Reklama

Reklama

Triky s trpaslíky

  • USA Gnome Alone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Chloe a její maminka Catherine se už zase stěhují. Tentokrát do Nové Anglie, ve které si pořídily nádherný gotický dům, plný zvláštních zahradních trpaslíků. Chloe má ale jiné starosti. Začíná chodit do nové školy a snaží se spřátelit se svými spolužačkami. Navíc se do ní zakoukal kluk ze sousedství Liam, který se ji neustále snaží oslnit. Chloe si ale postupně začne všímat, že se v domě dějí divné věci. Všude jsou obaly od sladkostí, které někdo snědl. A co ti trpaslíci? Jako by snad na ni mrkli, nebo se dokonce pohnuli? Chloe brzy pochopí, že trpaslíci jsou skutečně živí, a navíc mají dům chránit před hrozbou z jiné dimenze. Tohle dobrodružství si rozhodně nesmí nechat ujít! (Fénix Distribution)

(více)

Recenze (21)

juta 

všechny recenze uživatele

Tak je tu zase velmi kvalitní animák, který si jede svou a baví. Opět je nám tu ukázána dnešní mládež, která bez mobilu nedá ani ránu, pro oblíbenost udělají cokoliv a když se náhle objeví malí trpaslíci, kteří chrání svět před nezvanými hosty, to je pak pro malou hrdinku velké překvapení a není jednoduché vrátit věci tak, jak by měly být. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Gnome Alone" je nakoniec celkom okey. Teda aspoň zväčša. Príbeh nie je veľmi zaujímavý a je tu veľké množstvo klišé, animácie sú trošku mix a všetky tie popové hity mi miestami liezli krkom, lebo len ukazovali ako moderný a cool ten film musí byť. Inak som ale mal pocit, že to nie je najhoršie. Ako som povedal, animácie nie sú najlepšie, no na druhú stranu som mal pocit, že chceli do toho dať trošku viac hororovej atmosféry. A zväčša to funguje vďaka farebnej schéme, no jednoznačne je treba povedať, že dizajn príšer je absolútne mizerný a nezaujímavý. Sú to v podstate len zubaté gule. To je celé. Režijne mám pocit, že je to pre Petera Lepeniotisa posun vpred oproti jeho prvému veľkému animáku "The Nut Job" a niektoré postavy sú celkom okey. A mám pocit, že to má aspoň zopár myšlienok, ktoré si z toho môžu odniesť mladší diváci. Osobne si myslím, že decká si film užijú. Dospelí asi nejako moc nie. Ale mám pocit, že sa film celkom snažil urobiť nejaký dojem a mať v sebe nejakú originalitu. Bohužiaľ to nedali moc do príbehu. A postavy sú tiež hlavne tradičné stereotypy. Takže v tomto smere to nemá tieže veľa ponúknuť. Ale akcia ma bavila a chcel som tie postavy sledovať. Možno je to pre mňa viac guilty pleasure, ale nemôžem povedať, že by som si sledovanie filmu neužil. Celkom som si to užil. Nepozrel by som si to znovu, ale som rád, že som ho videl aspoň raz. Hodnotenie: B- ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ne bohužel ne, animace zlá, vůbec se mi nelíbila. Příběh nudný tohle se teda nepovedlo, nic pěkného nebo zábavného sem neviděl. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Roztomilá hloupůstka, která umí hlavně to, že je doma chvíli od dětí klid... A vlastně to mi stačí! 40% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kdyby hodnotil náš prcek, dal by plný počet. Film zná už skoro nazpaměť. Animák je celkem fajn, trpaslíci roztomilí, příběh má hlavu a patu. Chybělo mi ale širší střídání prostředí a svět příšerek byl vysloveně odbytý. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Letos je to s animáky bída kromě Příběhu Koček jsem zatím nenarazil nic co by se mě vyloženě líbilo a ani tohle není výjimkou. Největším pozitivem je to, že je to lepší jak předchozí režisérův počin Velká Oříšková Loupež i jak druhý díl (ten už netočil tento režisér, ale i tak) a jde zde vidět kvalitativní zlepšení (z zhruba všech nesympatických postav v Mojí Oříškové Loupeži zde máme i nějaké sympatické pokud teda pominu slepého trpaslíka a retardovaného trpaslíka) . Navíc jsou zde zhruba 2 dobré vtipy a tak 2 jako by vtipné scény. Jinak animák je v podstatě to samé co tohle https://www.csfd.cz/film/191259-priserky-z-podkrovi/komentare/ jen v animované podobě. 60 procent ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Tento příběh jsme tu už několikrát měli a hlavně i v lepším provedení. Postavy jsou otravné. Celé to je docela nuda a na pár zábavných momentů s trpaslíky člověk stejně hned zapomene. 35% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ podpriemerná vec z Kanady, a to jak zo strany scenáru tak aj zo strany výsledného animáku. Takmer bez vtipných scén a ani tie dialógy nie sú na dobrej úrovni. Animák pre mladších. Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

nenet 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako dospěláka tohle nebylo nic moc, přestože mám animáky ráda. Ale dětičky kupodivu vydržely v kině od začátku do konce, takže považuju tuhle blbinu vcelku za úspěšnou :). ()

elimS 

všechny recenze uživatele

35% - komentář 20ti slovy: Po první, "svěží" a zábavné třetině, přišla stereotypní a ukecaná část s portálem a lovením příšerek. To lepší pohádka je Critters :D ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Táto rozprávka je na jedno zahryznutie. Je síce milá s peknými animáciami a pre deti určite cool, ale celkovo bez nejakého lepšieho nápadu a originality. Takýchto rozprávok sa točí už veľa a ani táto neponúkla nič nové. Určite ale oceňujem snahu a aj trošku odlišnejšiu vizualizáciu. 55 % ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele

Hezky udělané, ale příběh takový o ničem.. vlastně celé je to takové chatrné, ale jak říkám, hezká animace.nic víc ()

Izmo123 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ animáku kde si hlavní postava musí najít nový kamarády na nové škole v novém domově nemůže každého zaujmout kvůli tomuhle klišé které všichni známe, co se týče vtipů tak tady mě nic nerozesmálo jen jsem pořád čekal na to až se zasměju ale to se nestalo, naštěstí moje mozkové buňky přežily páč tyhle vtípky u mě nevyvolali pocit vzteku, znechucení atd, nepřátele nevypadají nebezpečně spíš pravej opak což ani nedává filmu nějakou naději aby se ve filmu děla nějaká pořádná akce která by zaujala diváka, jediné co u mě furt drželo abych tomuhle filmu nedal 1 hvězdu je to klišé postav a příběhu které je sice ohrané na druhou stranu i ten scénář něco nabýdl tak proč u tohohle filmu nezůstat a nedokoukat to až od začátku až do konce, hodnotím Animace 9/10 Postavy 3/10 Příběh 3/10 Celkově hodnotím ⭐⭐ 3/10 ()

Reklama

Reklama