Reklama

Reklama

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

  • USA The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Trailer 3

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

dragon94

Z tvojho textu a hodnotení, ktoré tu nespomínaš, mi vyplýva, že to ešte skús s The Omen (samozrejme 1976) a ak to "neklikne", potom sa na horror pokojne vykašli.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Čau přišel jsem si pro doporučení. Předně bych rád řekl, že čistokrevné horory nejsou můj oblíbený žánr. Né že by mi vadily, ale většinu z nich považuji za hrozně nudnou a nezajímavou. Ale už jsem pár týdnů na neschopence tak jsem si řekl, že na pár známých kouknu a doplním si trošku přehled. Vzhledem k tomu, že už mi došli nápady na jaký se podívat dál, tak jsem si řekl, že se zkusím zeptat tady na nějaké doporučení, pro případ že by mi nějaký klenot unikal. Případně nějaká klasika na kterou bych měl kouknout. A zároveň vám napsat co jsem viděl a neviděl a jak se mi to líbilo, abyste věděli co mi případně doporučit.

Ještě bych rád řekl, že mě absolutně nelákaj krváky. Pár jsem jich viděl, ale zbytečné nechutnosti mě fakt nelákají.

Začal jsem V zajetí démonů a bylo to opravdu hodně dobrý. I když se přiznám, že mě to začalo bavit až v momentě kdy se začalo pořádně vyšetřovat co se v domě děje. Což mi potvrdilo jen to co si myslím už delší dobu, že potřebuji pro děj i něco co je schopné se nepříteli postavit. Nějakého lovce démonů, která ty věci vyšetřuje a chystá se démona nějak porazit. Ideálně pak někoho jako je John Constantine, Van Helsing nebo podobné typy. Ale dvojice Ed a Loraine mě bavila taky dost, i přesto, že to nejsou žádní bijci. Jinými slovy baví mě když horory nejsou jen čistě horory, ale nabízí toho žánrově víc.

Halloween - Velké zklamání. Jediné co bych považoval za plus je hudba. Vůbec mi nesedí, že vrah nemá žádnou motivaci, nemluví, teleportuje se, chodí pomalu.. a hlavně je nesmrtelný. Což u mě degradovalo film opravdu hodně.

Pátek třináctého 6 - Chtěl jsem se pro zajímavost, alespoň na jeden podívat a tenhle lidi chválili nejvíc s tím, že má pár vtipných mordů. Což musím uznat, že mě docela bavilo. S Jasonem mám stejný problém jako s Michaelem Myersem, ale díky humoru to byla alespoň trochu zábava.

Noční můra z Elm Street -  Konečně Slasher, který mě bavil. Freddy mluví, není nesmrtelný a díky tomu, že zabíjí ve snech mohli autoři upustit uzdu fantazii a ukázat pár fakt pěkných praktických efektů.

Noční můra z Elm Street 3 - Slabší než jednička, ale pořád to docela ušlo. Další díly už ale zkoušet nechci.

Freddy vs. Jason - Když jsem si u Jasona četl jeho příběh na wikipedii tak tohle mi přišlo tak ujetý, že jsem se na to musel podívat. A musím uznat, že posledních 20 minut bylo docela slušně zábavných.

Insidious 1 a 2 - Tady mi absolutně nesedlo téma a chybou asi bylo i to, že jsem se jako první podíval na mnohem lepší V zajetí démonů. Jedička mi přišla hrozně nudná, dějově prázdná, i když řemeslně dobře natočená. Dvojka už na tom byla s dějem lépe, ale řemeslně už trošku pokulhávala. Celkově nic co by se mi nějak zvlášť líbilo.

Vřískot 1-4 - Velké překvapení, že se jedná o komedii. Navíc komedii, která si dělá srandu z těch filmů co jsem v poslední době viděl. Navíc vrah mluví a není nesmrtelný. A prvních 12 minut s úvodním telefonátem bylo sakra výborných. Dvojka už mě bavila méně a trojka ještě méně. To téma fungovalo na poprvé dobře, ale stejně vystavené schéma se bez nějaké invence strašně rychle vyčerpá.Čtyřka se pokusila o reboot, ale vlastně jen zkopírovala to co bylo v prvním filmu. Každopádně kvalitativně se jedničce přiblížila určitě více než dvojka a trojka. (Ještě se rozmýšlím jestli kouknu na 5 a 6)

V Zajetí Démonů 2 a 3 - Dvojka už byla příběhově komornější a chvílemi zbytečná romantika, ale pořád mě to bavilo dost. Trojka už tak povedená nebyla, ale pořád mě to kvůli Warenovým bavilo. Bohužel i to vyšetřování mi nepřišlo nějak zajímavé nebo zábavné a ani žádných zajímavých nápadů nebo zvratů jsme se nedočkali.

 

Dále jsem už dávněji viděl.

Evil Dead 1,2,3 - Zejména kvůli tomu, že se mi extrémně moc líbil seriál Ash vs. Evil Dead. Filmy asi ok. Jednička mě moc nebavila, dvojka byla lepší a trojka už byla komedie, ale chtělo to lepší tempo.

The Haunting of Hill House 1. série - Velmi dobrý duchařský seriál s několika výbornými nápady a několika opravdu zajímavými zvraty. I když mu ke konci došlo tempo.

Dáma v černém - Docela slušná duchařina.

American Horor Story 1. řada - Nebavilo mě to. Zkusil jsem i druhou a u té jsem skončil v půlce série, protože se z toho stal akorát krvák, kde se nahodile utrhávaj ruce atd..

SAW - Výborný film a skvělý nápad. Kdysi jsem ještě na základce viděl 5. ale ta mě absolutně nebavila.

Resident Evil 1+2 - Nějak jsem od této filmové série čekal víc.

TWD - Walking Dead mě bavil fakt hodně do nějaké 8 série.

Zombieland 1 a 2 - Bavilo dost, ale to už je více komedie než horor.

Úsvit mrtvých - Docela ok.

Mlčení jehňátek - Dost dobrý.

Sedm - Docela zklamání. Spoustu prvoplánových nechuťáren a vrah, kterému všechno až neuvěřitelně snadno vychází. Navíc průběh vyšetřování nic moc..

No a pak samozřejmě pár filmů o zabíjecích anakondách, krokodýlech a dalších hovadinách. + Čelisti jsem taky viděl, ale už je to strašně dávno, takže si nevzpomenu jak na mě působili.

U her mě potom, krom jiných, hodně baví interaktivní "filmy" jako Until Dawn, Quarry, Men of Medan, Little Hope, nebo Walking Dead od Telltale aj. Nechci ale doporučit hru. Pouze to zmiňuji..

na příspěvěk reagoval mm13

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Předchozí filmy jsem neviděl, ale tenhle jsem si celkem užil. To, že je to údajně podle skutečných událostí je věc druhá a je to samozřejmě celkem blbost, ale film jako takový fajn hororový fantasy funguje. 

na příspěvěk reagoval dannyyy

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

JUWA

věřím tomu, že vše se dá logicky vysvětlit a že neni třeba hledat zlo, v démonech, ďáblech a podobných bytostech. 

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

JUWA

a je to smutné, ale ještě v osmdesátých letech, k lidem, kteří měli psychycké problémy, přistupovali, jako k těm kteří sou posedlí démonem, ďáblem a podobně a nebo je léčili elektoro šoky. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

JUWA

Protože peníze a taky protože Warrenovi lhali tak moc dobře, že sami uvěřili svým lžím, věřili tomu že fakt démoni, a podobné věci, tam kolem sou, takovým lidem se říká "patologický lhář/i". Navíc uvědom si v jaké době, šířili svoje bludy, poprvé to bylo v roce 1952, křesťanství bylo na vzestupu,  kasičky plné peněz, válka v Severní Koreji skončila a válka ve Vietnamu byla na obzoru a lidé prostě věřili tomu, že za vším zlým je něco víc a nebo si jen nechali solidně vymýt mozek.  Mytí mozků je dodnes děláno. 

na příspěvěk reagoval JUWA

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

JUWA

Warrenovi si podle historických faktů, dost vymyšleli, lhali a překrucovali, takže proto se o nich dneska točí filmy a sou populární, copak ty nevíš, že lhaní a bezpáteřnost, je v modě ? 

na příspěvěk reagoval JUWA

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

Keď toto bolo podľa skutočných udalostí, tak ma rovno odbachnite,ľudia.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Egito

Egito (hodnocení, recenze)

tak film se mi hodně líbil dávám slušné 4 hvězdy (7,5/10) a to z toho důvodu že se mi líbila atmosféra, bylo to napínavé od začátku až do konce s překvapujícím vyvrcholením příběhu. film měl sice pár nedostatků ale ani to nevadilo, herecké výkony byly velice dobré až realistické, nebyly vůbec přehnané a prostě perfektní, hodně se mi líbilo i to že postavy jako Warenovi, otec Gordon a jejich japonský kameraman Drake byli stejní herci to u delších a pokračujících filmů nebývá ale tady to tak bylo, díky tomu se film hodně pozvedl. jediné co bych vytkla tak to že tento díl byl jako jediný spíše detektivní než horror ale pořád tam náznak byl, upřímně oproti těm sračkám co se dnes točí byl tento úchvatný

na příspěvěk reagoval Lendak

Jasolina

Jasolina (hodnocení, recenze)

Wez

Jediné co tady stojí za nic moc, je tvůj komentář. Tato série nestojí za hovno. Pokud se ti film ani série nelíbila ok, každý má právo na svůj hloupý názor, ale neurážej mi tady hororovou sérii, která za něco stojí. Díky

na příspěvěk reagoval mm13

rollman1

rollman1 (hodnocení, recenze)

Wez

Další rádoby filmový kritik. Poslední dobou je Vás nějak moc, přestaňte se množit, škodí to zdraví i filmům obecně ;)

DavidHolub

DavidHolub (hodnocení, recenze)

Jsem strašně spokojený!

Zase úplně něco jiného! Michael Chaves odvedl skvělou práci, bravo.

(Jediné mínus - chtělo to více lekaček) ;)

Warhorr

Warhorr (hodnocení, recenze)

Kincl

Kdoví, možná že jo. Třeba v Conjuring 2, i když je jakkoliv parádní, tak to co v něm vylíčili je kurevsky velká fikce. Pravda z toho všeho je tak 10% z celého filmu.

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Nejslabsi a nejhloupejsi Conjuring, tvl laska ja nasi silou :D tpc to byl fakt votrpanej voser, jak z nejaky lacinny prdele :D 

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Ať už byl David nemocný nebo ne, myslíte že ta nahrávka na konci byla "vyrobená" pro film nebo je to přímo z toho případu?

na příspěvěk reagoval Warhorr

rollman1

rollman1 (hodnocení, recenze)

neurochirurg

Takových jako ty tady bylo :DDDD Dát odpad všemu, co se mi jen trošku nelíbí, to chce pořádnou dávku debility. Každý ať si hodnotí jak chce, ale ty a takoví tako ty jsou ostuda ČSFD. Urážet všechny, jen proto, že se to někomu líbilo, no nwm. Facepalm max na tebe. A do Evila nestřílej. Viděl vic hororů, než ty sis šáhl v životě na penis, ať už svůj nebo cizí :)

bianci

bianci (hodnocení, recenze)

Hrozná nuda teda ale ! Prvních asi 70 minut úplně o ničem, potom pár lekaček a to je vše 🙄

Uživatel EvilPhoEniX smazal svůj příspěvek.

v.a.n.e.s._

v.a.n.e.s._ (hodnocení, recenze)

neurochirurg

Očividne nevie hodnotiť filmy? WTF? Každý má svoj názor, takže si môže hodnotiť jak chce. Nikto nechcel vedieť ani tvoj názor na tento film :)

neurochirurg

neurochirurg (hodnocení, recenze)

ktokolvek da tomuto nudnemu odpadu 4 alebo 5 hviezdiciek, nie je ocividne pri zmysloch a bud zaspal v kine a fajne si pospal a preto tak film ohodnotnil.

 

zatial najslabsi horor aky som kedy videl.

na příspěvěk reagoval EvilPhoEniX, Lendak

Uživatel neurochirurg smazal svůj příspěvek.

rawu

rawu (hodnocení, recenze)

The.Conjuring.The.Devil.Made.Me.Do.It.2021.1080p.WEB.H264 

Marius_ss

Marius_ss (hodnocení, recenze)

Kedy sa ten film na csfd odomkne prosím ? Včera som bol na to v kine a rad by som to okomentoval... hlavne to aký som z toho filmu sklamaný :D. 

na příspěvěk reagoval rawu

BROKEN_

BROKEN_ (hodnocení, recenze)

Chris Stuckmann dal filmu známku B, a i když to prej nedosahuje kvalit 1 a 2, tak je to dobrej film, který by měl fanoušky hororu a fanoušky série Conjuring bavit. Myslím, že si nikdo nemyslel, že by se to dokázalo vyrovnat 1 a 2. Za mě když to bude na stejné kvalitě jako Annabelle 2 ( ta je za mě po Conjuring 1 a 2 nejpovedenější ) tak budu spokojen. Uvidíme jaké budou recenze, možná zvážím návštěvu kina :-)

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

DANTE.

A si si istý?čo očakáva od maistream horroru?troška bububu a samozrejme klasický happyend .ak chces vidieť kvalitný horror pozri si voces hereditary the Witch a pár ďalších kúskov  ktoré horrory naozaj sú a.neboja  sa svoje postavy vystaviť nátlaku a smrti 

Ivo

Ivo (hodnocení, recenze)

První díl byl super, to jsem se pak v noci bál dojít i do koupelny :) Druhý už byl vyčpělejší a tenhle třetí dělá nějaký režisér co zatím nic neudělal :)  Tak uvidíme :)

na příspěvěk reagoval EvilMatus

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (více)

Reklama

Reklama