Reklama

Reklama

Verše zapomnění

  • Francie Les Versets de l'oubli (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stárnoucí správce odlehlé márnice si dokonale pamatuje všechno kromě jmen. Dny tráví tím, že ukazuje mrtvá těla lidem, kteří hledají své ztracené blízké, a pečuje o své milované rostliny. Když v nedalekém městě vypuknou protesty a milice potají přepadne márnici, aby zde ukryla civilní oběti, stařec objeví tělo neznámé mladé ženy, která v něm vyvolá vzpomínky na jeho osobní ztrátu. S pomocí mystického hrobaře, který shromažďuje příběhy mrtvých, stařeny hledající svou dávno ztracenou dceru a řidiče pohřebního vozu sužovaného ponurou minulostí se vydá se na magickou odyseu, aby ženu řádně pohřbil. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Pro především divadelního herce Juana Margalla (pracovník márnice) se v jeho sedmdesáti sedmi letech jednalo o první hlavní filmovou roli. (JoranProvenzano)
  • Režisér filmu Alireza Khatami se narodil v Íránu, studoval v Malajsii, žije ve Spojených státech amerických, film natočil v Chile, a to především se španělskými herci. (JoranProvenzano)
  • Filmový hřbitov ve skutečnosti tvoří čtyři různé hřbitovy na různých místech v Chile. (JoranProvenzano)
  • Film byl natočen v Chile, přičemž jedním z důvodů bylo, že Santiago de Chile se architekturou i okolím podobá Teheránu, tedy hlavnímu městu režisérovy domoviny. (JoranProvenzano)
  • Režisér filmu Alireza Khatami film natočil ve španělštině, přestože na začátku natáčení španělsky vůbec neuměl. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama