Reklama

Reklama

Depeche Mode: Suffer Well

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2006, 3:50 min

Obsahy(1)

Suffer Well je třetím singlem z jedenáctého alba „Playing the Angel“ britské kapely Depeche Mode, který nesložil Marin Gore, ale jako svůj skladatelský debut ho složil David Gahan. Zároveň se ke kapele vrací jejich dvorní režisér Anton Corbijn. Natáčelo se 12. a 13. prosince v severní části Los Angeles poblíž magické hory Six Flags. Tato píseň je osobním a hudebním vývojem Davea Gahana. Je to o tom, jak byl ztracen a jak se zamiloval a vrátil se k sobě, vynořil se z propasti... (Trajektt)

(více)

Recenze (2)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Corbijn sa už nemohol pozerať na to, aké videá sprevádzali single k Exciteru a asi ani tie k PTA ho zrejme nepresvedčili, tak sa znova chopil žezla dvorného režiséra kapely. A vzniklo opäť niečo originálne a chytré. Námet síce originálne neznie, vysporiadavanie sa Gahana s minulosťou a konečne svetlá prítomnosť, ale forma osamelého "vlka" prechádzajúceho prázdnymi priestormi ma presvedčila. Zo záveru asi nebudú mať radosť najfanatickejšie spevákove fanúšičky. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Suffer Well se dočkala ještě jedné kuriózní podoby – a to verze pro počítačovou hru „The Sims“. Dave píseň nazpíval ve smyšleném jazyce této hry, tzv. „simštině“. Tento jazyk, alespoň podle autorů, vznikl z experimentů z částmi ukrajinštiny a jednoho z jazyků používaného na Filipínách. Dave Gahan uvedl: „Depeche Mode byli vždy otevření novým cestám jak naši hudbu dostat mezi lidi. Nahrát Suffer Well v simštině, to znělo fakt bizarně. A proto jsme samozřejmě nemohli odolat!“ K písni byl vytvořený videoklip z prostředí této počítačové hry, kde vystupuje počítačová kapela velmi vzdáleně připomínající Depeche Mode, a odehrává se tam příběh zamilovaného robota... (Trajektt)

Reklama

Reklama