Reklama

Reklama

Extinct

(seriál)
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Země je 400 let po vyhynutí lidské rasy, nebo to tak aspoň po mimozemské invazi mělo být. Ezra (Chad Michael Collins), Feena (Victoria Atkin) a Abram (Yorke Fryer) jsou oživeni záhadnou mimozemskou rasou k jedinému účelu, obnovit lidskou rasu. K jejich překvapení není ale země ve skutečnosti tak prázdná, jak si mysleli, a skrývá nebezpečí ještě horší, než během mimozemské invaze. (UncleMorty)

(více)

Recenze (10)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jak už psal UncleMorty, Extinct je strašně těžko hodnotitelný. Přináší nekokoukaný a hodně atraktivní námět a producentem je Scott Orson Card stojící za Enderovic ságou. Jenže Extinct je ultra-low budget seriál, často spíše působící jako fanfilm nebo webseriál od party nadšenců z Kickstarteru. Vlastně mi to až nezdravě připomínalo svou kvalitou céčkovou filmovou ságu Mythica (nehledě, že se tam mihne i jeden z hlavních herců). Zasazení do divočiny v americkém Utahu je fajn. Krajinky pěkné a ušetří se za kulisy. Hlavní hrdinové pobíhají po scéně v roztodivných kostýmech připomínajících spíše cosplayové setkání fanoušků fantasy. No a nakonec i ten scénář moc nestihá. Po prvních svěže působících dílech to spadne do stereotypu a divák zjišťuje, že je zápletka vlastně velice banální. Dějově to vykrádá kde co, především Hvězdnou bránu - nechybí zlé parazitické organismy přichycené k mozkovému kmeni hostitele, žhnoucí oči a dokonce ani tyčové energetické zbraně. Finále sice přineslo dobrý cliffhanger, ale obávám se, že kvůli nedostatečným financím by z toho stejně nakonec nic moc zajímavého nebylo. Přesto je mi zrušení trochu líto. Ono to bylo nakonec docela snaživé, herci sice nebyli kdovíjak zkušení a věrohodní, ale bylo vidět, že do toho dávají hodně a byli.. no... prostě snaživí. Svým způsobem mě to docela chytlo, byť místy ale i nudilo. Více jak padesátiminutová stopáž na jeden díl je fakt moc, obzvlášť, když je to dějově vlastně docela prázdné. Sympatické, ale prázdné, zrušené a nedokončené. ()

CzechGod 

všechny recenze uživatele

zajimavy namet, provedeni horsi (hlavne zensky se tam chovaj jak nejvetsi dyliny, zejmena ta bruneta), ale kdyz na to clovek kouka zrychlene, tak docela vpoho ;) a myslim, ze tam nebyl zadnej asiat, to moc u tehle serialu nebejva :D ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veeeľmi veeeľmi lacný seriál. Škoda, lebo Chad Michael Collins bol sympaťák, ale hralo tam tak do 20 tvárí a v tých istých kulisách, takže slabota, čo sa týka spracovania. Tri hviezdy len za pokus o niečo "nové", čo malo v sebe potenciál, ale kvôli rozpočtu a následnej výslednej kvalite aj sledovanosti to muselo skončiť. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Prečo sa snažia stále to isté točiť na milión spôsobov? Za nápad možno jednu hviezdu a druhú, lebo sú aj väčšie sračky... Sorry. ()

B3n 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, zabitý otrasným scenárom. Nesympatické postavy, nuda pri flashbackoch, príliš pomalý a divný dej z tých 45 minút robí dve hodiny. Je to nuda až na zaspatie. ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Tenhle serial je strašně náročný hodnotit. Na jednu stranu tu je další show ala Ztraceni akorát v Post-Apo Sci-Fi světě, na druhou stranu tu je zase to typicky americký drama, který celému konceptu šíleně ubližuje, byť se na scénáři podíleli i tvůrci Enderovy Hry. Kdyby se Extinct ubíral podobným směrem jako The 100 nebo jiné další populární post-apo serie, určitě by na tom spíše vydělal. Flashbacky do "Invaze" normálnímu divákovi taktéž nic neříkají a děj vůbec nikam neposouvají/nevysvětlují, protože vás v momentálně zajímá aktuální dění a ne drama o tom "Jak šel táta zachránit svět". V tomhle kabátě je to bohužel problémový projekt typu Terra Nova, u kterého se bojím, že skončí první serií a šmitec. ()

jardas 

všechny recenze uživatele

Pribeh vypada zajimave, ale ty (stupidni a predvidatelne) dialogy a (nesmyslne) situace. Clovek je v bezvedomi a ona mu da napit vody. Scenarista by mel absolvovat alespon zakladni kurz prvni pomoci....ach jo...vypinam a mazu. ()

klipers 

všechny recenze uživatele

Hodnotené po zhliadnutí 6 dielov, na zvyšné čakám Zo začiatku som mal obavy, že čo sa z toho vykľuje a aj keď tento počin neoplýva najlepšou prácou s kamerou, či réžiou, má celkom slušný scenár a netvári sa to, že divák je nemysliaci kus hmoty pozerajúci na telku. Za mňa určite štyri hviezdičky. ()

kiva 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tohle se moc nepovedlo, občas jsem u toho i usnula - obvykle u neskutečně nudných scén z minulosti. ()

Reklama

Reklama