Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletá Lin si v modré uniformě a s klidným výrazem ve tváři už téměř dvacet let užívá života letušky. Všechno má pevně pod kontrolou až do dne, kdy musí během letu z Amsterdamu do Bukurešti ve vzduchu pomoci jedné z cestujících přivést na svět dítě. Je z toho natolik vyvedená z míry, že poprvé za devatenáct nejspíš zmešká let. V jízdě taxíkem na letiště ve chvatu srazí patnáctiletého chlapce, který žije v podzemních chodbách Bukurešti. Lin se ho rozhodne vzít do nemocnice a na letiště nedorazí. Nicuovi se rychle podaří okouzlit Lin svými vtípky a nabídne jí své služby jako průvodce. Fascinovaná Lin souhlasí. V tomto dramatu vyústí nečekané setkání ve zmatené pouto někde na pomezí vztahu matky se synem, přátelstvím a láskou. (Cinemax)

(více)

Recenze (2)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vzorové evropské drama, kde západní svět ukazuje, jak se ve východním blbě žije. Já bejt Rumun, tak si to asi vezmu osobně. Téma je sice zajímavé, ale děsně naivní. Hlavně ta letuška byla neskutečně naivní. Nicméně v rámci evropského dramatu se jedná o solidně zvládnutý kousek. Právě ta naivita ženy v modrém působila, že jsem neustále čekal, co se bude dít dál a tak nějak jsem zároveň tušil, jak to dopadne. A film ani závěrem nezklamal. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Citlivý snímek o setkání bídy s blahobytem. 1) Letuška Lin je bláhová, pošetilá a očividně nechápe, o co jde. Na konci filmu se její chování sice částečně vysvětlí, její naivitu to však neomlouvá. Rumunský kluk Nicu si s ní hraje, překračuje konvence, je hrubý, vulgární a přitom k zoufání sexy. Není divu, že Lin ztrácí soudnost._____ 2) Skutečnou hvězdou filmu je 18letý herecky již velmi zkušený Bogdan Iancu (Nicu). ()

Reklama

Reklama