Reklama

Reklama

Ouija: Zrození zla

  • USA Ouija: Origin of Evil (více)
Trailer 2

Mladá vdova a matka dvoch dcér Alice Zanderová (Elizabeth Reaserová) nedokáže banke splácať dlhy, a tak si privyrába vyvolávaním duchov zo záhrobia, hoci sama v duchov neverí. Každý zákazník má povolené iba tri otázky, čo sa jej zdá trochu nudné, preto svoje seansy oživí novou vešteckou doskou Ouija. Varovanie o rizikách nebezpečnej hry však ignoruje a začne ju hrať sama.  Keď Alice dostane oznam z banky o exekúcii pre nesplatený dlh, ešte v ten istý večer jej mladšia dcéra Doris (Lulu Wilsonová) prinesie tašku plnú peňazí, ktorú našla v pivnici. Šokovanej matke vysvetlí, že sa rozprávala s duchom svojho otca. Tým sa však zlovestná hra Ouija iba začína. Doris totiž nevyvolala iba ducha svojho otca, ale aj niečo oveľa horšie - samotné zlo z ríše mŕtvych, ktoré ohrozí ich malú rodinu. (TV JOJ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (168)

Worry77 

všechny recenze uživatele

Po Whitově nezdařeném pokusu přichází Mike Flanagan a s ním i boření veškerého stereotypu hororového žánru, teda skoro. Příběh Origin of Evil je natolik chytrej, že hned od začátku nemusíme bejt svědky toho, jak se na první pokus začnou na tabulce dít "strachuplné pohyby" a spousty laciných jump scarů. Ne vážně, je opravdu až osvěžující, jak tady tvůrci dokázali odolat dojebání filmu tím, že se někdo rozběhne proti kameře nebo na ní něco třikrát po sobě vyskočí a radši pracovali s atmosférou. Ačkoliv můj údiv ke konci už trochu zkomíral, protože už to ztrácelo tempo a těžce to upadalo do mainstreamu. Hlavní tři představitelky odvedly docela solidní výkony, třebaže Henry Thomas jako kněz si mě svým výkladem o polským migrantovi získal víc. Takže co si odnést z mého bezvýznamného hodnocení? Je to rozhodně lepší než jednička a to několikanásobně. A co se týče mě, tak si to ospravedlnilo svojí existenci. Na poli duchařin, který tak moc nemusím se jedná o nadprůměrnou podívanou, od který však žádnou revoluci nečekejte. (65%) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykla, že Flanagan mě nepřestává překvapovat (v to špatném slova smyslu), a tak jsem od pokračování jednoho braku čekala další brak jakkoliv hrozný. No nakonec to dopadlo lépe, než zmiňovaný první díl, ale ne o moc, bych pravdu řekla. Tu třetí hvězdu dávám spíše jen z pricipu, když jsem prvnímu dala dvě. Na Origin of Evil můžu ocenit určitě retro vizuál...a to je asi tak všechno, co opravdu můžu ocenit. Cokoliv jiného je totiž už jen běžná hororová rutina, bez špetky originality a ničeho, co bysme dosud nikde neviděli. navíc mi přišly postavy nějak nepřirozené a hlavně nesmypatické. Dokonce i ta strašidla jsou totálně mimo mísu a měla jsem mrazivý pocit za celý film asi tak dvakrát. Koukám na to asi dost subjektivně, ale hodnotím objektivně, protože konzumního nenáročného hororového fanouška to zaručeně neurazí. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od prvního nudného prefabrikátu má tenhle kus něco málo do sebe... Zasazení děje do šedesátých let není tak úplně pitomý nápad, atmosféru má film chvílemi (ke konci) docela dobrou, herci jsou sympatičtí, ale to je asi tak všechno... Lekačky vůbec nefungují, protažené ksichty dneska už nikoho nevyděsí a celkově jsou digitální triky na dost chabé úrovni... Flanagan není Wan... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $35,144,505Tržby Celosvetovo $81,831,866Tržby za predaj Blu-ray v USA $817,062Tržby za predaj DVD v USA $1,403,257║ Lepšie než prvý diel, čo sa fakt nestáva, ide o to že režisér to má pevne v rukách a vie čím chce diváka nasýtiť. Takže dobrá dávka napätia, lakačky a dobre gradujúci dej s nejakou tou pikoškou, ktorá tomu dá správny nádych aby sa to aspoň troška vymanilo z úplnej rutiny. /55%/ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Moja prvá otázka k tomuto filmu znela - "Je možné, aby dokázal dobrý režisér zobrať do rúk film, ktorý bol absolútna katastrofa a urobiť z neho dobrý film?" A musím povedať, že odpoveď je podľa mňa - "Áno!" Možno budem na opačnej strane lode ako väčšina hororových komentátorov, no podľa mňa tohto roku skutočne predviedol skvelý výkon a priniesol nám 3 výborné filmy. A nemyslím si, že to hovorím len ako fanboy, ale úprimne mám pocit, že sa mu tohto roku podarilo spraviť skvelé horory. Žiadne falošné ľakačky, žiadne opakované klišé a neskutočná nuda, ako to bolo v prípade prvého filmu Ouija. Možno sme už dnes v dobe, kedy ľudí viac baví skákať pri desivej postave s vyburcovaným zvukom na maximum. Ja neviem. Pretože mám pocit, že okrem toho, že tu máme horor, tak "Ouija - Origin Of Evil" je v skutočnosti okrem iného aj dráma, ktorá veľmi dobre ukazuje rodinu, ktorá sa ocitne v situácii, kedy veci nejdú tak, ako by si predstavovali. Vizuálne je to skvele, herecky je to maximálne zvládnuté a ani raz som nemal pocit, že by sa Mike Flanagan rozhodol ísť cestou, kde urobí to, čo urobili všetci predtým. Filmy idú pomalšie, zľahka budujú atmosféru a potom na konci udrú. Tak to má podľa mňa fungovať. Ak počítate desenie počtami vyskočenia na stoličke, lebo sa na obrazovke objaví strašidelný obraz, nebudem vám to brať. Ja si radšej nechám Flanagana a jeho tvorbu atmosféry. Zvládol to v Oculus, rovnako to preukázal v Hush a najviac asi vo filme Before I Wake. Za tento rok Mikovi úprimne ďakujem, lebo ma naozaj dokázal vydesiť. Paráda. Hodnotenie: A ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Film sa odohráva 50 rokov pred udalosťami prvého dielu Ouija (2014), zato v rovnakom dome. (Marceloo)
  • Po záverečných titulkoch ešte nasleduje krátka scéna. (TomX2)
  • Keď sú Alice (Elizabeth Reaser) a otec Tom (Henry Thomas) v reštaurácii, obaja majú pred sebou tanier s jedlom. V závere, keď sa obaja napijú vína, však obidva taniere chýbajú. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama