Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

VOD (1)

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (183)

verbal 

všechny recenze uživatele

Bojka potkal Ježíše, prozřel, už to není surový ruský mukl ani to animální hovado, co chtělo zmlátit pozérského otyloně Míšu Jé Bílého, nýbrž krutopřísný pyjonýr, ochránce vdov a sirotků a charitativní dodavatel Biblí do svého pravoslavného kostelíčku. Z jeho nově nabyté křesťanské rovnováhy ho vyvede až fuj fuj hnusná ruská mafie, dopouštějící se ukrutných příkoří na škaredé pizdě, které Jirka uboxoval manžela, z čehož má mohutný morální mindrák a potácí se mezi vypatlanou lopatou a Bohem. A tak udělá strašlivé vrrrr, a i s natřikrát přeraženou páteří, subdurálním hematomem místo mozku a průstřelem břicha dá v sérií trojitých odpíchnutých Tulupů, dvojitých Rytbergrů a čtverných Salchofů zase úplně všem na piču. Ale nevadí! I navzdory nesmírné filosofické hloubce a naprosto geniální originalitě scénáře, bulharské produkci, režisérovi, kterého měli po jeho minulých počinech oslepit a uvěznit v Guantanámu za mimořádně bestiální audiovizuální terorismus, a létajícímu teplouši Asskinsovi, jenž když se snaží vyformovat si na xichtě nekompromisně hustý až vražedný škleb, připomíná afektovanou vílu Amálku při sraní, se jedná o překvapivě slušně natočenou, solidně choreograficky vybaletěnou, dialogově hlavopatoidní a standardně zábavnou žánkládovitou arénovku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co Vám mám vykládat? Vlastně si už vůbec nepamatuju, o čem byly předchozí díly a čím vším si Boyka v Rusku prošel. Vím jen, že to neměl jednoduchý, a že se musel přes řadu těžkých chvil vysloveně probojovat, což udělal a dopadlo to dobře. I díky tomu vlastně tvůrci natočili čtvrtý díl. A příběhově? Mně to přijde ok. Nejedná se o vůbec nic složitého, ale to jsem ani při začátku u loga produkce Nu Image vůbec neočekával. Naopak jsem se těšil, že si odpočinu a akční scény mi v tomto případě opravdu dopomohly. Tak dobře natočená akce se totiž jen tak nevidí. Je to jenom o bojích a ty boje nemají chybu. Scott Adkins je pořez a je vidět, že si na své postavě dává hodně záležet. Ze začátku jsem si myslel, že je vraždící stroj, ale po chvíli jsem zjistil, že má i emoce. A ty emoce s ním sdílel. Kdo to u béčkového akčňáku dneska má? Plus k tomu dobré akční scény a máte zaděláno o solidní akční nářez, kterých se v jednom roce jen tak nedočkáte. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins sa našiel v tejto postave a vypadá že to s ňou len tak nezabalí, súboje opäť skvelé je na čo pozerať, kamera je delikátna, dejovo na béčko úplne v pohode, stráviteľné, v medziach /70%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hmm tak nový Boyka u mě příliš neobstál. Zřejmě mě arénovky přestávají bavit a sedí mi více akčňáky ve stylu John Wick. Scott Adkins je sice hezky nasupený, ale každý souboj mi přišel jako přes kopírák, jako by choreograf vymyslel jednu choreografii a ta se požívala celý film. Neustále stejné údery, kopy a otočky, že se divák na finále ani netěší, protože ví, že bude vypadat obdobně jako souboj před tím. Kamera je sice přehledná a potěší lehká míra brutality, ale velmi chladně a uměle to na mě působilo, že jsem si ani nezařval a žádný souboj nemám v plánu vidět znova . Pokud se děj odehrával mimo ring dostavila se i nuda. 60% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Návrat krále se koná, i když trochu méně spektakulární, než by člověk po výšce laťky nastavené předchozími dvěma částmi série doufal. Absence Isaaca Florentina na režisérském postu je bohužel znát, navzdory snaze produkce ho důstojně zastoupit. Bulharský rutinér Todor Chapkanov bezesporu režíroval jen dialogové pasáže a akční scény měl pod palcem choreograf Tim Man ve spolupráci s kameramanem Ivanem Vatsovem, který v pozici operátora kamery koukal pod ruce zkušenějším už na natáčení předchozího dílu. Ovšem i přes snahy kopírovat jeřábové nájezdy a dynamickou kameru trojky, tentokrát kamera nemá až tak vytříbené oko pro co nejefektivnější zachycení fází souboje i v rámci jednotlivých dlouhých záběrů - jinými slovy tentokrát film nemůže těžit z až tak dokonalé souhry režie, kamery a choreografie. V tomto ohledu zůstává třetí díl série neporažený. Tedy ona trojka má vůči čtyřce navrch také v rovině scénáře s jeho skvostnou přímočarostí. Snaha vypořádat se s tím, že Bojka není za mřížemi, ústí do testosteronového asketismu a mesiášství, jejichž rozvádění ve scénáři paradoxně ukrajuje pozornost a prostor soubojům.Ty naštěstí díky Adkinsově oddanosti práci i publiku nadále přinášejí kýžený úžas nad atletickými dovednostmi všech zúčastněných, který od druhého dílu představoval hlavní přednost série a dokáže zastínit jakékoli nedostatky. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins je prostě takový nasvalený hovado, mix bojových umění a gymnastiky tak brutální ke kochání a krve v ringu takový množství, že je mi úplně u prdele nějaká pravoslavná lítostivá omáčka i ta ruská záporácká parodie na DeNira. Navíc sem někdo chytře dostal beasťáckýho Martyna Forda, což je vyloženě třešnička. Tupá akční mlátička, další super díl téhle série a ta správná pánská zábava. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Trojkou došel Boyka pětihvězdičkového Vykoupení. Vznik čtyřky byl technicky velmi náročný a vzhledem k průtahům s uvedením si lze vyvodit, že jeho realizace byla otázkou spíše vyšší moci než schopnostmi tvůrců. Jenže prostě když něco děláte srdcem, všechno ostatní včetně rozumu jde do prdele. Takže jo, příběh čtyřky zrovna nezabral sto áčtyřek, ale koukám-li z druhé strany: na co jsme čekali, že to tvůrci navlečou?? Ano, sedělo mi víc prostředí ze třetího dílu, včetně dalších fighterů, tady prostě nabíhají osvalenci do ringu vlastně bez jakýchkoliv expozic a opouští jej ve stavu rozsypaného čaje. I přes jednostránkový scénář se mi ale postava Boyky mimo ring líbila. Stejně jako Alma. Příběh uzavírám jako tu nejtenčí nit, na kterou realizační tým Chapkanov, Florentine, Man navlékl naprosto špičkové bojové korálky. Adkins v mezidobí mezi třetím a čtvrtým dílem absolvoval krasobruslařský kurs u Pljuščenka a okořenil ho svými nárty, patami, lokty, přičemž vznikl nový bojový styl Boykadó. To, co se tu děje v ringu, má samozřejmě v prvé řadě vypadat super, ale ono to jednoduše JE super, protože Adkins, Man, Achabbkahe a další jsou srdcaři a totální šrotovací mašiny, které znají snad jen jednoručky, strečink, gymnastiku a nulovou gravitaci. Mám štěstí, že stárnu, ale vidět tato arénová komba v nějakých patnácti šestnácti letech, bezmyšlenkovitě bych svolil k odjezdu do džungle, běhal bych s kilem hovězího u zadku se smečkou hyen za sebou a nechal si na rectus abdominis pouštět tykve klidně ze stometrové sekvoje. Prostě rozklad na buněčné úrovni, fantazie, euforie, obdivuje tenhle skill maximálně. Navíc je super, že vše krásně vidíme, že funguje kamera, střih, nasvícení... a jen ta hudba pokulhává. Alan Gold a jeho Can´t Stop Me je fajnová, i znovu ta Bring It On, ale jinak vlastně nic. Pátý díl nejspíš uvidím ve věku 40+ (a Adkins 46+), takže své nadšení krotím, ale teď jsem si to užil ještě opět skvěle. Díky za to! ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Po všech těch odkladech, co mě neskutečně sraly, se Jurášek konečně vrátil a opět natrhnul prdel všem naivkám, co si myslely, že Bójka je porazitelný. Každému soupeři tak kromě rozbití škeble, zlámání žeber a již zmíněnýmu natrhnutí prdele Bojka dává jako bonus zdarma navždy sražený sebevědomí, pocit méněcennosti a chuť plačtivým hlasem volat maminku (pokud je soupeř při vědomí) . Jeden je tvrdohlavej až moc a ne a ne zůstat ležet až dostane finální mordu a už zůstane ležet nafurt, tuhej jak řízek ze čtvrtý cenový. No a průser je na světě, jelikož Jurášek někde po cestě potkal svoje svědomí a tak zatímco ve dvojce by nad tím mávnul rukou, ve trojce by ho to hlodalo no a tady? Přeeesně, jde to žehlit u čestvé vdovy. Ta má dluhy u týpka co si myslí, že se z něj každej posere a je tak na Bójkovi, aby ho vyvedl z omylu. Počet protivníků, co mu křížej cestu rapidně klesá až zůstane jen víc než dva metry vysoká a asi 160 kg těžká steroidová gorila slyšící na jméno Martyn Ford. No a asi pro nikoho nebude zrovna spoiler když vykváknu, že Jurášek sejme i tuhle poslední překážku a, tadááá, týpek co si myslel že se z něj každej posere se posere a bídně chcípne s šukovaným výrazem v mordě. Tfuj na něj, hovno uměl a chtěl pomník. To vše ve fightech s absolutně vymazlenou cholero-grafií, kde Bojka lítá vzduchem a se slovy - mrdám na gravitaci - vás donutí, aby jste měli hubu u kolen a za zvuků lámaných kostí jen nadšeně chrochtali ať je sejme všechny. Ponaučení? Neser Bojku, pyčo !! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty nepoznáš legendu, když tě praští do ksichtu?" To já ho hned poznal - Бойка to byl. Kdyby ale do ksichtu praštil mě, tak by se mu pěst rozdrolila na prach … nebo bych si vyndával nos ze sleziny. Těžko říct, co je blíže k pravdě, takže se vraťme k filmu. Ten má sympaticky jednoduchý scénář, poměrně dost nepříjemnou zachraňovanou osobu, nepříliš věrohodné bilancování s Bohem a dost končetin, které může Бойка rozlámat. A láme je prvoligově, což mě vždycky baví, takže si pojďme hromadně zakřičet s davem: Бойка! Бойка! Бойка! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Koncept arénové bojovky dosáhl svého stropu v našlapaném třetím díle, takže kam teď? Boykovi přidali víru v Boha a svědomí, asi dvakrát jsem se tomu zasmál, ale ve výsledku to nevyzní až tak stupidně. Naopak pokud se naplno ponoříte do béčkového příběhu jak vystřizeného z 80. let, dokážete se docela slušně pobavit. A bojové scény jsou samozřejmě špička. 7/10 ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Undisputed IV je povedeným návratem mezi provazy ringu se snahou o příběh mimo vězeňské prostory. Velice dobře zpracované akční pokračování cesty nejlepšího bojovníka Yuri Boyky za slávou i odpuštěním. 70% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins sa konečne zase vrátil k svojej životnej úlohe a síce toto pokračovanie prakticky v každom ohľade za dvojicou predchádzajúcich výborných dielov trochu zaostáva, predsa len je to stále slušná žánrová zábava. Fakt, že sa dej presunul z prostredia väznice mi určite moc neprekáža, ale teraz predsa len trochu vidno, že sa tým celkom dobre zakryl nižší rozpočet, ktorý je teraz podstatne viditeľnejší a vizuál lacnejší, ale predsa len to nie je nič, čo by mohlo výraznejšie prekážať a hlavne teraz, keď takéto filmy aspoň nejakej kvality sa už takmer netočia. Inak zápletka je síce ohraná, ale stále funkčná a navyše patrí medzi moje obľúbené, bojovník, ktorý sa rozhodne postarať o vdovu, ktorej nechcene usmrtil manžela, aby si tým aspoň trochu uľavil svedomie. K Boykovi sa to síce moc nehodí, ten grázel a antihrdina, ktorému išlo len o to byť najlepší ma bavil viac, ale aj v takejto polohe ma celkom bavil a dejovo mi to úplne vyhovovalo. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je očakávane prvotriedne zvládnutá, ale predsa už len ničím prekvapivá. Súbojov je ideálne množstvo, väčšina samozrejme v ringu, ale občas sa nájde aj niečo mimo neho. Všetky sú vynikajúco natočené, strihov je zanedbateľné množstvo, pôsobia správne kontaktne a aj tie spomaľovačky sú vždy vhodne použité, aby vyniklo to najdôležitejšie, ale tá choreografia už jednoducho neponúkne nič, čo by po predchádzajúcich dieloch ešte mohlo nadchnúť, aj keď pár výraznejších momentov sa predsa len nájde. A môžu za to aj menej atraktívni a rozmanití súperi, všetci sú samozrejme na vysokej bojovej úrovni, ale chcelo by to aj niekoho s výrazne odlišnejším štýlom, čo by ponúklo priestor pre nápaditejšiu choreografiu alebo aspoň charizmou a dostatočne slizkým charakterom, aby som sa mohol tešiť, keď si ho Boyka podá. Minulé diely toto ponúkli, no tento už nie. Ale nechcem, aby to vyznelo až tak kriticky, na všetky súboje sa výborne pozerá, sú vysoko nad priemerom a najviac som si užil dva predposledné súboje, s dvojicou protivníkov a s najlepším miestnym bojovníkom. Inak obsadenie je aj mimo bojovníkov skôr sklamaním, Boyka je výborný a aj postava vdovy svoj účel splní, ale okrem nich už nie je o koho stáť, nevýrazné vedľajšie postavy a slabí záporáci. Ale som rád, že zmena režiséra sa na filme prakticky vôbec neprejavila. Takže ani tento Boyka určite nie je žiadne sklamanie a v dobách, keď už akčný žáner nestojí prakticky za nič mi takéto parádne béčko dokáže napraviť chuť, ale nestane sa pre mňa takou klasikou, ako práve tie dva predchádzajúce diely, ktoré si dokážem pozrieť kedykoľvek. Tie mali lepší scenár, postavy a aj akciu. 72% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ryze pánská odreagovačka. Kinečko, doutníček, pitíčko, pohoda. Příběh už prostší a banálnější být nemůže, protože by zase vypadalo zvláštně, mít jen za sebou naládovaných pár soubojů v aréně, prokládaných tréninkovými sekvencemi, ve kterých Adkins ukazuje svojí muskulaturu. Jsem ochoten v tom vidět poctu osmdesátkám, s choreografií nulek. A to je OK. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins je mašina a v téhle pitomoučké sérii nelze čekat nic víc než jen zatraceně skvělou choreografii soubojů. Jeho Yuri Boyka sice ve stovkách ilegálních zápasů zlámal desítky kostí a způsobil několik otřesů mozku, přesto je to pokorný chlap se srdcem na správném místě. Nešťastná náhoda v ringu ho donutí se trochu zamyslet nad svými cíli a v rodném městě vyhledá manželku protivníka, který po zápase umřel. Paninka je v nesnázích, tohle město totiž ovládá mafiánský boss, který má zmáknutou policii i zálibu v pořádání ilegálních zápasů. Než vdovu požádá o odpuštění, zjistí, že i ji má mafián v hrsti. Atmosféra rozbitého Východu je fajn, Adkins záhy láme další nosy, ohýbá končetiny a plachtí efektně vzduchem. A o tom to celé je. O choreograficky vymazlených, dlouhých a přehledných zápasech. Před pětadvaceti lety bychom něco takového s chutí zbaštili a po vyběhnutí závěrečných titulků hned véháesku přetáčeli na nejlepší sekvence. Dnes je doba přeci jenom jiná, solidní průměr to ale pořád je, ať už v dialogových scénách probíhá všelijaké zvěrstvo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď si spomeniem ako na mňa voľakedy zapôsibil "Blood sport, Lionjeart, Kickboxer, či The Quest" so JCVD, toto je po všetkých stránkach totálna umelina bez akýchkoľvek emócií. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno co k tomu psát? Vypadalo to, že to snad nikdy nevyjde, tak se dal očekávat buď velký sukces nebo velký průser a nakonec to není ani jedno z toho, spíš se jedná o typicky lehce nadprůměrný Boykovský příběh. To jest povedenené fighty plus maximální dějová retardace aneb miliarda a jedno klišé které je pravda zabalené do svižné bojové omáčky, ale i tak, kdo kurwa píše Florentinovi ty retardovaný scénáře?! A chyba není v Adkinsovi ten tu i mimo ring uhrál co se dalo, ale imbecilní děj mu dává K.O. Takže klasika nic víc nic míň.60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenční soubojovej výplach na nedělní odpoledne, s kupodivu dobře fungující béčkovou dramatickou linkou jako třešničkou na dortu. Creed to není, ale minimálně za tu choreografii soubojů si to diváky stoprocentně zaslouží. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po skvělé Trojce spíše zbytečná nádstavba a jen další ujištění o tom, že u Boyky platí "čo bolo to bolo, terazky som správný chalan." Bohužel produkce zase malinko zlevnila a jediné kvůli čemu stojí film za skouknutí jsou výborné souboje v ringu. 50% ()

Reklama

Reklama