Reklama

Reklama

Americký vandal

(seriál)
  • USA American Vandal
Trailer
USA, (2017–2018), 8 h 53 min (Minutáž: 27–42 min)

Režie:

Tony Yacenda

Kamera:

Adam Bricker

Hrají:

Tyler Alvarez, Gabriela Fresquez, Griffin Gluck, Camille Hyde, Calum Worthy, Jimmy Tatro, Genevieve Hannelius, Dendrie Taylor, Larry Joe Campbell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Těsně po úspěchu jejich prvního dokumentu hledají Peter a Sam nový případ a vyberou si znepokojivou záhadu z Washingtonské střední školy. (Netflix)

Recenze uživatele Tuxedo k tomuto seriálu (1)

Americký vandal (2017) 

Návyková detektivka, mockumentary, ve kterém se humor neláme přes koleno, a v závěru i silné teenagerovské drama. American Vandal s až chirurgickou přesností napodobuje postupy kriminalistických dokumentů (hlavně těch z Netflixu). Každá epizoda se zabývá jedním z aspektů zločinu (rekonstrukce, zpochybňování korunního svědka, jiní podezřelí), ke kterému vás vždy naláká dobře umístěná udička na konci předchozího dílu. Není to vůbec absurdní, jak se to jevilo z ukázek, humor je velmi uměřený. Vlastně celé to působí, jako by se to opravdu mohlo odehrát, na čemž má zásluhu propracovaný mikrosvět střední školy. Pozdější díly navíc dokazují, že tvůrci by si poradili i s klasičtějším vyprávěním. Co se dříve jevilo jako legrácka, se v závěru ukáže jako připravování si půdy pro scenáristicky velmi vyspělé drama o školních vztazích a škatulkování. ()

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Tiger Kinga

Nicolas Cage si zahraje Tiger Kinga

06.05.2020

O nové dokumentární sérii Tiger King od Netflixu už jste asi slyšeli, možná ji dokonce i viděli. V případě toho druhého už tudíž víte, že má tenhle námět velký narativní potenciál. Uvědomují si to i… (více)

Reklama

Reklama