Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvy smutných mužů přiblíží příběhy úspěšných chlapů, kteří se přes dno lahve dostali na samotné dno života. Na dno, odkud vede už jen cesta vzhůru. Na válečné stezce s chlastem potkává Josef třeba Honzu, bývalého reprezentanta v triatlonu a účastníka nejtěžšího závodu světa – Ironmana. Úředník a geniální matematik Milan zase věří, že je vyslancem z vesmíru. Někoho zradila žena, někdo hrál v německém gay pornu a svůj příběh má i Tomáš, který zašel ve vztahu se svou nevlastní dcerou až příliš daleko. Všichni z různých důvodů chlastali ve velkém stylu první ligu, někdo sám doma jiný jako tahoun v hospodě. Pod dohledem přísné primářky a v pevném režimu teď společně poznávají, jak lehké bylo opojnému alkoholu propadnout a jak naopak těžká je cesta ze závislosti ven. Ze závislosti už ale cesta ven nevede, jediná šance je nahradit alkohol něčím jiným. Co takhle uběhnout maraton? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (408)

FuLister 

všechny recenze uživatele

Hodně intenzivní a silný film o těžkým tématu. Obsazení a výkony výborný. Konec aspoň částečně pozitivní, zmizení Jardy Duška geniální. Celkově moc pěkný a doporučuju shlédnout! ()

starydivak 

všechny recenze uživatele

Už při uvedení do kin jsem byl skeptický k tomuto dílku a tak jsem mu dal trochu času.Takhle mě to nezklamalo, ani nenadchlo. Na plátno kin je to málo, ale v televizi to funguje. Svátek natočil rozjímání napraveného muže, kterého si s jistotou "střihnul" mladý Švehlík; a to celkem uvěřitelně. I když jsem předlohu nečetl, ději nemám co vytknout. Část životního období chlapa, který začal chlastat. V tomhle ohledu je ale film trochu plochý a slušelo by se více rozvinout vedlejší postavy, pouze u jedné se to podařilo. Co ale nefunguje, je vysoké množství neherců; dodávám, že méně je někdy více. V tomhle filmu co neherec, to průser. Vedle českých hvězd ruší. Natočeno komorněji s méně postavami (zato propracovaněji vykreslenými) by to zafungovalo lépe. Suma sumárum, jedna hvězda mínus za nezvládnuté neherce, jedna hvězda plus za přesvědčivě natočené delírko. Brrr ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Silný příběh i film.... Musí to být masakr dostat se na dno, ale asi je to jediná cesta jak se dostat zase na druhou stranu ;) I když mám ten pocit, že by to chtělo panáka... ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Česká filmařina je hrozná bída a toto je bohužel dalším příkladem, ačkoli se jedná o jeden z nejlepších českých filmů. Hrozně moc by to chtělo být Přeletem nad kukaččím hnízdem, ale Forman to není. Ta režie je takřka amatérská a působí to jako obvykle tak nějak televizně. Jako motivační film pro alkáče je to super, jako odrazující film pro mladé taky, ale jako film celkově je to prostě jen taková nezáživná televizní inscenace. Bez Duška by to bylo o ničem a bez Duška by tam nebylo ani tolik potřebného humoru. Duškova postava tomu dala koule a mysteriózní rozměr. ()

sousenk 

všechny recenze uživatele

Kdo se prochlastá k závislosti, většinou už alkoholikem zůstane - spíše je na zamyšlení pro politiky a náš zdravotnický systém, jak je možné, že si alkoholik profesionál může absolvovat "léčení" kolikrát chce, vše má hrazené pojišťovnou, na druhé straně páry, kterým se nedaří otěhotnět přirozenou cestou, si každý IVF pokus platí ze svého - a že to nejsou drobné. Od filmu jsem jinak asi čekal víc, moc mě nebavil a jednání a sliby alkoholiků nepřekvapily. ()

PotatoCZ 

všechny recenze uživatele

Slabota, oproti knize. Jednotlivé příběhy kolegů Josefa tolik nevyniknou. Je podivně nekvalitní, kniha má jen 100 stran, raděj tomu dejte 3 večery v té formě. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Dobří holubi se nevracejí , po 30 letech . Výborně pan Svátek a pan Formánek , hustý prožít (a přežít) si takovéto pekelné záležitosti a dostat se zpět k normálnímu životu. ()

JaRCii 

všechny recenze uživatele

Film som si pozrel prioritne kvôli pesničke Kříž od Davida Stypka a musím povedať, že sa dalo danú nosnú tému využiť oveľa lepšie. Film kĺže strašne po povrchu a pritom má obsadených ozaj dobrých hercov, ktorí podávajú presvedčivé výkony, lokácie sú pekné a príbeh v liečební vystavený rozumne. Film podáva tému surovo a neprikrášlené, čo je dobré ale nikdy sa nedostane ako do hĺbky daného problému, tak ani postavy. Škoda danej povrchnosti ako príbehu, tak aj postáv, pretože daná téma alkoholizmu je zakorenená hlboko, hlavne v našich geografických podmienkach a išlo ju využiť ešte oveľa lepšie. Na ČR/SK scéne je to ako tragikomédia fajn a bodaj by sa točilo viac podobných filmov. Určite to však stojí za pozretie PS: Hviezdičku dole som dal aj za absolútne nevyužitú pesničku Kříž, ktorá mohla dotvárať ešte tvrdšiu, ťaživú atmosféru, nakoniec zaznela len veľmi krátko. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Film je určitě dostatečným varováním pro již existující nebo aspirující alkoholiky. Pro mne jako celoživotního abstinenta a nepřítele alkoholu jsou to nudné žvásty a čirý blázinec , proto toto téma pro mě není . O to méně , když tam účinkuje například nenormální Dušek . ()

jurkee 

všechny recenze uživatele

Povedený niterný kousek. Strhne, vystraší, překvapí, dojme. Výborné herecké výkony, působivý mix zvuku, pěkná hudba. ()

miromax 

všechny recenze uživatele

Z počátku filmu jsem měl pocit, že to nebude ten pravý odstrašující snímek, demotivující k pití alkoholu. Vše se seběhlo v rychlém sledu a už jsem myslel, že děj se bude točit pouze kolem skupinových terapií za zdmi odvykacího centra. Pak ale nastal zlom a přišlo to, co jsem od filmu očekával. Z kina jsem odcházel se staženým žaludkem a pocitem nevolnosti, který mi přetrvává i při psaní této recenze. Ve filmu bylo pár rušivých momentů a byl jsem rozhodnutý, že nedám hodnocení vyšší než 4*. Po přehodnocení však musím dát za plný počet * a shlédnutí filmu budu doporučovat všem mým kamarádorádopijcům a nejen jim. Po dlouhé době český snímek, který mě příjemně/nepříjemně zasáhl. ()

Kacenka_73 

všechny recenze uživatele

Nejela jsem do kina s velkým očekáváním, myslela jsem, že se sem tam jednoduše zasměju a budu mít dál přehled i o naší filmové tvorbě. Snímek mě naprosto nadchnul… za á Dejv a vlastně všichni ostatní předvedli pro mě překvapivě až skvělé výkony, za bé výborný námět dost dobře zpracovaný, za cé jsem byla dlouho vdaná za alkoholika a prostě jsem se u spousty scén usmívala jen tak, protože jsem prostě věděla… :-) Klidně bych dala i šestou hvězdu, protože jsem fakt hltata každou minutu od začátku do konce. ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

To, že jsou scény bez přikrášlení posiluje autenticitu i prožitek. Hlavní hrdina je však tím, kdo zde vládne. Herec oddaně, přesně a věrně táhne celý film... je pohrdavý, protivně ohavný, sebelítostivý a hlavně zdrcený. Nejvypjatější jsou ovšem rodinné scény, které ukazují tu nejdrsnější realitu a jsou tak silné. :) ()

Paddy11 

všechny recenze uživatele

Já bych zas tolik nejásal. Dělat film o chlastu je jako psát písničky o lásce. Vše už tu bylo. Mimochodem několik scén mi přijde jako kopie z dřívějška, ačkoliv věřím, že to tak není. Příkladně uzavření postavy Jaroslava Duška koketuje s uzavřením postavy Karla Plíhala ve filmu Rok ďábla. Kotelna zas Dobří holuby se vracejí... Sám o sobně bych asi o chlastu už nepsal, přijde mi to jako klišé. Povadlý ksichty alkoholiků v léčebnách a snimi jejich zajímavé životní příběhy... Kartarze je poněkud jednoduchá. Žádný extrémní zvrat, co by nikdo nečekal. Koneckonců film je moc pěkně natočený. Dokonalý střih, hudba, skutečná pravdivost. Vše je na místě, je patrná i inovace v kameře, smysl pro detail, smysl soucítit s postavami atd... Ale stále se ptám, proč dělat toéž? Pusťme si Kanárka od Tauše, Dobrý holuby, Ikarův pád a srovnávejme. Toto téma se nám opakuje, měli bychom vymýšlet stále něco nového, byť stále krásně vedeno jako v tomto případě... ()

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Česko vyšle do boje o Oscara snímek Všechno bude

Česko vyšle do boje o Oscara snímek Všechno bude

14.09.2018

Snímek Všechno bude režiséra Olma Omerzua (Rodinný film) byl vyslán za Českou republiku do bojů o nominaci na Oscara za nejlepší cizojazyčný snímek. O nominaci rozhodlo hlasování členů České filmové… (více)

Reklama

Reklama