Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Artur Drmola je rozmazlený synek z bohaté rodiny, který všude prohlašuje, že ho každá dívka zajímá nanejvýše tři měsíce, a že stejně tomu bude i s jeho manželkou. Jednoho rána se ještě opilý mladík setká v parku se svou dávnou kamarádkou z dětství, Leontýnou Sobotovou. Dívka mu za jeho způsob života vyčiní, ale Artur si nevzpomene, odkud by ho mohla znát. Leontýna je také z bohaté rodiny, přesto pracuje v podniku svého otce. Artur se do ní zamiluje, úplně se změní a začne rovněž pracovat v otcově kanceláři. Starostlivá matka si myslí, že Arturovi něco schází, a hodlá ho oženit. Sobotovi však nepřijmou její vyjednávání, neboť jejich dcera si může zvolit ženicha podle vlastního uvážení... (ČSFD)

(více)

Recenze (16)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V základním syžetu se sice stala chyba změny času, ale pomineme-li toto, jest to slušivý Herrmann. A ten závěr je nejvíc vzrušující konec ever ;) ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Smutné je, když se člověk u komedie ani jednou nezasměje. Přivřela bych oko, kdyby byl příběh alespoň úsměvný ... ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Filmovou sezonu roku 1940 zahájila Lída Baarová v radlických ateliérech adaptací staršího Herrmannova románu o nezvedeném továrnickém synkovi a pracovité moderní dívce z lepší rodiny. Lída Baarová Krňanskému vděčila za mnohé, když ji tehdy coby teprve sedmnáctiletou posluchačku konzervatoře obsadil do jejího prvního filmu. I tentokrát se Krňanský osvědčil jako starý přítel a ochránce. Nerozpakoval se vystrašenou a německými aférami opředenou krásku českého filmu podpořit a znovu uvést do povědomí nejširších diváckých vrstev. Dlužno dodat, že Baarová mu službu náramně oplatila, protože Krňanský se tehdy zmítal v bezradných uměleckých křečích a nebýt exkluzivní profilové nabídky letních Filmových žní ve Zlíně, propadl by snímek nadobro. Částečnou devizou jinak sériové veselohry zůstávají dodnes populární šlágry Josefa Stelibského Kosí fox a Půlnoční tango. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Výborní herci se zhostili svých rolí zodpovědně a přivedli na svět loutky, kterým se okolní svět nejvýše přizpůsobuje. Film se zatím dáví tupou kostí sujetu a vyvolává v zamlklých divácích otázku po tom, co budou muset ještě strávit v těchto hladových časech počínajícího protektorátu. Odpověď se nabízí: oceán frází… Loutkohra, v níž nechybí ani kašpárek, který jediný drží úroveň, ať již subverzivně vyrušuje v čítárně filosofického klubu nebo řinčí z těch nejméně pravděpodobných dveří. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, která není příliš romantická a vůbec vtipná. Prapodivně špatný film - důkaz, že ani velmi dobré obsazení nemusí vždycky zachránit slabou látku. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kde sa vzal, tu sa vzal, natrafil na mňa jeden z prachbiednych protektorátnych ´´skvostov´´. Romantika a humor sú z ríše, v ktorej by som sa zrejme neuživil. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Naprostá blbost, která evidentně vznikla jen proto, že tvůrci zrovna neměli co dělat. Zápletka je přímočará a veškeré rozehrané vedlejší motivy vzápětí vyšumí do ztracena. Finále, kdy Leontýna Arturovi nejdříve řekne, že ač je jeho žena, nebude s ním 3 měsíce spát, Artur na to reaguje oznámením, že jde flámovat a ona mu o pár chvil později skočí kolem ramen, je úplně postavené na hlavu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Artur, synek továrníka vymetá s kámoši z mokré čtvrti jeden bar za druhým. Je zcela nenapravitelný. Zachrání ho Lída Baarová, která si ho vezme. Obrácení Artura, se to mělo jmenovat. 60% ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Další příspěvek na téma jak láska změnila bohatého flákače v poctivého pracanta. Na úvod pár průměrných opileckých fórků a poté naprostá nuda bez snahy o humor či nějakou zápletku. A na závěr přijde ponaučení, že pokud vám žena nechce vyhovět, stačí pohrozit, že jinak odejdete do hospody. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé a naivní, navíc mi nikdy moc neseděly milovnické a vůbec mladistvé role Jiřího Dohnala, hrál je v době, kdy mu už táhlo na čtyřicítku, a navíc je hrál dost mizerně. Mám-li někoho z filmu ocenit, pak to byl především Václav Trégl, ten nezklamal skoro nikde (pokud nehrál nervózního studentíka v Jarčině profesoru). A pak snad také začínající mladinkou Stellu Májovou, ta se už tehdy snažila hrát velmi bezprostředně. Pohádka o tom, jak dobrá víla napravila flamendra a učinila z něho k obrazu svému schopného manažera. Nu, dobrá... ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně naivní "příběh", který natočila v té době již "poznamenaná Lída Baarová. No zřejmě byla ráda za každou nabídku k filmování - smutný konec... ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Byla jsem velmi překvapená tímto filmem, který bych vlastně neměla šanci vidět, nemít program CS. Pravdou je, že se film dosti odklonil od původní, Hermannovy předlohy - a to především přenesením příběhu ze secesní Prahy do té moderní. Příběhu to však kupodivu zase až tak neuškodilo, protože scénař je vcelku dobrý a herecké výkony taktéž. Kromě samotného příběhu to je hlavně výběr herců, který mě oslovil, protože herecká equipa je dokonalá - Z. Baldová, F. Smolík, M. Páčová, T. Pištěk, S. Májová, B. Veverka, ale také hlavní dvojice - Baarová a Dohnal. V tomto filmu jim to opravdu sluší, což podtrhuje také líbivá melodie a písně, které jsou svědkem jejich konečného smíření... ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

K slabému filmu, slabý komentář. Chlap někdy kvůli lásce blbne, začne pracovat a přestane chodit do hospody. Ovšem V. Trégl je opět dokonalý, Josef Gruss je stejně pěkně opilý jako v Evě tropí ... . Herecké obsazení super, například Z. Baldová :-) Užíval jsem si německé titulky ... Nejlepší ovšem byl Kosí Fox http://www.youtube.com/watch?v=tLxFKNLiNmQ ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Taková blbinka bez větších zádrhelů a motanic, vhodná pro paní a dívky. Já osobně bych celou Leontýnku nakopal někam. Herci jsou nic moc, takoví bez výrazu, pomalí, jakoby se nutili. Jednou podívat a ihned zapomenout. Scénárista asi nebyl při smyslech. Myslím u toho, když psal konec. ()

Reklama

Reklama