Reklama

Reklama

Antonov 225 Mrija

(TV film)
  • Francie Les Maîtres du ciel : Antonov 225 - Antonov 28
Francie, 2014, 52 min

Obsahy(1)

Obrovský letoun, který budí rozruch, kdekoli se objeví. Tento unikátní stroj váží stejně jako tisíc osobních aut, jeho rozpětí dosahuje 88 metrů. Při pohledu na něj se tají dech. Ukrajinci mu říkají Mrija – Sen. Značku založil Rus Oleg Antonov, geniální vynálezce a letecký konstruktér. Jeho jmenovec Dimitrij Antonov v současnosti pilotuje jediný exemplář obdivovaného letadla. Podívejte se na palubu stroje, který má řadu příznivců mezi odborníky i laiky z celého světa. Úkolem sledované mise je přepravit během několika dalších dnů z chorvatského Záhřebu na Filipíny elektrický transformátor, který váží 136 tun. Během letu je v plánu několik mezipřistání. V Baku v Ázerbájdžánu, v Almaty v Kazachstánu a v Číně. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

alien128 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem minulý týden mnohem lepší dokument o Antonovu 124, kde bylo nádherně popsáno jeho vznik, vyjímečnost a hlavně konstrukční zajímavosti. V tomto dokumento nebylo zmíněno skoro nic, jen to, že je největší a jeho konstrukce vychá zí právě ze 124. To že popisují, jak fungují nějaké aerolinky v Tádžikistánu s jedním satrým letedlem je sice pěkné, ale pro mě a zbytek světa absolutně nezajímavé. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se těšil o super dokument o super největším letadle na světě, ale po několika odbočkách o jiných typech letadel a o letišti v Tádžikistánu mě to přestalo bavit. Škoda. ()

Reklama

Reklama