Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Recenze (231)

rasttea 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od remaku Intouchables, což byl tak skvostný fllm, že dělat remake po šesti letech je tak neskonalý průser, jsem si tento remake Motýlka užila. Nejen pro kameru, střih, hudební doprovod, lokace, ale hlavně skvostný herecký výkon Ramiho a Charlieho mě přikoval k obrazovce. I přes delší stopáž film utekl velmi rychle. Pokud dělat remake, tak takovýmto způsobem. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Charlie a Rami. Hvězdné ústřední duo na televizní obrazovce? To si nesmím nechat ujít. A ono to duo až tak nezářilo, jak jsem si představoval. Samozřejmě, že ze sebe dostali maximum a ta práce tam byla hrozně vidět. Bohužel mě to nedostalo do kolen. Každopádně zde bylo plno skvělých dialogů a silných momentů. Nejlepší moment celého filmu bylo vidět rozčepýřeného Ramiho. To jsem se opravdu zasmál. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Drsné prevedenie drsného príbehu o nezlomnej túžbe prežiť v neľahkých časoch. Myslím, že to prostredie väzenia mohlo byť ešte horšie, ale všetky aspekty boli nejak tak ukázane. Od jeblého vezniteľa, cez nejaké medziväzenské vzťahy, psycho v úplnom tichu a skoro happyend. Dobré obsadenie, dobre zahraté, správne vygradované. 3 z 5 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Výborný vězeňský film, který mě nadchl svým stylem zpracování, atmosférou a dokázal mě od začátku do konce chytit a nepustit. Starší adaptaci jsem viděl kdysi dávno před lety, nicméně si z ní už moc nepamatuju, ale co vím, nezadaptovala třeba závěr, který zde celý děj parádně zaobalil. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Trošku mi přijde jako ostuda, že v nás se o tomto filmu prakticky neví. Nešel do kin a nikde se o něm nepíše, přesto, že se podle mě jedná o jeden z těch lepších filmů uplynulého roku. Charlie Hunnam i Rami Malek předvádí úchvatný výkon, který je podpořen krásnými exteriéry a kvalitním (i když zremakovaným) příběhem. Poctivá filmařina. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl a ani nechci po tom, co jsem se dočetl v komentářích, že tenhle remake je vydařenější než původní film z roku 1973. Papi alias Motýlek v podání Hunnama byl zahrát obstojně a Malek si odskočil z turné Queen do pyžama. Dávám 75% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem si chtěl pustit Motýlka z roku 1973 a o existence téhle verze jsem neměl ani tušení. Když jsem ale zjistil, že v ní hlavní roli dostal Charlie Hunnam, nakonec jsem jí šanci dal. Film zaujme skvělou výpravu, charismatickým sympaťákem Papim a už ničím jiným. Dlouho jsem čekal až Hunnam narazí na své herecké limity a tady se to konečně stalo. Psychologická drobnokresba tak vyvanula do prázdna a s ní i část zamýšleně silné atmosféry. Prostředí věznice a velice slušná režie, zejména bitek a akčnějších scén, podržela film ve slušném nadprůměru. O žádný Útěk ze Sibiře ale nejde. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Natočit novou verzi Motýlka si vyžadovalo odvahu a tu evidentně Noer má. Samozřejmě každý bude srovnávat s klasikou, nicméně musím říct, že mě film velice bavil a hlavně díky sympaťákovi Hunnamovi a výbornému Malekovi, dávám 4* ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Nemal som tú možnosť vidieť predlohu, aj keď sa tak pozerám na herecké obsadenie mám teda čo ľutovať ale zas na druhej strane dáva mi to možnosť posúdiť objektívne tento počin z roku 2017. Herecké obsadenie tiež stojí za to Charlie Hunnam je drsniak telom aj dušou a do roli Motýlika sa perfektne hodí, to isté sa dá povedať aj o Ramim Malekovi ktorý svoju tenkú muskulatúru v tomtu filme z väzenského prostredia využíva znamenite. Film je dosť emotívne napätý a nakoľko je natočený podľa skutočnej udalosti dá sa z tejto atmosféry vyťažiť maximum. Ľudské osudy sú vykresľované s citom pred detail čo si ja osobne na filmoch podobného razenia veľmi idem. Jediné čo film zabíja je jednotvárnosť a málo dynamických zvratov. Ale pozeralo sa na to znamenite a určite by som si to pozrel znova bez zaváhania. 83% ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Kvalitní předělávka, která některé věci více popisuje a vkládá do kontextu. Originál je větší pocitovka, zde se sází i na jiné věci. 73%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nepovažoval by som to za prerábku staršieho filmu s Hofmanom, ale za celkom iný film. Nie síce lepší, ale aj tak výborný. Je tu dosť menej beznádeje, keď sa päť rokov na samotke skráti na pár sekúnd a už sme z nej vonku. Zato Diablov ostrov ako pekné dovolenkové miesto sa mi celkom páčilo. –––– Ako sa mohol syn dvoch učiteľov dostať na takéto miesto? ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Hrozne rad bych dal vic, ale pri znalosti kultovniho originalu z roku 1973 proste nemuzu. Charlie Hunnam neni Steve McQueen a Rami Malek uz vubec neni Dustin Hoffman. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý útěkářský příběh v moderním hávu. Sice bez božského Steva, zato ale s příjemně odsýpajícím dějem. Zkrátka a dobře, někdy se i na remake můžete dívat aniž byste si ukroutili hlavu... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsem odpůrce remaků, spíš naopak, ovšem jakýkoliv remake musí mít smysl, opodstatnění, aby svůj předobraz buď vylepšil, nebo mu minimálně neudělal alespoň ostudu. Zrovna u Motýlka ale ať hledám, jak hledám, důvod remaku vážně skvělého a působivé snímku z roku 1973 neshledávám smysluplným, neboť příliš nechápu, čeho tímto novým zpracováním chtěli tvůrci nyní vlastně dosáhnout. Což o to, on nový Motýlek není nikterak špatným snímkem, je působivý, atmosférický, dobře zahraný, ale co je to platný, když nepřináší vůbec nic prospěšného, či inovativního, čím by dokázalo původní snímek nějak předčít, obohatit, zastínit, a tak jde prostě jen o již jednou odvyprávěný příběh, který ovšem tak akorát maximálně nechá vzpomenout na originál, toť ale vše, a to vážně moc není. Tvůrci si s tímto remakem zkrátka ukousli až příliš velké sousto, dohnat totiž jak výkony McQueena, či především fantastického Hoffmana, nebo syrovou působivost, atmosféru, či celkové vyznění bylo zkrátka utopické, každopádně jsem zároveň přesvědčen, že o nové verzi nelze hovořit ale ani jako o ostudě, spíš jen jako o jemné zbytečnosti. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Dlouho trvalo, než sem se odhodlal k tomuhle rejmejku. Jako originál je jeden z nejlepších "Vězeňských" filmů ever. O to mi asi trvalo dýl, než sem se na tohle mrknul. Co mě naopak lákalo hodně, tak ústřední dvojice- Hunnan a "Fredie" Malek. A můžu říct, že tihle dva sou fakt borci. Proradný jeptišky opět nezklamaly :o). Oproti původnímu filmu tohle dopadlo vlastně celkem dobře. Bylo tady víc akce a dobrodružství, ale na origoš tohle nemá, leč se tomu aspoň kousek přiblížilo... ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Schaffnerova prvá verzia zostane v mojích očiach neprekonateľná a nesmrteľná. Inak tomu nie je, ani po zhliadnutí tohto filmu. Mcqueen a Hoffmann budú vždy len jedničky a legendy. Ich fluidum je ďaleko za hranicami ostatnej hereckej populácie. Navzdory tomu film aj cez svoju dĺžku nenudí, zdá sa mi krátky, usekaný, čo tu v podstate znamená, že nenudí a baví. ...Nie, nie tento remake určite nerobí svojmu prvotnému druhu, či predlohe ostudu a jak fanúškovia Henriho Charriéra, či diváci neznajúci jeho zfilmovanú podobu budú vlastne vcelku spokojní. ()

-Dawe- 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastánce remaků, ale tenhle se teda zatraceně povedl. Skvěle zahrané a obsazené. Když si na konci Charlie Hunnam a Rami Malek podávají ruku, tak to přátelství a svobodu cítíte s nimi. Asi by hodně lidí nadávalo, když bych jim řekl, že se mi tahle verze líbí víc, než originál. Ono tomu ale opravdu tak je. Nádherně natočený film s veškerou úctou a respektem k originálu. Tohle mě zcela pohltilo a neměl jsem nejmenší problém dokoukat film dokonce, což se mi u původní verze bohužel nestalo. Škoda, že je film tak opomíjený a vyšuměl do prázdna. Původní verze je kvalitní počin a proto se to odráží i zde na nižším hodnocení, ale právě takový remake má podle mě po 40 letech smysl. Tleskám 90% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ale určitě ne lepší než originál. Hunman, Malek výborní, ale zase ne lepší než duo McQueen-Hoffman. Asi nejvíc mi tady chyběl nějaký pocit bezmocnosti, který jsem měl u originálu skoro pořád. Na druhou stranu už to bude taky pár let, co jsem ho viděl naposledy, takže ideální čas to napravit. ()

Reklama

Reklama