Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otupělý policejní veterán Ridgeman (Mel Gibson) a jeho náladový mladší kolega Anthony (Vince Vaughn) jsou suspendováni ze služby poté, co do médií unikne videozáznam jejich svérázných metod. Bez prostředků a velkých šancí se oba zatrpklí vojáci vydají do kriminálního podsvětí, aby učinili spravedlnosti zadost. Mezitím je v jiné části města propuštěn z vězení mladý zločinec Henry Jones a zjišťuje, že jeho matce a postiženému bratrovi hrozí vystěhování. Ve snaze najít způsob, jak jim pomoci, se obrátí na kamaráda z dětství jménem Biscuit, který ho představí nelítostnému kriminálnímu bossovi, jehož ambiciózní plány jej postaví do přímého konfliktu s oběma policejními odpadlíky. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (485)

H34D 

všechny recenze uživatele

Ačkoli samozřejmě chápu, že filmový tvůrce nemusí pro všechny své filmy používat stejný/podobný koncept, rád bych se pozastavil nad tím, proč si myslím, že se tentokrát S. Craig Zahler nepřekonal. Kosti a skalp i Blok 99 jsou pečlivě vystavěné, temné thrillery, v nichž silné alfasamecké charaktery činí těžká rozhodnutí, které přímo vyvěrají z jejich hlubokého smyslu pro povinnost a morálku. V detektivní gangsterce Na špatné straně je duo policajtů ze staré školy, které činí relativně těžké rozhodnutí ne proto, že musí, ale protože chtějí. Motivace Gibsona není dost dobře obhajitelná morálně a motivace Vaughna není v podstatě obhajitelná vůbec. Zatímco při sledování předchozích filmů S. Craig Zahlera pociťujeme spirálovitě zesilující depresi, protože postavy prostě "nemohou jinak", tak při sledování filmu Na špatné straně se naše duo do problémů dostalo samo, možná i svou lehkomyslností. Sledujeme tedy rovnocenný a zajímavý střet dvou protichůdných a podobně motivovaných stran. Výsledek je stále velmi kvalitní, i pomalejší tempo a delší stopáž jsou zde na místě. 8/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po nudném, ale výživném Kostním Tomahawku a zábavném a záživném Bordelu v bloku 99 si to Plátce na Kreku do třetice všeho zlého přiufonil s nudnou a nezáživnou Držkou po betoně. Mel Nemel, je to tentokrát, jako by vás utahaná čtyřicítka pozvala na multiotvorovou noc plnou bezuzdné vášně a pak, po třech úmorných hodinách plivání vám svých životních mindráků do xichtu, na vás unyle tasila vytahaného olezlého bobra s divnou vyrážkou. A to rozhodně není po stopadesáti minutách žvanivé prudy očekávaná katarze, která by vyvážila předchozí martýrium jako u Kostního tomahawku, tudíž jeden radši chytne od Kreka akutní záchvat impotence a otočí se k tomu rychle zády doufaje, že přes ten v nose utkvělý pach zatuchlé rybiny a jím vyvolanou chuť žluklých krevet na patře usne dřív, než se poblije. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Námět je dobrej, ale potřebovalo by to celý tak o hodinu zkrátit. Ve filmu je strašně moc scén, kde se vlastně vůbec nic neděje. Mel Gibson a Vince Vaughn většinu času jenom tak posedávaj po nocích v autě a vedou rozhovory o ničem. Následuje střih a vedou další rozhovor o ničem v autě pro změnu ve dne. Naštěstí poslední zhruba třetina to jakž takž zachránila. Od přepadení banky mě film konečně začal bavit. Je tam akce, je to plný (asi trochu samoúčelný) brutality a celý se to rozmotá pro mě dost překvapivě a nečekaně. Ale když vezmu v úvahu, že z filmu je minimálně polovina stopáže fakt nuda, tak možná i ty 3 hvězdy jsou až moc. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se Mel Gibson vrátil mezi "živé". Na špatné straně je zdánlivě nudný a poklidný snímek, kde se toho moc neděje a více se mluví, ale když už se něco odehraje, je to drsné. A závěrečný střet byl hodně silný. Oceňuji i herecké obsazení a vizáž Gibsona. Knírek mu sice až tak nesluší, ale charisma mu se stářím neubývá. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THE ENTERTAINMENT INDUSTRY, FORMERLY KNOW AS THE NEWS, NEEDS VILLAINS." -------------------------- Milujem to! Zahler je po vynikajúcom Tomahawku a ešte lepšom Bloku 99 späť v plnej paľbe s týmto pôsobivým procedurálnym policajným thrillerom, v ktorom hviezdi šedivý Mel Gibson a opäť raz Vince Vaughn, herec s koreňmi hlboko zapustenými v komédii a komike, ktorý ale svoj seriózny charakter a kvality záporáka/dobráka predviedol napr. v druhej sérii True Detective či práve vo vyššie spomínanom väzenskom bloku s číslom 99. Aj keď je násilie Zahlerovým trademarkom, tu je trochu umiernenejší a počas celej stopáže takých scén spočítame na jednej ruke, čo mne plne vyhovuje. Kamera veľmi výborná, filtre efektné, najmä žltý a tmavomodrý. Film v strižni dlho nepobudol, niektoré scény sú až príliš dlhé, iné zase ponúkajú lepšiu možnosť vychutnať si ich. Dragged Across Concrete je neprekvapivo brilantný film, jeden z minuloročne najlepších, a už nám stačí len očakávať, že podobnú pecku prinesie aj v budúcnosti, napríklad ten Ganson Street, ak vôbec niekedy uzrie svetlo sveta. Zvažujem päť hviezd a druhý replay hneď zajtra. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Režisér S. Craig Zahler původně napsal scénář pro věk hlavních postav 30 a 50 let. Poté našel pro roli mladšího policisty Lurasettiho svého oblíbeného herce Vinceho a hledal vhodného partnera. Když se dohodl s Mel Gibsonem na obsazení role Ridgemana, musel přepsat role do věku postav 40 a 60 let. (Tonula)
  • Počas rozhovorov (čas 00:24:30 - 00:36:35) medzi Brettom (Mel Gibson), Anthonym (Vince Vaughn) a Calvertom (Don Johnson) ich odznaky, ktoré hodili na stôl, menia pozíciu medzi jednotlivými scénami. (BOURQUE)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Mel Gibson natočí remake Divoké bandy

Mel Gibson natočí remake Divoké bandy

25.09.2018

Mel Gibson (Statečné srdce, Ve jménu krve) si svůj návrat mezi Hollywood užívá a jeho poslední projekty musí dělat radost nejednomu fanouškovi. Kromě natáčení nového filmu z druhé světové války… (více)

Mel Gibson a Colin Farrell se budou mstít

Mel Gibson a Colin Farrell se budou mstít

01.08.2018

Mel Gibson (Odplata, Ve jménu krve) a Colin Farrell (Fantastická zvířata a kde je najít, Miami Vice) si společně v thrilleru režiséra Tommyho Wirkoly (Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, 7 životů)… (více)

Reklama

Reklama