Reklama

Reklama

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

  • USA The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Trailer 1

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (384)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První dva díly se řadí mezi absolutní špičku duchařského hororu, minimálně co se nového tisíciletí týče. Pro trojku už to samozřejmě platit nebude. Proč by taky mělo, když se za kormidlo postavil režisér sterilní La Llorony. Nepamatuju jedinou strašidelnou scénu, funkční lekačku ani jiný moment, u kterého bych si stříkl pikao do trenek. Že to má fajn vizuál, beru u téhle frančízy jako samozřejmost. No a jelikož mě ten tlouštík v márnici fakt nevyděsil, nejlepší scénou pro mě zůstane úvodní, celkem efektní vymítání (zařvi třikrát Exorcista!) P.S. Tady vůbec nejde o neúctu k žánru, jde o to rozeznat hovno od čokolády. 50% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po ôsmych dlhých mesiacoch je "The Conjuring: Devil Made Me Do It" prvým filmom, na ktorý som sa mal možnosť pozrieť v kine. A rozhodne som neplánoval pre tento film nič iné, než kino. Keď sa naskytne možnosť konečne vidieť film na veľkom plátne, tak som ju musel bezpodmienečne využiť. A mal som možnosť ísť na dobrý film do kina? Áno, ale... rozoberieme si. Realita je taká, že prvé dve tretiny filmu sú podľa mňa dobre zvládnuté, nápadité, bol som zvedavý kam sa to vyvinie a film si držal svoju atmosféru. Hoci je pravda, že to nebolo tak vysoko zaujímavé ako v prípade predošlých dvoch filmov, tak som bol zaháknutý dostatočne na to, aby som povedal, že ma to bavilo. Zmena prišla až v závere, ktorý je bohužiaľ najväčším mínusom celého filmu. Myslím si, že celý záver, ktorý dospeje do veľkého happyendu je pre mňa facka fanúšikom hororu. Držíte nás celú dobu v napätí a nakoniec všetko zlo porazí sila lásky? Čo sme v Disney univerze? Neviem čo to bolo za nápad, no film vďaka tomu stráca svoje tajomno a hororové prvky. Okrem toho vieme, že Warrenovci sú skutočné postavy. Čo tým chcem povedať? Viem, kedy obaja zomreli a vďaka tomu jednotlivé scénky, ktoré majú mať pre nás adrenalín aby sme sa o našich hrdinov báli reálne nie sú silné, lebo vieme, že všetko dopadne dobre. Myslím si, že spracovanie nie je najhoršie, téma "devil made me do it" je dobre spracovaná a film ako taký v jadre funguje. Keby ale v závere držal latku tak ako počas prvých dvoch tretín, myslím si, že by sme mali oveľa uspokojivejší horor. Možno to mal mať v rukách iba James Wan. Ale snaha sa cení. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Ed a Lorraine Warrenovci sú privolaní do domu, v ktorom žije posadnutý chlapec. Jeho exorcizmus je zdĺhavý, no nakoniec je úspešný. Temné sily ale stále neodišli, o čom sa čoskoro presvedčia na vlastnej koži. - Technicky precízne odvedená práca, ale už je tých hororov z tejto frančízy tolko, že neviem, v ktorom sa čo udialo. A to je dôvod, prečo nejdem s hodnotením vyššie. Po dlhej dobe to bol horor, ktorý som pozeral až dva dni, lebo bol na mňa príliš pomalý. A ani po dopozeraní sa to nezlepšilo, pretože tu nie je ani jedna scéna, ktorá by vyslovene vynikala. Takže pozerá sa na to dobre, ale žiadny extrémny hororový zážitok to nie je. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Určite najslabší diel. Citeľne za kamerou chýba otec James Wan, ktorý nám priniesol prvé dva skvelé filmy, no napriek tomu to dokáže zaujať. Príbeh ma úplne nestrhol, no veľkým plusom sú herci Patrick Wilson a Vera Farmiga, ktorý aj tento menej výrazný tretí diel ťahajú s priemeru mierne nahor. 65% - 3* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Cirkusová čorkařka Jolanda Králikárníková a její slizce impotentní manžel Éda se už potřetí vydali strašit debily jakože skutečně, ale skutečně skutečnými událostmi, načež v Muzeu cigánských hraček v ameryckim Konektykukutu přibyl další exponát, a sice smrďýci Lakatošova myska na psý gulaž. Ti řykam, more, z toho oklutyzmu sy pyču dělat nebudeš, bo tě zeřere rakovyna nebo Lucyfer! Každopádně, ač na hovnech postavena mykologie pouťových podvodníků, je z toho do třetice rozhodně zase jeden z nejlepších počinů ve své třídě za poslední rocky. Sice trošku teplejší než Jakub One a s ne až tak mrazivou stratosférou, nicméně stále těžce nadstandardní démonstrašní rejdy s vcelku duchůplným scénářem, solidní a stylovou exekucí, pevnou režií a ňuňavou satanistkou v prdeli. Tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „v pozadí“. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Film se odehrává v roce 1981. (ČSFD)
  • Režisér Michael Chaves uspořádal soukromou projekci pro svoji kamarádku, známou popovou zpěvačku Billie Eilish, se kterou dříve spolupracoval na jejím hudebním videu. Film se jí prý velice líbil. (NiWi)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (více)

Reklama

Reklama