Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Recenze (231)

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Začnem netradične. Keď som mal dvanásť rokov, otec mi vložil do ruky 600 stranovú knihu s názvom "Motýľ" a povedal, aby som ju čítal. Ja som ho poslúchol a odvtedy mi tá kniha, ako jedna z najmilších, prešla pomedzi ruky mnohokrát. A ČO DO PEKLA TREBA UROBIŤ, ABY SA TO DOKONALÉ Z KNIHY PRENIESLO I NA FILMOVÉ PLÁTNO? Rozhodne nie točiť kvalitatívne podobný remake, ktorý nedosahuje kvalitu memoárov, ale NATOČIŤ 6 - 8 DIELNY HODINOVÝ SERIÁL, KTORÝ BY SA ČO NAJVERNEJŠIE DRŽAL KNIŽNEJ PREDLOHY A DOKÁZAL BY VYROZPRÁVAŤ A DOPODROBNA ZACHYTIŤ VŠETKY DOBRODRUŽSTVÁ chlapíka, ktorý sa pokúšal o útek akýmikoľvek spôsobmi a jeho cesta za slobodou bola doslova fascinujúca. Bez akýchkoľvek problémov majú tvorcovia námet i na druhú a záverečnú 6 dielnu sériu - podľa druhej časti knihy - BANCO. Akýkoľvek rozpočet by sa nepochybne vrátil mnohonásobne. Tak čo, kto odkáže HBO, či NETFLIXU?!? ()

Dogfish 

všechny recenze uživatele

Motýlek po 44 letech? Proč ne. Film se Stevem a Dustinem byl skvělý, viděl jsem ho jako harant a byl jsem unešený. Tahle verze není o moc horší. Myslím, že se povedla. Chvílemi hodně podobné ale proč ne. Alespoň lze srovnávat. Za mě 4*. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, takže nebudu srovnávat. Převážně jsem se bavil, ale občas jsem se taky trochu nudil. Scény ze samotky mě moc nenadchly a závěr na Ďábelskym ostrově se trochu vlek, což považuju za největší problém, protože co jinýho by mělo být napínavějšího než samotnej závěr? Občas jsem měl trochu problém uvěřit, jak velký přátelství mezi Degem a Papim vzniklo (standardní problém bijáků z věznic pro ty nejhorší živly) a taky mi nepřišlo moc reálný, jak se oba několikrát domlouvali na útěku a ani jednou je nezaslech jinej mukl, kterej by se buď chtěl přidat nebo je prásknul. Jinak však solidní práce ať už šlo o herce, výpravu, filmařinu nebo hudbu. Škoda nevyrovnanýho tempa vyprávění, nudnějšího závěru a delší stopáže, víc jak tři hvězdy fakt dát nemůžu. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Každý remake je přirozeně konfrontován s originálem, zvláště je-li to tak slavný film. Pravdou ale také je, že si někdy ty neotřesitelné klasiky trochu idealizujeme, protože čas smaže případné nedostatky. Já jsem Motýlka z roku 1973 neviděl snad 35 let, proto nemohu srovnávat, ale myslím že tvůrci se s tím popasovali celkem dobře a na lehce nadprůměrné hodnocení to je. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Zachraňuješ něčí život na úkor svého!" Musím uznat, že přestože jsou takovéto remaky zbytečné, tak se mi líbil téměř jak původní film. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Motýlek ze 70. let je velmi silná filmařina. Díky lepší technice se snaží být tenhle remake vizuálně líbivější. Dobová atmosféra je pěkná. Je ale nesmírně těžké vyrovnat se originální dvojici. Hunnam i Malek se snaží konkurovat ale i přes jejich herecké kvality, nemají takový zápal a energii. Stylizace trpícího McQueena do své role je prostě nepřekonatelná. Přesto jde o důstojnou předělávku staré klasiky. Originál je ale prostě poctivě umaštěný potem herců. 7/10 ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Esenciální filmová zbytečnost podpořená necharismatyckými herci, která slovu zbytečnost dává nový zbytečný rozměr. Román (a původní film) jsem četl (a viděl) v deseti letech a vážně nechápu uvažování producentů, kteří tomuto filmu dali zelenou (ale možná v levicovém holémúdu mají kvóty podporující momentálně zaostalé producenty). Nicméně jednu hvězdičku uděluji za skvělý herecký výkon lepry. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Kdyby tady nebyl Motýlek se Stevem McQueenem a Dustinem Hoffmanem, byl by to naprosto famozní film. Takhle je to samozřejmě výborný film s naprosto skvělými herci, perfetními kulisami, hutnou atmosférou, nicméně je trochu zbytečný, protože překonat originál v podstatě nejde. Ale já byl spokojen. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí zde píše: "Původní film jsem neviděl ...". Takže tento film splnil účel. Byl natočen pro nové generace, které nehodlají pátrat v historii. A právě pro tento účel je to dobře natočeno. 70%. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem neviděl, proto nemohu srovnávat. Na mě sice poněkud roztahanější, ale herci výborní, výprava také a celkově působivý příběh který sám o sobě upoutá. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

V minulosti, s nepresným dátumom videnia zhliadnutý snímok. Najprv plný emócií, dychberúcej práce s prostredím, človečinou a hercami. Potom po prečítaní si jeho pravdivých príbehov človek zistí určité nezrovnalosti s chvastáckymi rečami samotného Motýlka, ktorý čo to prifarbil. Ale ak prežil, mohol si to dovoliť. Noer bez ľútosti a bez štipky serióznosti k UnHollywoodu točí skvelo, všetko ma emočne, formálne pod palcom, v každej scéne milujem a nenávidím nejak postavu. striedanie emócií je brutálne a neistý záver má drviacu schopnosť. Napriek svojej špinavosti je film celistvým, nevinným výjavom obalený v príjemne devastačných pocitoch. Ešte šťastie že remake nerobili hamburgeroví Amíci. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Původně jsem nechápal, proč někdo točí téměř doslovný remake, ale po opětovném zhlédnutí originálu jsem pochopil. Ten je totiž dnes nedívatelný. Toto je současné civilní herectví bez wtf scén, toporných dialogů a s brilantním ozvučením. Jediné, co bylo v originálním filmu působivější, je vykreslení života na samotce. Všechno ostatní je mnohem lepší. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Moc nerozumím tomu, že se vytváří remake filmu a přetočí se téměř 100% všech scén v poměru 1:1. Hunnam není dobrý herec, film neutáhne a Malek nemá tolik prostoru, aby to mohlo stát na něm. Celkem zbytečný film. ()

jojo-Jozin 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to vždy totéž (premisa, že remake je nesmyslný, proto jsem ho shlédnul až potřech letech náhodou, byl oprávněný). Původni snímek je upocený, sálá z něj úmorné vedro a tropická vlhkost, bída a vyčerpání. Vše co tento nemá. No a hraje tam King of Cool, a na toho je těžko navázat či snad překonat. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zpracování a skvělé herecké výkony hlavní dvojice.. :) netřeba srovnávat s původním skvostem..beru to jako sólo film..prej žena napíše odvolání a do Vánoc jsem doma....no jasně....:) Vězení je dobře udělané.. kdejaký krajánek by tam nepřežil sotva pár nocí.. jeptiška svině jedna..jak je napraskala... Délka tak akorát.. tempo dobré..nuda nehrozí.. povedená verze Motýlka...80% ()

Reklama

Reklama