Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Kim Hyung-min (Yoon-seok Kim) pracuje na protidrogovém oddělení pusanské policie. Jeho informátor ho seznámí s Kang Tae-ohem (Ji-hoon Joo), který tvrdí, že před lety zakopal v kopcích mrtvé tělo. Než mu stačí říct podrobnosti, je zatčen za vraždu své přítelkyně a poté i odsouzen. O 3 měsíce později zavolá Kang Kimovi z vězení a sdělí mu, že kromě přítelkyně zabil dalších 6 lidí. Kim se nechá přeložit na vraždy a i proti vůli svých nadřízených se pouští do vyšetřování. (LangiJ)

(více)

Recenze (16)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mňa to teda strašne sklamalo. Čakal som napínavý dialógový súboj dvoch prefíkaných súperov behom ktorého sa budú vzájomne ťahať za nos a vymýšľať jednu fintu za druhou. Ale celý film som mal pocit jak keby som sledoval súboj blbého a blbšieho. Herecké výkony ústrednej dvojky ma vôbec nestrhli a aj vizuálne film pôsobí televízne. Za mňa veľká nuda. 4/10. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

암수살인 je skvělým počinem s jednou z nejlepších ústředních hereckých dvojic za poslední dobu, a to detektivem Yoon-seok Kimem a sériovým vrahem Ji-hoon Joonem. Chytrý scénář nutí diváka pochybovat o svědectvích podezřelého, ale současně je divákovi nenásilně vtíravě podbízeno, že Ji-hoon Joo je sériovým vrahem. 80 % ()

Reklama

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů podle mě Korejci umí a nezklamali ani tímhle snímkem podle skutečných událostí. Kim Yoon-seok a Ju Ji-hoon rozehrávají hru na kočku a na myš a divák jen čeká, kdy konečně sklapne pastička. Nečekejte žádné honičky, přestřelky ani dechberoucí akci, ale poctivé policejní vyšetřování, kdy jednomu detektivovi prostě nedá spát, že neznámé oběti nikdo nevyslyší a nepřinese jim spravedlnost. Film je postaven na skvělých hereckých výkonech, u mě bodovala i promyšlenost příběhu a exteriéry. Přeloženo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Téma Sérioví vrazi jsou v JK velmi oblíbení viz. vynikající I Saw the Devil či Chaser, které patří k nejbrutálnějším filmům tohodle ranku a pochvalu si zaslouží i tahle novinka. Film se zaměřuje na psychologickou konfrontaci mezi detektivem a sériovým vrahem, který se přiznává k více vraždám a v hádankách dává detektivovi najevo, kde se pohřbená těla mohou nacházet. Film stojí především na vynikajících hereckých výkonech, kde Kim Yoon-Seok známý veterán odvádí výtečnou práci a maniakální psychopat Ju Ji-Hoon taktéž. Byť film víceméně absentuje násilí jedná se o solidní film založený dle reálných událostí ( Detektiv vyšetřuje případ ještě dnes) a také si film odnesl pár výher z festivalů. I přes pomalejší tempo velmi poutavé a vtahujicí. 75% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V rámci žárnu značne neuspokojivé. Hra na mačku a myš postráda sofistikovanosť, explicitnú brutalitu alebo emocionálnu vypätosť. Je to na pol ceste medzi snahou o realisticky ladený film na základe skutočnej udalosti alebo tradičné žánrové krimi, ktoré ukazuje negatívnu stranu súdneho systému. Výborný Yoon- seok Kim, kvôli ktorému som to aj pozeral tu chodí ako vystrihnutý z nejakého noirového filmu, už mu chýba len cigareta a čiernobiela farba. Nenudil som sa, ale vzhľadom na to, čo všetko vedia vyprodukovať Juhokórejci je toto skôr skok späť. Na druhú stranu jesť sa musí a za každým dobrým tanierom polievky leží niekoľko prebdených nocí, v priemerných filmoch. Nick Cage by o tomto vedel rozprávať. Casting to nakoniec zvládol. Film je ale taký nemastný neslaný.3* ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama