Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Vám tu ale riadne jebe, ale na to som už zvyknutý. Zlátanina, ktorej scenárista sa zrejme ani neunúval prečítať si pôvodnú predlohu. Zrejme si len pozrel vynikajúci film z roku 1973. Pri anýzovke, ktorá sa vo verzii z roku 1973 neobjavila, som začal uvažovať nad tým, či scenárista nečítal aspoň nieči čitaťeľský denník alebo stručný obsah knihy. Ináč bola vačsina častí remixom verzie z roku 1973 a ešte k tomu riadne homeopaticky zriedená. Obsadenie hlavných postáv bolo za mňa OK, ale Motýľ, (žiaden Pappy - v českom ani slovenskom preklade knihy sa to vôbec neobjavilo - Len Motýľ, (Motýlek - CZ) alebo Charriere). Spracovanie knihy by si vyžadovalo skôr minisériu a keby sa držali knižnej predlohy bol by to v dnešnej dobe podľa mňa hit. Je tam dobrodružstvo, utrpenie, násilie a nakoniec aj sex... Nie, Charierre neutiekol ani raz ani dvakrát. Bolo toho viac. Toto je ale paškvil nezaslužiaci si ani pozretie. Filmohočiči si pri tom môžu..., ale je to sračka. Jedna hviezda za obsadenie hlavných postáv.

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

ten film je uplne mrtvy, nema dusu, nic tam nefunguje, priserna hudba. tak nieco dosrat na to treba fakt vela sil. hodnotenie 1/5 a netusim preco sa to vola motyl, je to prazdnota taky amaterizmus som uz davno nevidel pocinajuc od hercov cez hudbu, reziu, strasne.

na příspěvěk reagoval Lenina666

Jirásek

Jirásek (hodnocení, recenze)

Tak tohle je velké sousto. Kniha fantastická, četl jsem 2x. Filmu z roku 1973 s Hoffmanem a McQueenem jsem dal 5 hvězd... Zde si dovolím být ku*va přísný.

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Byl-li to humor, pak do té míry meta, že přesáhl veškeré mé chápání humorů. V tom případě mi nezbývá, než se omluvit.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

rushid

Tak počkat, to jsi ale spíš teď nepochopil ty, to vše, co jsem napsala, jsem samozřejmě myslela žertem, a s trochou nadsázky! Nebo myslíš, že bych chtěla kupř. remake mnou zmiňovaných filmů??! Jen mne pobavila tvá reakce na Psychorovy příspěvky (podobně jako i ty všechny další zde, jen jsem nepovažovala za podstatné a potřebné reagovat na každý zvlášť, i z důvodu, aby jich zde zbytečně nebylo zmateně přehršle), a tak jsem jen chtěla vyjádřit jakýsi souhlas či podporu. Ostatně - sama nechápu důvod remaku klasického Motýlka, a svůj podiv nad tímto počinem jsem vyjádřila již ze začátku této diskuze..

Nebo - můžeš mi tedy, prosím, konkrétně uvést, co přesně jsem tedy nepochopila, abyste mne propříště nemuseli házet do toho žita?? ;-)

na příspěvěk reagoval rushid

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Nevím, jestli existují nějaké kurzy chápání psaného textu, ale mohu-li doporučit, urychlěně je začni hledat. Neradi bychom tě házeli do žita, když brod je ještě daleko.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

rushid

:-D To je nápad! Když už budeš v tom Davidovi, rozpárej tím majzlíkem i Monu Lisu, ta už je v dnešní době přeci taky přežitek... :-D Navrhuji, aby ji znovu namaloval kupř. Milan Knížák. Do dnešní doby by tak jistě zapadla mnohem lépe, což? ;-) Pak bychom mohli vymyslet, jaké další "zastaralé" filmy by mohly být "poctěny" remakem. Což třeba 2001: Vesmírná odyssea či Tenkrát na západě? Anebo snad Forrest Gump?? Aby se Psychor ještě nedivil, až budou "znovu a lépe" točit i jeho oblíbené filmy, kupř. Matrix. ;-)

na příspěvěk reagoval rushid

zdenek305

zdenek305 (hodnocení, recenze)

Psychor

Nechci tě urazit, ale řekl bych, že jsi všem akorát k smíchu s těma tvýma rádoby moudrama... není nic trapnějšího a egoističtějšího než samozvaně považovat za nějakého experta.

K filmu: jako několik ostatních tady také nevidím osobně důvod pro remake, duo v původní verzi McQueen/Hoffman jen těžko někdo trumfne...

Fixa

Fixa (hodnocení, recenze)

Vidím, že nejsem jediný, kdo chtěl poznamenat: PROČ???!!! Těch remakeů, je zbytečně moc. Je tolik kvalitních, knižních předloch, které ještě nebyly zfilmovány, tak proč ztrácet čas a peníze na něčem takovém, když už jeden skvělý originál existuje?!

Shanyo

Shanyo (hodnocení, recenze)

Psychor

Hlavne si nezabudni zobrať tie pilulky, čo ti pán doktor predpísal, ty hororový expert :-))Postav sa do sprchy a púšťaj si na hlavu: teplú, studenú, teplú, studenú, teplú, studenú, teplú, studenú.

Uživatel Shanyo smazal svůj příspěvek.

dopitak

dopitak (hodnocení, recenze)

Psychor

ty musíš být hlava pomazaná (rozuměj ko**t) - i laik pozná, že i němé filmy z éry dvacátých let označované jako horrory mají atmosféru, kterou píčoviny typu Vetřelec vs. Predátor nikdy dohnat nemůžou... 

prej "Vždy se objeví nešťastník, jenž svůj obstojný teoretický výstup proloží bludařskou myšlenkou o působivé hororové atmosféře. V daném okamžiku se chytám za hlavu a ukazuji na dveře."

Ještě že už mám vystudováno, takovýho kantora by stálo za to trochu pod dekou dovzdělat...

 

Trikové scény v Motýlkovi nepůsobí autenticky - no jo, to je tak, když se někdo samonazve odborníkem :-)

na příspěvěk reagoval Shanyo

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

Psychor

Akademická půdo, skutečně si myslíš, že úkolem filmu, jako jedné z uměleckých forem je předělávat už zpracované náměty pokaždé, když se objeví nové technické možnosti? Uvědomuješ si, že kvalita uměleckého ztvárnění tématu závisí v první řadě na záměru a schopnosti tvůrce a až ve druhém plánu na použité formě? Rozsekáme Davida majzlíkem a vytiskneme si lepšího na 3D tiskárně?

Nevím, do jaké míry tvým řečem o tvé profesi věřit, ale jestli jsou pravdivé, pak mi je z celého srdce líto těch zničených talentů studentů, které "vyučuješ".

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Psychor

Připouštím, že horory ze 30. let mohou být z pohledu dnešního diváka (rozmlsaného současnými opravdu kvalitními horory) slabé, málo strašidelné/napínavé, příp. i trapné, ale v té době to byl mazec, ne?

Já osobně mám taky raději ty cca od 90. let dále, ale musím přiznat, že i ty klasicé snímky mne něčím oslovily, i když jsem se třeba skoro nebála (to mi však nevadilo, v podstatě jsem to ani nečekala - ale ztracený čas to pro mne nebyl, naopak - alespoň jsem si doplnila filmové znalosti).

Ono je dost těžké porovnávat filmy, mezi nimiž je třeba i 90 let...

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

S urgentní potřebou remaků naprosto souhlasím. Jakožto zdejší hororový expert se detailněji zabývám i tzv. hororovým dávnověkem a s politováním musím kostatovat, že žádný ze snímků, které byly natočeny v průběhu dvacátých či třicátých let dvacátého století, fakticky nelze označit za horor. Jsem činný na akademické půdě, a tak prozradím, že drtivá většina mých studentů u zkoušky pohoří právě na německém filmovém expresionismu. Vždy se objeví nešťastník, jenž svůj obstojný teoretický výstup proloží bludařskou myšlenkou o působivé hororové atmosféře. V daném okamžiku se chytám za hlavu a ukazuji na dveře.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe, dopitak, Shanyo, Shanyo, zdenek305

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Psychor

Nuž, ale pokud to bereš takto, tož to potom vypadá, že remake by potřeboval každý druhý film... Počínaje kupř. Cestou na Měsíc, Metropolisem, Intolerancí.... Neboť "v dnešní době to už nemůže nikoho nadchnout". Nebo se pletu? Neříkám, že je Motýlek dokonalý, bez chyb, ale má své kouzlo, atmosféru, a zrovna hudba mi přišla úžasná (no dobrá, připouštím, že některé fragmenty má J. Goldsmith v každém filmu prakticky stejné, ale ruku na srdce - koho to štve, a hlavně - dobře to vždy vystihuje atmosféru (povětšinou akčního či katastrofického filmu), a především ze Steva McQueena jsem učurávala, připadalo mi to, jako by to vše fakt proží(va)l na vlastní kůži, ani D. Hoffman nezůstal pozadu, ostatní herce si již tak nepamatuji (už je to dost dlouho, co jsem film viděla), a popravdě ani tebou zmíněný střih. Ovšem atmosféra, ta zůstává...

Na remake se však podívám ráda, minimálně ze zvědavosti a pro srovnání; nakonec třeba budu příjemně překvapena.

na příspěvěk reagoval Psychor

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

V dnešní době, kdy filmový divák očekává výrazně vyšší standard kvality, již tento snímek zkrátka neobstojí. Trikově špatné - krvavé scény vůbec nepůsobí autenticky a připomínají spíše italské hororové kečupovové patlaniny osmdesátých let. Herecké výkony nenadchnou, což můžeme přičítat i nenápaditému scénáři a tedy i špatně napsaným postavám. Schaffner navíc vůbec nedokáže budovat atmosféru, k čemuž přispívá úděsná hudba a ledabylý střih. Papillon se bez remaku jednoduše neobejde.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe, rushid

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Psychor

To jako vážně?? Proč by měl nějaký kvalitní, slavný film potřebovat remake??!!? Obzvlášť pokud zde nebude nic moc nového, obohacujícího; pak už vůbec nechápu onen smysl...

na příspěvěk reagoval Psychor

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Papillon již potřebuje remake jako sůl. Věřím, že tento snímek svou kvalitou výrazně převýší Schaffnerovu originální verzi z roku 1973.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

Trailer nevypadá zle, ale smysl tohoto remaku mi stejně uniká.

Slyšel jsem "prachy"?

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

Na toto se těším - obsazení láká : Charlie a Tommy ze Zákona gangu a Rami "Freddy" Malek z "Robota" ... 

Reklama

Reklama