Reklama

Reklama

Z jachty se ztratí celá posádka. Všech šest lidí zmizí beze stopy. Na palubě zůstane fotoaparát, kde je něco jako žralok s více hlavami. Policie požádá o radu doktorku Angie Yostovou z mořského akvária. Angie předloží důkazy a mnoha druzích živočichů, kteří se narodili s dvěma hlavami. Někteří jsou dokonce života schpní, ale rozmazané fotce z aparátu velký význam nepřikládá. Ředitel Thaddeus Marschall potřebuje pro akvárium nějaký tahák a jestli je poblíž v oceánu velký žralok, chce ho mít v akváriu. Donutí Angie a skupinku stážistů vyplout na moře a pokusit se žraloka chytit. Nastraží návnady a pětihlavý žralok na sebe nenechá dlouho čekat. Je to bestie, která stáhla pod vodu jednoho stážistu, Shawna. Thaddeus stále touží po raritě a Angie by chtěla takového tvora k výzkumným účelům. Žralok mezi tím zaútočí na surfaře poblíž pláže. Policista Stehrling vymyslí plán. Žraloka vylákají na otevřené moře, vlákají ho do pasti a zneškodní dynamitem. S sebou mají i reproduktory se zvuky delfínů, kteří žraloky přitahují jak magnet. Na žraloka to stále nestačí... Až podmořské nálože dokáží predátora zastavit. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (28)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som zhliadol film "Útok dvojhlavého žraloka", tak som si povedal, že to tu teda ešte veru nebolo. Potom som si však pozrel aj "Útok trojhlavého žraloka" a hovorím si, že toto je už asi trocha moc. Ale nebolo. Pretože dnes som mal tú možnosť vidieť "Útok päťhlavého žraloka". Štvorhlavého quatro žraloka preskočili a osprostelým divákom, vrátane mňa, naservírovali ľudia z nízkoropočtovej filmovej spoločnosti The Asylum rovno päťhlavé digitálne vraždiace morské monštrum. Je to presne taký istý lacný brak s hlúpym scenárom, mizernými hercami a úbohými filmovými trikmi ako jeho predchodcovia, akurát že sa o poznanie zvýšil počet žraločích hláv. Úhhh, tak to je teda už fakt sila. Pýtam sa, že kde to skončí. Bude aj útok dvadsať hlavého, päťdesiat hlavého, sto hlavého žraloka? V Asylume je možné všetko. * ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nevím co lidi s Odpadem čekaly. Je to sranec jak kráva a není to ani nejlepší film série. Ale i tak když člověk vypne tak se sem tam zasměje. Jsem zvědavý do jakého počtu hlav se tvůrci až dostanou. Jinak je to klasická Asylum produkce. A já se celkem bavil. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby tam měl ten žralok, aspon víc scén, možná by to byla aspoň ta prdel. Takhle je to jenom nudná ultra břečka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Doba kdy jsem ujížděl na céčkové a hlavně brakové tvorbě společnosti Asylum a jí podobné je už pomalu pryč. Líbili se mi ty ujeté scénáristické zápletky, bitvy gigantických a různě zmutovaných monster, ale postupem času jsem se toho jaksi „přejedl“. A hlavně již nehodlám nadhodnocovat filmy, které si to ani nezaslouží. Jasně, díváte-li se na podobné kousky, musíte počítat s debilním scénářem, lacinými efekty i hereckým obsazením, kdy se tu a tam mezi nimi objeví i nějaká ta pomalu vyhasínající hvězda (známá tvář). Pokud na to nehodláte přistoupit, raději se na podobné srajdy ani nedívejte! Nejen Sharknado se dočkalo několika pokračování, ale po dvou a tříhlavém žralokovi tu tentokrát máme rovnou pětihlavého. Ne nebojte se, na čtyřhlavého tvůrci nezapomněli. ON totiž zdejší krasavec nejprve brázdí vody Karibiku se čtyřmi hlavami, ale zhruba v půlce nám poodhalí i tu pátou (no hádejte kde jí má…). Zápletka se drží již tolikrát obehraného tématu…v oblasti se ztrácí lidi, policie a pobřežní stráž jsou bezradní, máme tu chamtivého chlapíka (tentokrát to není starosta ale ředitel mořského akvária), právě probíhá turistická sezona a tak by bylo dobré vše ututlat, žralok je chytřejší než lidi i sonary, opět se tu opakuje množství záběrů a samozřejmě nesmí chybět ani stáhnutí vrtulníku pod vodu…Prostě vše, co jsme měli šanci vidět již někde jinde. Takže nějaká zajímavá pointa nebo zábavné momenty tu moc nehrozí. Dialogy jsou otřesné, děvčata pohledné ale žádná se neodhalí, postavy i žralok se chovají nereálně, inu další klasická asylácká podívaná. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Sračkosérie Útok x-hlavého žraloka začala před osmi lety docela sympaticky filmem s dvouhlavou potvorou. Ten měl docela šmrnc, bylo tam atraktivní prostředí tichomořského atolu (i když se to natáčelo na Floridě), spousta vykozených krasavic, zábavně stupidní svalovci a dvouhlavý žralok, který si je s noblesou podával. Pak přišel Útok trojhlavého žraloka, který už není tak zábavný. No a Pětihlavý se nese v podobném duchu. Úplně to ale nezatracuju, vyskytuje se tu pár světlých míst a postavám člověk i fandí, aby tu zrůdu poslaly ke všem čertům. Zkouknu ještě i Šestihlavého. No a k tomuhle třebas udělám i české titulky. (1 301.) ()

Miseet odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to je hotovo. Jak může někomu přijít jako super nápad natočit film, ve kterém bude figurovat čtyřhlavý žralok, kterému ještě v půlce filmu naroste pátá hlava místo ocasu? Neviděla jsem sice předchozí díly, čili útok dvojhlavého žraloka, útok trojhlavého žraloka, ale vím, že ani nepotřebuji. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

To byla ,ale šílenost! Půl filmu si říkám jestli se tvůrci nespletli s počtem hlav a ono najednou naroste žralokovi pátá hlavu místo ocasní ploutve. Ano čtete správně, to už i na mě bylo trochu moc. Nejspíš chtěli tvůrci věnovat část filmu i dílu , který vlastně nevznikl. O ději je zbytečný se rozepisovat, to je prostě kliše na entou., Jsem zvědavý kam umístí těch 6 hlav v dalším díle. ()

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

Čím víc hlav, tím větší hlad. Navrhuji, aby se přibývajícím žraločím hlavám množily i hlavy lidských protihráčů. Útok desetihlavého žraloka proti bandě dvouhlavých kravek a volů by byl k sežrání. ()

Natabar odpad!

všechny recenze uživatele

Co nedokážu totálně pochopit je onen prazvláštní myšlenkový proces nějakého filmového producenta, v němž si tento řekne: "Jak vylepšit horor o žralokovi?" "Už to mám, bude tam pětihlavý žralok!" A ještě si snad myslí, že je to jako pecka nápad. Ne, ne, ne - toto není žádné béčko, toto je absolutní dno! Absolutně nekoukatelné. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Kolik těch hlav tomu zkurvenému žralokovi naroste z té velké prdele? Oblíbené studio "Asylum", udělalo hned po bláznivé sérii filmů o žralokovi "Sharknado", která je tak moc špatná, až je dobrá, a dostala status kultovka, ale žralok, který se každý rok vrací ještě z další skopovou hlavou, je už trochu ohrané. Neviděl jsem, a ani se nechystám, podívat na předchozí díly, protože čtyřhlavý žralok chybí. Nebo ani nechybí, protože v tomhle díle mu ta pátá hlava naroste z análu, a je tedy pětihlavový. Děj tu prakticky vůbec není, jen skupinka kund s bikinama a nějakýma nadrženýma čurákama, sežere žralok a místní greenpeace, chtějí jeho ostatky, aby prokázali nějaký nový přírodní pokrok, a aby z toho jeden dědula, který se jeví jako rádoby padouch, vycákal nejvíc dolarových bankovek. #odpadnisklizen [2019] ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Dvojhlavý ,trojhlavý a teraz na radu prichádza... päťhlavý žralok. Logika, nie? Aby sme však tvorcom nekrivdili, ten žralok je štvorhlavý a piata hlava sa zjaví až neskôr a vyrastá priamo z... nebudem prezrádzať, pozrite si to sami. No, ale niečo k filmu. Je to podobné lacné, hlúpe a oddychové ako predošlé filmy zo série. Kto môže podobne béčkové blbosti, v ktorých postavy bez väčších príčin sami padajú do vody alebo sa stavajú na okraj lode aby pri najmenšom otrase do vody spadli, bude spokojný. Navyše okrem pár úmrtí sa dočkáme aj nejakých tých vtipných replík a narážok na iné filmy (4 hlavý žralok? to je absurdnejšie ako žraločie tornádo) a absolútnym vrcholom je scénka skoku žraloka z vody do 10m výšky a zneškodnenie vrtuľníku. Presne kvôli takýmto momentom podobné filmy pozerám. Prežitkom je to zhruba na úrovni trojhlavého žraloka, čiže s mozgom v polohe OFF na 90 minút som sa celkom bavil. Ale nie až tak, aby z toho boli viac než štandardné, pobavené béčkové 2 hviezdy, na to by 5 hlavý žralok musel ponúknuť ešte niečo viac. 40% ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Ukrutně převážnělá nuda, která staví na několik desítek let starém obehraném dějovém schématu Čelistí, a jakžtakž ucházející rozjezd se slušným bodycountem zabíjí příšerně se vlekoucím a nenapínavým finále, které ne a ne skončit. Pětihlavý žralok jakožto nestvůra sama o sobě je sice celkem cool, ale v tomto případě je méně více; jeho dvou- a tříhlaví kolegové z předchozích filmů byli i díky roztomilé nadsázce a přiznané přiblblosti mnohem větší studnicí zábavy. Už to nemá tak příšerný vizuál jako některé starší Asylovky, ale je naprosto evidentní, že tady šlo jen o to, splácat narychlo něco, co by v rámci týdenní přípravy na premiéru pátého Sharknada mohlo vyplnit vysílací čas na SyFy. ()

Rathalos odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tento treti film o zralokovi,ktory ma tentokrat pat hlav je zatial najslabsi z tejto serie,uz to ani nebola taka zabava ako predtym,skor som sa nudil,cize sa priklanam k odpadu...:-) ()

kolibricek 

všechny recenze uživatele

Kde má tu pátou hlavu? Že by si ji ukousnul? A sakra, kdo by čekal z prdele vyčnívající hlavu.  Tenhle fakt to potopil snad nejvíce🙏🙏 ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Po dvoj a trojhlavom žralokovi prichádza rovno päťhlavý! Počkať, ale kde je štvôr? Ale veď keď dobre počítam, tento má hlavy 4! Takže čo tým chceli Asylaci povedať? A tak je tu už od začiatku množstvo nezrovnalostí, z ktorých poniektoré (napr počet hláv) sa vyjasnia. Ináč je to v porovnaní s jednotkou nuda. Postavy zomierajú na svoju hlúposť, keď okolo nich krúži žralok, ich najlepším (a posledným) nápadom je postaviť sa na okraj lode a... Aj pokus o vtip zakotvený v azyláckom univerze (biologička pozerajúca foto štvorhlavého žraloka vyhlási - je to rovnako absurdné ako žralok plávajúci v tornáde) je už odkukaný - v Lavalantule bol odkaz na Sharknado oveľa vtipnejší. Aby to bolo celé pre diváka prijateľnejšie chýba tomu viac humoru a sebaparódie, príbeh holobriadkov snažiacich sa uloviť niečo, čo je schopné roztrhať ich napoly aj spolu s ich krehkou lodičkou je príliš nudný. A tak sa najviac zasmeje nakoniec asi na tom, ako sa na prvej jachte postavia potencionálne obete krásne v pravidelných rozostupoch vedľa seba, aby to vyšlo na jeden raz... Aj napriek ekologickým povedačkám okolo veľmi slabé 2 hviedičky, ideálne by bolo niečo tak okolo 30%... ()

Reklama

Reklama