale nešť, vydržel, neomdlel, snad bude dobrým taťuldou a jednou si jistě i začne v místnosti sundavat kšiltovku. A to by asi bylo všechno. Porod je docela zajímavá událost, nevidíme jej na ulici každý den, tedy chápu, že si realitka své diváky najde. Nakolik je etické tančit okolo nastávajících s kamerou, ponechám jen a jen na nich. Neodsuzuji, nechválím, jen se upřímně směji. A pálím jednu hvězdu navíc za Slávka. S ním bych chtěl mít dvougarsonku! ()

Cuffini 

všechny recenze uživatele

Nestačím se divit, kam dnešní svět je schopný zajít. Reality show o porodech. Chudáci děti. Do jakého světa se to narodily. Co přijde příště? Pohřby? Nejdřív jsem si říkala, že se dozvím alespoň něco nového, nějaké rady, tipy, ale ono ani to. Je to další slátanina o soukromí a životě druhých. Jediné, co je pozitivní, tak prostředí plzeňské nemocnice, které na mě působí na úrovni. Proti které se píše petice pro porušování práv žen při porodu, který máme očividně sto let za opicema, s porovnáním s vyspělými zeměmi. Po příbězích od akt. rodiček v mém okolí na mě nemocnice působí ještě hůř, než z mých zkušeností, takže tento dokument o praskajících vejdžajnách a většinu pochybných párů a příběhů, beru skrz chování personálu jako další scifi v televizi, která nás krmí sračkama. Pardón, dáma promluvila. Kéž bych měla vždycky tak ochotné doktory, jako nám ukazuje tenhle pořad. Nejvíc smutné na tom všem je, že v dnešní době lidé neví, jak vznikají děti. Neví, jaké prostředky se používají proti otěhotnění. Neví, že když budou dělat bongo bongo huga čaga, že se jim za devět měsíců změní kompletně život. Nejsou zajištění, připravení, partnera sotva znají, duchovně a mentálně jsou sami na úrovni dítěte. Pak se divme, co se děje kolem nás. A účinkující opravdu obdivuji. Aby mě natáčel štáb při porodu celou rozcapenou, se všema hekama, potama. No ty kráso, to nemůže udělat nikdo normální.. A lidi by na to koukali a bavili se o tom v práci a soudili mě a házeli po mě kameny, vedli by řeči, tak jako to většina Čechů umí. Česká republika top ve sledovanosti seriálů typu nemocnice, kriminálky a reality show - gratuluji, to jsme to dotáhli. Naši předci by na nás byli jistě hrdí.. ()

Reklama

borohub odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi nevkusné. Čekám až TV nova nasadí kamery (rovnou skryté, to bude ještě více cool) na veřejný záchod a budeme koukat jak lidé vykonávají svojí potřebu. Viděl jsem to hodně zběžně ale dostala mě kráva, která nechtěla manžela u porodu, ale že jí zabírá několik kamer a pak se to bude vysílat v TV jí už jaksi nevidělo. Pro mě fakt příšerné, chápu že pro mnoho lidí je narození dítěte krásné, na druhou stranu nemusí to dávat (hlavně před 22.00) v televizi.. Docela mě překvapuje tak vysoké hodnocení, čekal jsem že tu bude spíše černé číslo.. 10% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Otec na chodbě: „A jak to zvládá?“ – Zdravotní sestra: „Dobře, je statečná!“ – Rodička v následujícím záběru: „Do prdele, do prdele!“ Něco je špatně, neustále pochybuje divák sledující komerční televizi, která přišla s velmi solidní docu-reality show na nosné téma. Žádné umělé dramatizování, jen pár momentů, kdy přítomnost kamer tlačí lékaře do zbytečných (hraných) výjevů a sestry do medových vět, které jednoduše v běžné praxi neslýcháme. A nastávající rodiče pochopitelně také, uplakané výjevy (nemyslím při samotném porodu) jsou ovšem decentní. Podobně dobrý pocit měl nicméně z formátu divák už v případě nedávné Nemocnice Motol, v plzeňské porodnici rovněž narážíme na přirozené „hrdiny“, takže je to věcné, zajímavé, velmi intenzivní. Pro ty, jež na porodním sále v té či oné pozici byli, obzvlášť. Věrné syrové situace doprovázejí různé představovačky a pofňukávání, kterak tamti prarodiče nepomáhají a kterak tenhle chlap je zdatnou oporou. Fajn a zábavné jsou prostřihy, kterak to asi bude na sále vypadat, s tím, jak to tam v reálu vypadá. A pak přijde obyčejné štěstí, upřímné, netlačené, nestylizované, na novácké stanici něco nevídaného. A když jde do tuhého, tak bezmocní taťuldové pobaví. Vzpomínám, že to bylo stejné. Spokojenost, uvidíme, zda se to nezačne trochu zajídat. PS: Některé zvukově slabší pasáže bych otitulkoval. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Nejdelší porod zaznamenaný v pořadu trval 24 hodin, nejkratší 45 minut. (M.B)
  • Natáčení probíhalo nepřetržitě dva měsíce. Natáčelo se ve Fakultní nemocnici v Plzni na 35 kamer rozmístěných po celé nemocnici a celkem bylo pořízeno 2250 hodin materiálu. (M.B)

Reklama

Reklama