Reklama

Reklama

Ouija: Zrození zla

  • USA Ouija: Origin of Evil (více)
Trailer 2

Mladá vdova a matka dvoch dcér Alice Zanderová (Elizabeth Reaserová) nedokáže banke splácať dlhy, a tak si privyrába vyvolávaním duchov zo záhrobia, hoci sama v duchov neverí. Každý zákazník má povolené iba tri otázky, čo sa jej zdá trochu nudné, preto svoje seansy oživí novou vešteckou doskou Ouija. Varovanie o rizikách nebezpečnej hry však ignoruje a začne ju hrať sama.  Keď Alice dostane oznam z banky o exekúcii pre nesplatený dlh, ešte v ten istý večer jej mladšia dcéra Doris (Lulu Wilsonová) prinesie tašku plnú peňazí, ktorú našla v pivnici. Šokovanej matke vysvetlí, že sa rozprávala s duchom svojho otca. Tým sa však zlovestná hra Ouija iba začína. Doris totiž nevyvolala iba ducha svojho otca, ale aj niečo oveľa horšie - samotné zlo z ríše mŕtvych, ktoré ohrozí ich malú rodinu. (TV JOJ)

(více)

Recenze (168)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné mainstreamové hororové retro, na které není důvod - na rozdíl od prvního dílu - nějak víc nadávat. Na druhou stranu jsem dalek i nějakých oslav. Trochu to na mě působilo jako kostrbatý sled scén a nápadů, které se Flanaganovi nevešly do Oculusu. Čímž chci hlavně říct, že ač jednotlivé strašidelné scény víceméně fungují dobře, neměl jsem dojem plynulého zážitku. Občas jako kdyby na sebe scény úplně nenavazovaly, jako kdyby někde něco chybělo nebo přebývalo. A jakousi strnulostí na mě působilo i inscenování konkrétních scén. Postavy strnule stojí, pak se jedna nějak divně pohne, něco řekne, působí to divně nepřirozeně, nevím. Tenhle rok měl být se třemi želízky v ohni Flanaganův, ale opět je z toho pouze relativní spokojenost. A měl by někdo Mikovi říct, že to s těmi protaženými ksichty a zabílenýma očima trochu přehání, zas tak creepy to není... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $35,144,505Tržby Celosvetovo $81,831,866Tržby za predaj Blu-ray v USA $817,062Tržby za predaj DVD v USA $1,403,257║ Lepšie než prvý diel, čo sa fakt nestáva, ide o to že režisér to má pevne v rukách a vie čím chce diváka nasýtiť. Takže dobrá dávka napätia, lakačky a dobre gradujúci dej s nejakou tou pikoškou, ktorá tomu dá správny nádych aby sa to aspoň troška vymanilo z úplnej rutiny. /55%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Flanagan je opravdu břídil. Spousta lidí do něj letos vkládalo naděje, ale bohužel všechny jeho tři letošní horory jsou obyčejné průměry, po kterých neštěkne ani pes. Kdyby místo 3 natočil raději horor jeden, ale pořádný byl bych spokojenější. První díl Ouiji jsem raději ani neviděl a kdybych neviděl sequel, tak se také nic nestane. Jediným plusem je ústřední mladá hrdinka, která hraje velmi přesvědčivě a postará se o 2 slušné výjevy, tím to končí. Průběh filmu je nezáživný místy až nudný,atmosféra nulová, lekačky lacinné a neúčinné, půlka kina se smála, já zíval a při konci jsem si šťastně oddychl, poněvadž se jednalo o jednu ze slabších kino návštěv letos. 3 hvězdy z milosti. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Existuje len málo tak strašne neviditeľných hororov, ako Ouija. Prisahám, že si z nej nič nepamätám – okrem samotnej stolovej hry a Lin Shaye vo vedľajšej úlohe. Preto som sa na dvojku netešil. Nakoniec som z nej ale bol príjemne prekvapený. Tak po prvé, herci sú podstatne sympatickejší. Po druhé, je to nečakane drsné – vzhľadom na jednotlivé postavy si poviete „túto určite nezabijú, v hollywoodskych filmoch takéto postavy nikto nemá odvahu zabiť". A nakoniec... Po tretie, má to veľmi dobrú atmosféru. Mike Flanagan je skutočne zaujímavá nová hororová tvár, jeho Hush ma výrazne bavilo, bavila ma i Ouija 2 a tak mi nezostáva nič iné, len sa tešiť na Geraldovu hru. Po štvrté, ide o prequel. Neviem prečo, ale ja mám prequely rád. No a po piate, ide o retro zo 60. rokov, čo je v kombinácii s hororom tiež fajn. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Mnoho diváků předpovídalo filmu Ouija: Origin of Evil umístnění mezi nejlepšími horory letošního roku. Já jsem však podobný optimismus nesdílel, jelikož si dobře vybavuji vlastní cestu na hororový vrchol. Když se stanete největším hororovým expertem na csfd.cz, začnete přemýšlet o tom, co dále. Je dobojováno? Mohu konečně polevit ve svém úsilí a vychutnat si tento sladký úspěch? Podobné myšlenky jsem naštěstí velmi rychle zapudil a na svém hororovém rozvoji naopak začal pracovat ještě intenzivněji než kdykoliv dříve. Mike Flanagan mého příkladu bohužel nedokázal následovat a takříkajíc usnul na vavřínech. Zřejmě se domníval, že mu pětihvězdičkové horory Oculus a Before I Wake definitivně zajistily korunu pro krále současného hororu a že od této chvílie již všechno půjde tak nějak samo. Snímek Ouija: Origin of Evil potěší spíše běžného nenáročného diváka. Fanoušek hororu bude nepochybně zklamán, jelikož odpověd na otázku: "Kdy už TO konečně začne?", přinesou až závěrečné titulky. Mike Flanagan vytvořil na své poměry až příliš přátelský horor a nemůže se tak divit, že ho Fede Alvarez oloupil o hororovou korunu. Silnější tři hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Osamelá vdova s dvoma dcérami sa snaží zlepšiť rodinnú situáciu a ponúka posedenia, pri ktorých sa záujemcovia môžu s jej pomocou spojiť so svojimi zosnulými rodinnými príslušníkmi. Keďže sa jej finančná situácia stále zhoršuje, snaží sa služby neustále zlepšovať a preto sa rozhodne kúpiť dosku Ouija. Tá by mala poslúžiť na bližší kontakt s duchmi, lenže keď ju do domu prinesie, začína sa meniť správanie jej mladšej dcéry. Tá sa stala na doske závislou a táto hra má katastrofálny vplyv na jej psychiku. Pri nedodržaní pravidiel hry sa totiž prebudil zákerný duch, ktorý chce nevinnú detskú dušu využiť vo svoj prospech. - Vždy sa smejem na luďoch, ktorí tvrdia, že pokračovanie je vždy horšie ako prvý film. Ouija: Origin of Evil je síce prequelom, ale ako pokračovanie je ovela kvalitnejšie než prvá časť, takže sa to dúfam odrazí aj na miestnom hodnotení. Väčšiu úspešnosť si u mňa zabezpečil tento prequel hlavne hereckým obsadením, keďže partiu vystrašených tínedžerov vystriedala solídna rodinka bez otca a dokonca aj malé dievčatá dokázali používať mozog, takže v tejto oblasti ide určite o krok dopredu. Väčšina ludí bude zrejme kritizovať Mikea Flanagana, lenže ja tento počin nepovažujem za neúspešný z jeho strany. Jednoducho natočil PG-13 ducharinu, akú od neho v USA vyžadovali a nedopadlo to vôbec zle. V podstate sa mi jeho systém páči. V roku 2016 natočil Ouija: Origin of Evil a Before I Wake pre kiná a jeho najlepší tohtoročný projekt Hush si natočil len ako takú bokovku. Technicky je to spracované fajnovo. Kulisy občas pokulhávajú a nevytvárajú pocit toho, že by sa dej odohrával v šesťdesiatych rokoch. Čo sa týka strašenia, nie sú tu prekvapivo nejaké výraznejšie momenty a na efektoch je vidieť, že ich zrejme robili rovnakí ludia ako u Before I Wake. S výsledkom som spokojný a už sa nemôžem dočkať režisérovho ďalšieho hororového projektu, ktorým bude I Know What You Did Last Summer. A snáď to už konečne u mňa vytiahne na plný počet. + herečka z Deliver Us from Evil + herečka z Oculus + herec z Devil's Due a Damien + herečka z Insidious: Chapter 3 + herečka z Oculus, Demon Legacy a Hush + herec z 6 Miranda Drive ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mike Flanacrap Presents´ ďalší predvídateľný a detinský projekt. A to dokonca už tretí v tomto roku, Blumhouse si proste vychoval poslušného továrnika. Budem v tomto prípade 1 z mála, ale už aj tá predchádzajúca, jednoduchá, komerčná "Ouija" ma bavila viac – aspoň bola priamočiara a nehrala sa na nič viac. Kdežto tu sa nám pán „hororový tvorca“ snaží predvádzať a ukazovať, že môže točiť retro ako Wan, neuvedomujúc si, že by do toho musel aj niečo zabaliť, pretože obsahovo a kreatívne ponúka iba BALAST.. V skratke nič moc; len opozerané, rutinné klišé starej matere. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

A Flanagan opäť váľa! To je borec toto. Neskutočné ako dokáže z už tak niekoľko krát absolútne zneužitého subžánru akým je ducharina, spraviť ešte viac nezaujímavú, nudnú, vďaka prejebanej stopáži absolútne tuctovú sračku, ktorá nie len že nemá čím zaujať, ale miestami v prvej polovici pôsobí doslova odpudivo. Keď raz niekoho na tejto stránke napadne možnosť zvoliť si rebríček "neschopných, precenených režisérov", mám hneď dvoch kandidátov, ktorí sa budú byť o top pozíciu ako Barca s Realom. Prvý je tento tu, no a v tesnom závese nebude nik iný ako Robino Z. Hneď teraz by som dokázal vymenovať tak päť ducharín tohto roku od menej "známych" tvorcov, ktorí sa snažili aspoň o niečo, lebo v tomto počine, akoby chcel tvorca preukázať najmä silu v bohatej slovnej zásobe, než skutočných prvkoch, ktoré divák od takéhoto filmu skrátka očakáva. Neustále sa tu od prvej minúty žvásta kurva jak na nejakom trhu v Krakove pri zjednávaní ceny za kabát z líšky, pričom nebyť tej natiahnutej papuly jak u zubára, len sťažka by som si na niečo pamätal. Snaha o budovanie atmosféry mi tak po množstve premárnených príležitostiach "vyľakať", akosi vyšumela do stratena. Nebyť tej záverečnej 20 minútovky, zrejme by sa tu vynímala krásna "jednotka". Ten však nakoniec celkový dojem predsa len vylepšil, a tak ti milý Mike za tento tvoj pokus, udeľujem celé dve, zaslúžene hviezdičky. Uži si ich, lebo je dosť možné, že ich máš naposledy - 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Ouija" je stolná hra pre deti prostredníctvom ktorej sa účastníci seanse snažia komunikovať so svetom duchov. Taká tá veštecká tabuľka s písmenami a odpoveďami áno a nie. V roku 2014 sa objavil americký horror "Ouija", ktorý sa pokúsil spracovať túto tému. Námet to bol pomerne originálny, ale konečný výsledok za moc nestál. Ja som tomu dal dve hviezdičky. U ostrieľaných horrorových fajnšmekrov to nemalo veľký úspech. Napriek tomu bola o dva roky neskôr vyprodukovaná druhá časť  "Ouija: Zrodenie zla". Viacerí horroru znalí užívatelia sa vo svojich komentároch zhodli na tom, že to bolo o poznanie kvalitnejšie ako pôvodný film. Tak som si povedal, že tomu dám šancu a poziem na to. A dobre som urobil. Mike Flanagan natočil pokračovanie, ktoré vo všetkých smeroch prekonalo svojho predchodcu. **** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Natočit prequel filmu, ve kterém se nestane vlastně skoro nic, o čem bychom už nevěděli z minulého dílu, bylo zvláštní rozhodnutí. Nicméně tentokrát se k věštecké desce dostal Mike Flanagan, a tak je Ouija: Zrození zla po všech stránkách lepší než ta předchozí. Jsou tu zajímavé postavy, je tady napětí, není to zkrátka tak pitomé a nudné a může si to bez obav několikrát dovolit citovat Vymítače ďábla. Pokud jste první film vůbec neviděli, podívejte se rovnou na tenhle a dostanete velmi, velmi kvalitní hororový kousek. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První Ouija byla sračka. Někoho ale napadlo natočit druhý díl. Ten sice už tak velká sračka není, ale do kvalitního hororu to má stále hodně daleko. Takže rada pro všechny, kteří se nechají zmást podobně jako já poměrně solidním hodnocením tohoto kousku. Pokud tohle minete, určitě o nic nepříjdete. Raději radím sáhnout po libovolném Wanovi. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Chtěla vědět, zda jsme zůstaly samy. Teď už to ví." K duchařským počinům poslední doby jsem velmi skeptický. Snad i proto mne nakonec Ouija příjemně překvapila. Jako šťastné se ukázalo zasazení příběhu do 60. let. Nejlepší je úvodní seance, která by obstála sama o sobě. Matka, snažící se protloukat životem, jak se dá, sděluje své klientele vzkazy ze záhrobí. Pak ale film sklouzne do běžného standardu. Oceňuji část, kdy divák sleduje komorní drama rodiny, jež musí řešit každodenníproblémy. Místy příjemná atmosféra, tvůrci se zdrželi lekaček (až na třískání do činelů - to bylo zbytečné) a naštěstí půlka domu nelétala vzduchem. Ovšem bubáka si mohli odpustit - v tom momentě zabrousil snímek do roviny komické. Naštěstí bylo drama nakonec rozehráno bez přehnaných a nevěrohodných efektů. A naštěstí došlo i na mrtvé...tedy na mordy. Zkrátka štěstí zde bylo více než dost. Jelikož však Ouija neděsí, zůstává pro mě ve finále obstojným průměrem. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Lepší a zajimavější, než první Ouija. Možná to bylo způsobeno povoláním vhodnějšího a lepší režiséra, či lepším příběhem, nebo snad atmosférou, ba malou roztomilou holčičkou? Jako já byl spokojený. Některé momenty byly docela silné. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Do kvalitního hororu má Ouija hodně daleko, ale svému předchůdci natrhne řiť. Já si nemohu pomoc, ale vše působí lacině, bez atmosféry a napětí. Přitom hororových scén nebylo málo, ale bohužel žádná, která by diváka zvedla ze židle nebo mu sebevíc utkvěla v makovici. Jedná se o velmi lehký průměr .. 5/10 = 52% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

O triedu lepšie ako prvý diel, ktorý môžete z filmového hľadiska pokojne vynechať, i keď z toho príbehového sa aspoň úvodne dozviete čo to k veci. Oproti prvej časti herecky výraznejšie, spracovaním kvalitnejšie a vo výslednej hodnote vcelku sledovateľný horor, ktorý v rámci žánru síce neponúka nič nové, ale aspoň po intelektuálnej stránke diváka neurazí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mike Flanagan musí byť najšťastnejší režisér na svete. Nech natočí akúkoľvek hovadinu, stále sa nájde mnoho takých čo mu to zožerú aj s navijakom. Nestačím sa čudovať. A z neviem akého presvedčenia sa rozhodol, že bude točiť hlavne horory, filmový žáner o ktorom podľa môjho názoru nemá ani potuchy, možno len ako obyčajný filmový konzument. Musím sa pýtať - riadna drzosť, alebo len precenenie svojich možností? Niekto by mu už mal povedať, že ako režisér nestojí za nič. Prvá polovica jeho najnovšieho výtvoru je stelesnením nudy už i tak obohraného námetu. Obecne nemám nič proti prílišnému kecaniu vo filme, ani v hororoch mi to nevadí, keď ovšem ale tá ukecanosť pomáha k budovaniu atmosféry, alebo sa tým aspoň prehlbuje myšlienka filmu. Tu nie je ani jedno ani druhé, takže to skôr prispievalo k celkovej otrávenosti. Len samé trápne banality - jedna dcéra nevie čo s hormónmi, druhej chýba otec, matke chýba muž a tiež by si rada našla chlapa a kňaz, ktorý oľutoval svoje rozhodnutie, pretože by rád zohrieval posteľ s nejakou ženou. Čo sa týka hororových prvkov (prevažne až v druhej polovici) tak neboli dobré ani na to, aby sa človek na nich zasmial. Len nejaký čierny gumený pajác tam poletuje, pričom sa miestami k nemu pripojí pár pretiahnutých tváričiek - fakt, som mal od strachu trenky až kdesi v krku, pche! Nezostáva mi tak nič iné iba prosba na záver - ľudkovia zlatí, pekne prosím, povedzte niekto tomu pánkovi, aby už išiel do dôchodku. A môže si so sebou pribaliť aj R. Zombieho, aby tak spolu nad fľaškou vychladeného piva mohli rozoberať tie svoje "užasné" hororové výplody, ktoré nie sú dobré ani na to, aby sa nimi oblepil smetiak. 30/100 ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od prvního nudného prefabrikátu má tenhle kus něco málo do sebe... Zasazení děje do šedesátých let není tak úplně pitomý nápad, atmosféru má film chvílemi (ke konci) docela dobrou, herci jsou sympatičtí, ale to je asi tak všechno... Lekačky vůbec nefungují, protažené ksichty dneska už nikoho nevyděsí a celkově jsou digitální triky na dost chabé úrovni... Flanagan není Wan... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na režisérské židli vystřídal nezkušeného zelenáče ostřílený mazák a na kvalitě to bylo rozhodně znát. Nejenže je příběh o zrodu tisíckrát zajímavější (přestože ho z jedničky znáte), než ta parta nudných hegešáků z minulého dílu, ale můžete se zde těšit i na podstatně lepší herečky. Dokonce nechybí ani jedna mrdatelná zrzka, kde touha protáhnout ji komín byla tak silná, že potenciálního nabíječe neodradila šílená tchýně ani nezletilá švagrová s dobrým přehledem o posledních okamžicích dusícího se člověka. Chování postav v kritických momentech znovu nedávalo smysl, ale to dnes nevadí. Předvolební program doktora filosofie Ivana Bartoše taky nedával smysl, přesto se našlo pár dementů, kteří zapomněli kroužkovat a zvolit tak cestu alespoň o trošku menšího zla. Průběh děje i budování hororové atmosféry bylo tentokrát na úplně jiné úrovni. Nestává se zase tak často, aby byl druhý díl něčeho lepší než první. Světlá výjimka. [63 %] ()

Reklama

Reklama