Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 4 (1975) (série)


Kousek života (S04E10)

(epizoda)

Obsahy(1)

Tak už se na mě nezlobte... Studentka Jana (J. Brousková) se loučí se svým partnerem Františkem (J. Abrhám), který odjíždí na dlouhodobou zahraniční stáž, a zároveň se s ním rozchází. Krátce po jeho odjezdu ovšem zjistí, že je těhotná. Rozhodne se ale dítě ponechat, zůstane s ním sama, svobodná a dostuduje. Po roce se vrací se zahraničí její bývalý partner... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku to vypadalo na docela slušnou story o tom, jak se stát emancipovanou socialistickou svobodnou matkou, ale konec všechno vrátil do starých kolejí a dost možná, že nejedno očičko nezůstalo suché (17%). ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tatínku, maminko, já se musím vdávat!" praví Brousková rodičům s ledovým klidem a zatímco otec se snaží zachovat dekorum, matka předvede lehký soubor písní a tanců, aby taky ne, když ženich je v nedohlednu a bejt svobodnou matkou se v té době nenosilo. Naštěstí jsou všichni uvědomělí, nastávající matka má kolem sebe samé hodné lidi (ta banda jejích kamarádů byla obzvlášť otravná), kteří se mohou přetrhnout, aby jí mohli pomoct a jako bonus má dítě, který furt jen spí nebo jen kouká (chválím dobře zvolený casting, poněvadž koukat se na baka historku s uječeným kojencem by byl už opravdu hard core). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě se naopak povídka velmi líbila. Nabízela happy end i hlubší myšlenku. Těžko říct, proč Jana odmítala Františkovi napsat, možná nechtěla, aby kvůli tomu vracel, tím mu ale připravila větší šok. I rodiče mohou mít různé důvody, proč nakonec dceři pomáhají, i když jsou zpočátku zděšeni. Třeba stále doufají, že se Franta nakonec vrátí, zachová se jako chlap a svět bude zase v pořádku. A přesně to se nakonec stane, ono to mimčo rozněžní kdejakého chlapa, tím spíš, když je vaše. ()

Reklama

Reklama