Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět jak ho dnes známe už neexistuje. Všude kolem je slaná voda. Pitné vody je nedostatek. Ian Fien je samozvaný vládce oceánu. Všechny kolonie mu odvádějí desátky z těžby pod hladinou a on jim za to dává pitnou vodu. Aby udržel lidi ve strachu, jeho pravá ruka Mason Scrim bere jako pojistky rukojmí. Ti pro něj pracují a když už nemají sílu, stává se z nich potrava žraloků, které ovládá pomocí čipů. Timor se rozhodne zachránit dívku Willow, ale má před sebou silného protivníka. Willow ale také není úplně bezbranná. Jako malá dostala od svého otce vzácný amulet, Sluneční kámen. Díky němu umí určit čas a zatím netuší, co dalšího amulet umí. Ruší spojení mezi Scrimem a žraloky. To jí zachránilo život. Zatím... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (17)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nápad jako takový není úplně blbý. Zatopený, dystopický svět, ve kterém nejsou žraloci tou pravou zápornou entitou, ale spíš prostředkem, jak tento svět ovládat. Docela zábavné mi přišlo i plánování, jak napadnout pevnost. Ale zbytek byl samosebou příšerný. Už od začátku bylo vidět, že se natáčelo někde u břehu a nějaké špatné úhly, ze kterých byl vidět kus přístavu, nikdo neřešil. Nebo vůbec ta logika typu, že stačí porazit pár nepřátel a tím je hotovo, v obrovské pevnosti nikdo další nezbyl. A nebo, že co bylo ukázáno prostřednictvím ne moc povedených 3D modelů, neodpovídalo tomu, co se pak ve výsledku ukázalo v jednotlivých scénách. No, co už. Od The Asylum jsem už každopádně viděl horší věci. Zdejší inspirativní námět byl to jediné, co to drželo nad vodou. Jinak by to bylo další filmové dno. 25% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh snímku „Empire of the Sharks“ je vlastně docela příjemná ptákovina, což se mi líbilo. Asi bych šel klidně i na průměrné hodnocení, kdyby tu nebyly až tak špatné triky. Ty jsou opravdu příšerné a nedá se na ně moc koukat. Jako kdybyste se dívali na výsledky nějaké studentské práce, kde se žáci snažili vyrenderovat něco smysluplného, ale nedopadlo to dobře a je potřeba dělat ještě úpravy. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jsou zlí a špatní a mají žraloky, řekl by Old Shatterhand, oním zvláštním stylem, jakým mluvil s rudými bratry. Podobně škobrtá i film. Vlastně bych řekla, že námět a zápletka je na déčkový krvák moc dobrá. V tom je ten problém. Škoda, že tvůrci neměli větší ambice, mohli to dotáhnout až průměru – bez ironie. Hladovci ve službách jednohubek nebývají na menu tak často. ()

Dalajlada 

všechny recenze uživatele

Smečka neherců se na místním rybníku a u kamoša v obýváku rozhodla natočit taškařici Jak vycvičit žraloka. Hlavní hrdina je extrémně špatný, ten zbytek jen špatný. Dialogy jsou někde na úrovní první třídy. Zvláštní školy. Některé scény jsou absolutně mimo jakékoli chápání a nemají s dějem nic společného. O efektech se radši ani nebudu vyjadřovat, protože podobné efekty vytvářím na záchodě. Nápad nebyl špatný. To hrůzné zpracování je ale opravdu hrůzné. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Haha, to zařazení "akční" je dobrý sarkasmus. Už dlouho jsem neviděl tak zoufale ukecané a náboj postrádající béčko. Od Asylum se samozřejmě nedá očekávat žádná kvalitní filmařina, ale tohle je i na jejich poměry strašně špatně natočené a ve své křečovité vážnosti až úmorně nudné dílo. Postapo atmosféra vůbec nefunguje, žraloci jsou nevyužití a korunu tomu dává nepřesné a nesympatické obsazení většiny postav. Námětem podobný Planet of the Sharks z loňského roku sice taky řemeslné kvality moc nepobral, ale bylo to šťavnaté a nadšeně natočené béčko plné bláznivých nápadů; toto je unylý spotřební shit, který je na hranici koukatelnosti i pro fanouška subžánru. Ani vlastně nevím, proč dávám jednu hvězdu, asi ze soucitu... ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama