Reklama

Reklama

Dead in a Week (Or Your Money Back)

Trailer 1

Obsahy(1)

Zrovna když se William (Aneurin Barnard) už podesáté pokouší o sebevraždu, na mostě se u něj zastaví cizí stařec (Tom Wilkinson) a nabídne mu pomoc. On však jeho pomoc nechce, vezme si nabídnutou vizitku a skočí dolů. Nabízená pomoc je však poněkud jiného druhu. Will se ji po desátém zbabraném pokusu rozhodne využít. Zvládne mu jeho přání splnit profesionál? A není na to už příliš starý? (pilarius)

(více)

Recenze (16)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi lákavý scenár, ktorý sľubuje slušnú komédiu. Ale tú britskú, dôvtipnú. Človek, ktorý sa pokúša zabiť a nejde mu to. Musí si nájsť anjela smrti, ktorý ho konečne odpraví z tohto sveta. Podpíše kontrakt na svoju smrť a môže sa to rozbehnúť. Prvú polhodinu je to naozaj vtipné a zábavné. Škoda že neskôr sa z toho stáva viac menej naháňačka s nádychom romantiky. Vtip trochu upadol, pridala sa akcia a krv, ale aj tak príjemná záležitosť. Škoda možno trocha slabšieho záveru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Občas zafungoval suchý anglický humor a slovní přestřelky mezi Wilkinsonovým hitmanem a jeho šéfem byly perfektní. Sympatický byl i Barnardův smolařský sebevrah a pokud došlo na nehody, kterému zabránily v odchodu ze života, bylo to celkem fajn. Jenže toho všeho bylo na můj vkus málo a ta mezihra se příliš nedařila. Zejména náhled do vrahova soukromí mi nic moc neříkal a našla by se i řada dalších much. Ale i když se z toho dalo vytřískat mnohem víc, jedná se i tak o docela příjemnou jednohubku, která nijak neurazí. 60% ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Na čiernu komédiu málo čierne a nedostatočne vtipné. Pritom príbeh o neúspešnom samovrahovi - recidivistovi, ktorý si najme geriatrického asasína, aby ho oslobodil od mizérie žitia, poskytuje široký priestor pre autorský rozlet. Pohodový priemer. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Základná premisa "odpozeraná" z Kaurismäkiho Najal jsem si vraha, tentokrát s humorným nádychom. Pobavilo, ale určite by bolo zaujímavejšie, čo by s touto látkou spravili majstri britského humoru Monty Pythons. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Anglicky humor a cerna komedie. Ani jedno moc nemusim, ale tohle mi sedlo. Nektere sceny a konec ale byly trochu uspechane. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Film vypráví dva příběhy - příběh nihilistického kreativního sebevraha a příběh nájemného vraha na prahu odchodu do důchodu. Oboje zvládá v duchu nepříliš koncentrovaného, ač kvalitního britského humoru. Pro mě příjemný film na večer, čtvrtá hvězda je za ten závěr. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Anglický čierny humor v moderných šiat. Taký typ humoru v spojení s daným príbehom nie je mi blízke. Ale aj napriek tomu uznávam, že má to určitú koncepciu. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Napriek môjmu počiatočnému nadšeniu zo scenáru ,vydržal som sledavať film cca 30 minút.Poblúznenie rýchlo vyprchalo a nadšenie sa preklopilo do znechutenia a naledoval OFF ba dokonca až FUCK OFF. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Asi není lepší film na téma asistovaná sebevražda. Chcete se zabít?... najměte si zabijáka.. bohužel smlouva nejde zrušit :-) Film je velmi svůj, totálně nenásilně servíruje nefalšovanou, suchou megaprdel na téma smysl života.. Za mě paráda, dává mi to celý smysl, lze doporučit ! ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Tento absurdne strelený príbeh okorenený typickým anglickým humorom a štýlom, nakoniec ale bavil. Zvláštne, že príbeh o vražení sympatizuje s divákom na úrovni romantiky, ako keď ide o komplikovaný pôrod, kedy lekári privádzajú na svet nový život. Takéto poetické dielo o vraždení, akoby zapadalo do morálneho kódexu doby, ako samozrejmosť. Asi ako by sa Tom Wilkinson tváril, keby mu nejaký psychopat inšpirovaný týmto filmom odpálil vnuka, akože bežná vec. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Černější humor to už asi být nemohl. Freya Mavor je vycházející skotská hvězdička a asi se od ní toho dočkáme více. Aneurin Barnard mi až příliš připomínal podobný typ Tobey Maguireho a to mě upřímně trochu nudilo. Tom Wilkinson odvedl svou obvyklou profesionální porci a na jedno kouknutí to šlo. Tři hvězdy za Ivana, protože konečně se někdo nebál ukázat, že Rus zabiják může být vůl. ()

ollie24 

všechny recenze uživatele

Mladý protagonista je vlastně sympaťák, stejně jako jeho nájemný vrah. Tím ale veškerá sympatičnost tohoto snímku bohužel končí. Zpracování zdánlivě vtipného scénáře je bohužel trochu trapné. Škoda! ()

Konev 

všechny recenze uživatele

Crazy komedie o mladíkovi, který se chtěl zabít, ale nedařilo se mu to. Dokonce o tom napsal knihu.Po několikátém pokusu mu nějaký důchodce dal vizitku na služby pro sebevrahy: "Zabijeme vás do týdne, nebo vrátíme peníze". Mladík podepsal smlouvu a čekal na zabití. Jenže to by v tom nesměla být dívka, do které se zamiluje a už zemřít nechce. Ale ve smlouvě stálo malými písmenky napsáno, že od smlouvy nelze odstoupit.... ()

mroz2 

všechny recenze uživatele

Brilantně sehraná jednohubka. Wilkinson v roli vraha exceluje minimalistickým projevem, do kterého vloží úplně všechno, co potřebuje. Sledovat jeho výkon je  samo o sobě radost a daří se mu zachraňovat imísty poněkud škobrtající scénář.  Díky, takové filmové pohlazení mi dlouho chybělo ()

Reklama

Reklama