Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Mytický tvor, který se až příliš spoléhá na svoji nepřemožitelnost, je vydán na milost ženě, která vidí stvoření z jiných světů. (Netflix)

Recenze (9)

Meeryan odpad!

všechny recenze uživatele

Jsou tu světlé, originálně zpracované (na začátku) a vtipné momenty.... Seriál je exkluzivní spíše pro slabomyslné. Sestry Hongovy bych strčila do blázince! Originálem je Sun Wukong, bohužel seriál je naprostá katastrofa, ani Lee Seung Gi to nemohl nijak zachránit.... jeho hraní bylo nejvíc uvěřitelné... bylo vidět, že seriálu dává maximum... Nechápu proč zrovna tohle si Hongovy vybraly, když tomu nerozumí a nemají vztah k mýtům a legendám... Povedlo se jim potopit tak skvělé herce... Většina žen na psaní fantasy spíše nemá buňky... ale to, co provedly Hongovy tak to je naprostá ostuda! Oproti sestrám Hongovým mít k dispozici takový rozpočet, skvělé herce, tak bych si na zpracování příběhu v moderní době opravdu dala záležet! Většinu času jsem cítila vztek... je mi to líto, ale opravdu musím dát odpad. Souhlas s Zíza, Vavča ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla popsat průběh sledování seriálu: uvidíme, co se z toho vyklube -> hmmm, tak proč ne -> ach jo, trochu nuda -> už zase tohle? -> bylo to takhle nelogické celou dobu? -> předposlední díl je docela dobrý -> proč to ten poslední totálně zabil? Tak by to dopadlo asi takhle. V podstatě tenhle seriál kromě oblíbených herců a interakcí mezi Opičákem a Králem pekelským nemá moc co nabídnout. Jestli vám stačí pozlátko, berte. Jestli chcete zajímavý příběh, radím zkuste to o dům dál. Upřímně jsem se na to docela těšila, ale nakonec... bohužel hlavní hrdinka byla úplně o ničem a celkově její postava byla vykreslená tak sporně, že jsem vlastně už nevěděla, co si mám o ní myslet. Kromě špetky světlých momentů byla na zabití a člověk si vlastně říkal, co by na ní mělo být k pomilování... A pak celý ten příběh s kněžkou/šamankou z dávných dob... když se nad tím člověk zamyslí, nedává to zase takový smysl, jen to působí, že sestry Hongovy jen potřebovaly něco, co občas trochu hejbne s dějem, ale zabíjet to nechtěly, což je jedna z těch věcí, co nedávala moc smysl. Všechno bylo takové polovičaté, nedotažené, ale budiž. Nějakou dobu jsem si říkala, že by to bylo o hodnocení výš, ale pak se to totálně ke konci shodilo. Ten poslední díl je totálně na facku, v podstatě zahazuje to něco málo, co se budovalo celých 19 dílů! Opravdu od toho odcházím s pachutí a doufám, že na Netflixu objevím něco lepšího. P.S.: Hudba ušla. P.S. 2: Velký přínos: mám chuť si přečíst původní legendu. Přeloženo. ()

Reklama

sarulefilm 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to docela šlo. Do seriálu jsem se pustila, protože to je enemies to lovers trope a já na to měla prostě nějakou náladu a chtěla jsem změnu. No a chemie mezi hlavními herci fungovala. Hlavně jsem poprvé narazila na Lee Seung Giho, který je skvělý. Ani na začátku nebyl děj nijak zvlášť dobrý, ale pak se většinu času zabýváme otázkou: Má mě rád, nemá mě rád? A to byla celkem otrava. Ke konci už ale šel děj do úplně nesmyslných obrátek jenom proto, aby se natáhl čas. Je to prostě zbytečně dlouhý! Za mě to stálo především na dvou hlavních postavách, protože se aspoň snažili o nějaké emoce a ztvárňovali i vážnější momenty, zatímco zbytek no… já nemusím ty korejské “srandovní” postavičky, které se snaží být až jako divně vtipný a má to být roztomilý. A tady jich zkrátka bylo až moc. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Cítím se vysílen jako po zápasu s Behemothem, korejského opičího krále jsem začal sledovat hned od prosince a kvalitu dílů byla jako na houpačce. Byly zde silné a geniální momenty, popkulturní vtípky, povedený začátek s nadrženým démonem unášející nevěsty, nebo 5. díl kdy Son Oh Gong (Lee Seung-gi) zařídí Jin Seon Mi (Oh Yeon-seo) rande snů, film The Man From Nowhere v kině, zelené šaty, zmrzlinu a předtím ji vyrve z nebezpečí korejského černobílého filmu z 30.let, kde hledá ducha krvežíznivé holčičky. Seriál má zásadní problém, že sestry Hongovy se sice důkladně vyřádily na předloze, která ke ukázkou tekuté postmodernity a interpretačních možností naší post doby, ale hlavní příběh nefunguje. Koncept si bere něco z Master's Sun, nebo titulů jako Bring It On Ghost. Proč zrovna nej scénáristky v Koreji mají potřebu se opakovat v duchařském fantasy žánru? Ale budiž, bral bych to, jenže díly jsou dlouhé, náročné na pozornost, příběh a vztah hlavní dvojky jakoby se nehýbal moc z místa, případně je neustále resetován, zcela zbytečný subplot se zombií, který nechápu. Ta herečka i linka příběhu táhla celou sérií dolů. Je to fakt škoda, bromance mezi Ma Wange a Sonem supr, Lee Seung-gi se jako opičák překonává, kdo by ho nechtěl mít doma (a to nejsem holka). Jenže on nemá odpovídající protihráče, spoluhráče. Jin Seon Mi jako postava je strašně málo rozvinuta, nemá moc prostoru něco předvést nějak více pohnout dějem, rozhodně to není vina herečky. Stěžoval jsem si v průběhu sledování, že je málo charismatická, nestačí na svoje mužské kolegy, působí jako utopená myš, jenže na galeriích Hancinema vidíte, že je to kočka, a prostě scénář jí přisoudil velmi nevděčnou roli, kdy její motivace je, nesmí mě sníst, musím zachránit opičáka:) Strašně mě to mrzí, takový průšvih sestry neudělaly od roku 2011 a na to jsme čekali dva roky? Do tokijské olympiády snad přijdou s něčím lepším, přitom měli vše, peníze, lidi na které si ukázali. Vím, že se neustále spekuluje, že je potřeba na výrobu seriálu více času, aby byl výsledek lepší, ale domnívám se, že veškerá selhání jsou na straně scénáře, nikoliv obsazení, technického týmu. Abych jen nekritizoval povedený OST. Fakt zatracená smůla Lee Seung-gi nechytil lepší sérii. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Takže jsem tady, abych vytáhla zdejší hodnocení aspoň o trochu výš. A to převážně kvůli hercům. Jsou tu hned tři esa. Prvním z nich je samozřejmě opičák Seung Gi, kterému kromě té ofinky nemám vůbec co vytknout. Naopak, dostal mě, zase mě dostal. A to stejné se povedlo největšímu šílenci a neskutečnému komikovi, který ze sebe dokáže udělat neuvěřitelnýho magora. Ano, správně, Cha Seung Won. To, co předváděl nemělo obdoby. A do třetice, Lee Se Yeong jako ta nejúžasnější (pro mě zatím vlastně jediná úžasná) zombice. Po její klidné a citlivé roli v The Crowned Clown jsem byla jejím rozsahem překvapená. Jako komik je prostě skvělá a musím říct, že mě zpočátku bavila o dost víc než Samjang. Ta měla hezké chvilky, ale taky s ní byla občas nuda. Trochu bych z toho vinila i stylistu. Moc nechápu, proč chodila polovinu času v obleku podobnému tomu, co nosil opičák. Zejména v těch zamilovaných scénách to mému oku úplně nelahodilo. Její postava prostě mohla být zajímavější. Naštěstí tu byla řada další milých a vtipných postav. Mezi nimi třeba sekretářka Ma, prasátko nebo opičákův tajemník. Hodně brzy jsem si tuhle bandu oblíbila a válela jsem se smíchy vždycky, když zasedli ke společnému stolu. Byly tam hodně povedené vtípky, narážky i camea. To se nedá říct o efektech. Ty byly jednoznačně slabší, o některých by se dalo dokonce říct, že byly mizerné. Sice to příběh a moje nadšení neovlivnilo, ale na druhou stranu je to zbytečná slabina seriálu. Říkám si, co za tím nízkým hodnocením stojí. Možná vysoké očekávání od proslulých spisovatelek? A nebo je možný, že se příběh vlekl a nedával smysl, a já si toho nevšimla, protože mě už jen samotný pohled na herce tak moc bavili. Tak či onak, já půjdu v tomhle případě proti... 4,5* Jo a soundtrack byl famózní! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoliv si tvůrci seriálu po odvysílání pilotní epizody mnuli ruce, jak dobře to svoje řemeslo zase pro jednou odvedli, během třetí a čtvrté epizody tak pozitivní už ale nebyli. Celý tvůrčí tým dostal pěkně za uši nejenom proto, že původně velmi silný příběh tak nějak spadl do laciného přehrabování jednoho a totéž tématu, ale také proto, že do vysílání vypustili prakticky nedotaženou epizodu číslo dvě, v níž se diváci mohli setkat s pěkně neohrabanými počítačovými efekty, které působily stejně věrohodně, jako existence upírů. Mimoto se kolem povalovala závěsná lana, které jistila poskakující herce. Ale s tím si nikdo hlavu nelámal. A hlavu si nikdo nelámala ani s bojovou choreografií, která nikomu nedávala smysl, nebo se samotným koncem epizody. Ten nedával smysl asi fakt nikomu, protože skončil tak nějak v půlce všeho. No, druhý den se diváci dočkali opětovného odvysílání již dodělané a smysl dávající epizody, která ale stejně žádné velké ovace už nesklidila. A to možná i proto, že se v dané době objevila v médiích zpráva, že se během natáčení něco stalo. Něco vážného. Jeden ze skupiny osvětlovačů, tedy jeden z placených zaměstnanců, totiž během svého výkonu spadl z poměrně vysokého místa dost tvrdě až na zem, a jak se později ukázalo, utrpěl vážné zranění; on totiž ochrnul od pasu dolů. Paráda. Na natáčecím place se objevila nejenom policie, která si pěkně zhurta potřebovala vyjasnit, kdo za to všechno může, ale také inspekce z Ministerstva práce a sociálních věcí. No a aby toho nebylo málo, tak zastupující agentura postiženého, tedy MBC Art, zažalovala nejenom samotnou produkční společnost JS Pictures, ale také jejího ředitele i se svým přímým zastupujícím. A to vše za porušení pracovní bezpečnosti vedoucí k úrazu jejich zaměstnance, a také za zastrašování postiženého. Celý výrobní proces byl tehdy pozastaven. To vše až do okamžiku vykonání nezbytně nutných bezpečnostních náprav, které v rámci korektních bezpečnostních opatření dovolily všem zúčastněným pokračovat v bezpečném natáčení. (Conspi)
  • Kdyby se nestalo to, co se nakonec stalo, objevila by se v seriálové roli Chal-nyeo Na jihokorejské herečka Ja-hyeon Choo. Ale protože se ji podařilo otěhotnět, musel si výrobní tým najít náhradu. A tou se stala sto šedesát sedm centimetrů vysoká herečka Ji-soo Kim. A další zajímavostí by mohla být třeba i zpráva, že se v hlavních úlohách nemusel objevit Seung-gi Lee, ale jiný jihokorejský herec. Konkrétně Bo-geum Park. To by ale nesměl nabídku odmítnout. (Conspi)
  • Proč jsou některé specifické aspekty seriálu divákům tak povědomé? Možná proto, že se jeho tvůrci nechali při tvorbě seriálu inspirovat dobře známou čínskou fantazijní novelou z šestnáctého století 'Journey To The West' (西遊記), jejímž autorem není nikdo jiný než Wu Čcheng-en. A co že se skrývá pod oním krkolomným cizojazyčným označením Hwayugi? Není to nic jiného, než forma korejského přepisu názvu původní čínské novely. A na závěr ještě doplním jednu zajímavost z natáčení. A tou je fakt, že natáčení bylo na dobu od 30. 12. 2017 do 2. 1. 2018 úplně přerušeno. Důvody byly poněkud bolestivé, protože v dané době se jednomu členu z produkčního týmu povedlo utržit blíže nespecifikovaná velmi vážná poranění, která jej katapultovala přímo na nemocniční lůžko. Od daného okamžiku bylo produkční pole rozšířeno o další dvě jména, Jeong-hyeon Kim a Byeong-soo Kim. (Conspi)

Reklama

Reklama