Reklama

Reklama

3/4

(festivalový název)
  • Bulharsko 3/4 (více)
Trailer
Bulharsko / Německo, 2017, 83 min

Obsahy(1)

Mila je talentovaná mladá pianistka, která se připravuje na důležitý konkurz v zahraničí. Situaci jí značně ztěžuje mladší bratr svými absurdními žerty. Příliš nepomáhá ani otec astrofyzik, jenž se raději věnuje hvězdám než svým dětem. Portrét rodiny trávící poslední společné léto natočil s neherci bulharský režisér Ilian Metev, autor oceňovaného dokumentu Poslední záchranka v Sofii. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Dikaiarchos 

všechny recenze uživatele

Mistrný debut ve formě důmyslné početní úlohy. A každá z hemisfér dospívá při jejím řešení k jinému pocitu (smutek versus naděje). Pochvala patří i kameře, jejíž oko si cení postav nade vše. Po 5 dnech od zhlédnutí dodatek: výsledek je variabilní nejen v závislosti na použité hemisféře (algebra versus rytmus), ale každý divák může navíc pracovat s vlastním zlomkem. Můj vítěz 25. ročníku Febiofestu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před tím, jak přirozeného výsledku dokázal režisér dosáhnout s neherci. Celou dobu jsem čekal, že závěrečné titulky odhalí, že se jednalo o skutečné sourozence, ale kdepak. A přitom dynamika jejich vztahu vypadá naprosto věrohodně. Bohužel mi tu chybí kromě pocitu a atmosféry i nějaký aspoň náznak děje. Takže sice chápu, co tím chtěl tvůrce ukázat, ale z filmu samotného nijak odvázaný nejsem. :-/ ()

Reklama

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Nadherny film, ve kterem se vse odehrava za povrchem. Napeti z blizici se zkousky, i skvele dialogy vytvarejici imaginarni detsky svet. Tohle je konecne bulharsky filmovy zazrak a ne ty lonske filmy. Vlastne kdyz si to tak srovnam i treba se Zkouskou dospelosti od Mungia, tak i tam je ten rozdil markantni. Kde musi Mungiu spekulovat, natahovat napeti a vubec hromadit ruzne efekty a klise, staci Metevovi utrzena vetev nebo prochazka po ulici. Elegantni a prirozeny kousek. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama