Reklama

Reklama

Terrifier

Trailer 1

Maniak, skrývající se za maskou klauna jménem Art, si užívá halloweenskou noc po svém – brutálně vraždí každého, kdo mu přijde do cesty. To je i případ dvou mladých slečen, vracejících se z mejdanu. Budou mít šanci na přežití? Režisér Damien Leone navazuje tímto celovečerním filmem na svou krátkometrážní tvorbu o klaunu Artovi. (torture666)

(více)

Recenze (162)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to v podstatě stejně jako starší kraťas. Všechny postavy do jedné se tam sice chovají jak naprostí idioti, logika i jakákoli věrohodnost v ději dostávají hodně na frak, a film se absolutně nijak neobtěžuje sdělit, co je ten klaun vlastně zač a jakou má motivaci, aby dělal to co dělá (přičemž se pozoruhodně nijak nestará o to, zda ho dopadne policie) - ale možná právě proto je to taková sranda a jde si to hodně užít (byť ty speciální efekty jsou docela slabé - už jsem rozhodně viděl mnohem realističtější řezničiny). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

"Pane židitel, zvažte ještě ten vyhazov z cirku." Řízy, řízy...a jaký byl ředitel. Brak se vším všudy. Nenamítáte-li nic proti gore za 5 kaček, jste-li obdivovatel brutálních němých klaunů a červený nos nenosíte jen v rámci charity, nýbrž jej máte vlastní vinou červený z chlastu, a fandíte-li amatérským řezničinám s odpudivou technickou i vizuální stránkou, vstupte směle do klubu chorého klauna Arta. Kupodivu film o art neusiluje. Usuzuji, že na Halloween se už odehrály nápaditější story. Klaun vyleze zpoza rohu s pytlem na odpadky, blbne na tříkolce, maniakálně se projevuje, aby pak po zabití dvou lepých slečen přestaly jeho eskapády být brutálně zábavné. A staly se vlastně rutinní. Vrcholem jsou dvě scény - slečna rozřezaná vejpůl a travesti show. Pogratuloval bych všem těm, kterým prýštící kečup a umělé vnitřnosti zvedly žaludek. Mně to přišlo vtipné. Filmografie Damiena Leoneho je poměrně pokleslá, maník ale má přehled o tom, co točí. Určitě je škoda, že mu do jeho filmů nenalila produkce na úrovni patřičné finanční prostředky. Bylo by zajímavé, jak by si režisér vedl ve vyšší lize. V té brakové si vede dobře, nicméně tenhle jeho počin mě přestal bavit asi někde v půlce, co si odbyl nejlepší scény. Jeho režijní postupy jsou úmyslně pokleslé, jeho film je i jakousi poctou zesnulým (osmdesátkovým) horor velikánům, kterým je dílo věnované, jejich raná tvorba se potýkala s přibližně stejnými nedostatky. Přece jen jsem u sebe žádné velké nadšení nezaznamenal. Klaun svoji práci odvedl dobře, na plné čáře porazil Plenny Plňajse. Dějově mě film nestrhl, měl však nepolevující tempo. A postupně se z něj vytratila ta správná psychoticko/zábavná zvrhlost. Zbytek byl (nechtěně) úsměvný na to, aby se dal brát vážně. 6/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zabili mi klauna, teď mám z toho trauma. Nebuď smutný, Pavlíku, už se hrabe z pytlíku! Patolog zip rozepíná, divák kleje, ruce spíná." Ach jo. Takový hezký a roztomile krvavý film a tak ošklivě popírající veškerou (pato)logiku. No fuj! Damiene, Damiene... aby Tě úchylný klaun přefiknul rezavou pilou, jak čuníka na jatkách, resp. nahou kikinu ve sklepě, visící hlavou dolů. A zabít hlavní, bojovnou hrdinku, uprostřed filmu a nahradit ji nezajímavou a neschopnou ségrou, dvakrát fuj! Dtto zabít potenciál vymazlené scény s psychicky nemocnou maminkou a klaunem dumlajícím paleček v láskyplném objetí.  Bláznivou bych nechal odejít středem, sklepem, s "miminkem" v náručí, stahovat kůži z koz měl nějaké jiné oběti. Celkově, reálný psychopat z fastfoodu byl šik a vzbuzoval hrůzu. Zmršený klauNOZOmbík už jen shovívavý usměv. A i ti nesmrtelní zombíci, byvše jim mozek vystřelen, ukázněně zdechnou. Zatímco náš čulibrk, po vlastnoručním vystřelení mozku z hlavy, pak v márnici vyskočí z pytle jako nějaká pitomá křepelka. Hřebík do rakve předchozímu ději, kdy psychoušovi pidla v zádech (též v boku, oku, noze, játrech...) ani trochu nezkazila náladu a on rozverně tajtrlíkoval dál, jako by se fyziologicky nechumelilo. Holt scénář na pytel. Patologův. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Psychopat dobrý, jen je strašná škoda, že si snímek házel celou dobu klády pod nohy naprosto dementním scénářem postrádajícím jediné zrnko logiky, což sice bývá v rámci žánru na denním pořádku, ale tento snímek to posunul ještě mnohem dál. Je to celkem škoda, protože v rámci gore se režisér rozhodně uměl odvázat a jednotlivé scénky jsou příjemně zvráceně brutální, že srdce nejednoho psychopata zaplesá při sledování radostí. Jen každou takovou scénku vždy spolehlivě pohřbilo nesmyslné jednání snad všech postav včetně ústředního vrahounka. [60 %] ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po všech těch áčkových sračkách co jsou poslední dobou v červených číslech, nemůžu u Terrifier jinak, než za plný počet ! Herecké výkony, logiku v chování a podobně, asi nemá cenu řešit, ale vidět to třeba ve svých 15 letech, tak zaručeně neusnu minimálně týden. Retro atmosféra, je zde opravdu dokonalá, o klaunovi ani nemluvím, těžkej psychouš. A to Gore ? Je fakt, že občas některé scény vypadaly až skoro komicky, ale stále to bylo dost nechutný a scéna rozříznutí ženský ruční pilkou od rozkroku až po hlavu, bylo to nejhnusnější, co jsem za poslední dobu viděl. Doufám, že toto není poslední film Damiena Leoneho, protože ten chlap fakt umí. Pro fanoušky těžkých prasáren povinnost. Vypnout a bavit se. (Edit - druhý díl oznámen na rok 2022. Edit - 31.10. 2022 - Terrifier 2 - 4* Edit - Třetí díl). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Největším problémem nízkorozpočtových hororů nejsou triky, ale "herci" a dost často i "scénář", který se podřizuje jedinému autorovu nápadu a zbytek je čiročirá improvizace. A tak tu máme zubatého a z hororového hlediska vděčného klauna (famfáry, to je ten autorův nápad!), jenž pak bez čehokoliv nosného (rozuměj alespoň náznak příběhu, života či tak) v nějaké lokaci, která byla zrovna po ruce, roztodivnými způsoby masakruje většinou  naprosté debily.  Terrifier není žádnou výjimkou a troufám si tvrdit, že bych s trochou kečupu, majonézy, masa z jatek a s kostýmem z výprodeje natočil něco srovnatelného. Čvachtanda je to sice rozkošná, rozříznutí podél obzvlášť potěší, ale  v takovémto podání to prostě nemá ten správný drajv, já u toho koneckonců i usnul a sledoval tak  na dvakrát. S originální maskou pak lze vyhrát soutěž na maškarním plese, ale na celovečerák to opravdu nestačí.  Do dvojky se po tomhle příliš nehrnu. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Psychopatické klauny, kteří navíc nevěnují příliš mnoho času ústní hygieně můžete bodat, střílet, mlátit prknem přes palici a oni se jen usmějí a budou vás pronásledovat dál. Absence logiky, přehrávající slečinky a hromada hluchých míst. Spíše ztráta času i s vizuálně zajímavým klauním terminátorem. Prapodivnej brak. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Uznávám, vidět toho klauna jako malej, tak mám nachcáno. Krví se nešetří, nechutný to je hodně timpádem masky povedený (nechápu sebe, že jsem si k tomu filmu dával sandwich a jogurt), je to hodně levně udělaný, od příběhu nic nečekej jde tam jen o ty vraždy..rozhodně né tak hrozný jako All hallows eve. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti délkou přestřelené dvojce, výrazně svižnější, ale více než jen pár extrémně krvavých killů nedostanete. A úvodní zabiják spíše rozesměje, než aby děsil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem zhruba před pěti roky viděl stejnojmenný krátkometrážní kousek od stejného režiséra, byl jsem jeho tvorbou docela mile potěšen. Příběh o vraždícím maniakovi v kostýmu klauna, který pronásledoval mladou ženu, měl celkem slušnou atmosféru i ucházející gore. Což jsem samozřejmě musel ocenit nadprůměrným ohodnocením a již tehdy jsem ve svém komentáři „prohlásil“, že bych to chtělo celovečerní podobu. Samozřejmě jsem nebyl sám a Damien Leone přání diváků vyslyšel a tohle je po All Hallows' Eve další film, ve kterém se vraždící klaun Art objevil. Z finálního výsledku Terrifier jsem však mírně řečeno dost na rozpacích. Přece jenom jsem očekával trochu něco jiného. Film jako takový není vůbec špatný, ale narazil jsem v něm na spoustu špatných věcí /prvků / situací, které mé prvotní nadšení zase velmi rychle zchladily. Náš zabiják byl skvělý – děsivá maska, jeho zvrácené choutky a brutální praktiky při zabíjení svých obětí – to vše bylo v naprostém pořádku a mé srdce nejednou zaplesalo radostí. Gore bylo rovněž docela slušné, atmosféra v první polovině jakbysmet, ale potom jakoby nastal jakýsi zlom a celková kvalita zažila strmý pád. Na řadu přišly zdlouhavé pasáže o ničem, nesmyslné chování nejen postav ale i samotného Arta (ten travesty výstup, to bylo do prdele co a jak se stačil tak rychle „převléct“, aby stačil kuchnout toho druhého deratizátora?). Tvůrčí kouzlo pominulo a já začal být trošku znechucený. No trošku víc – přiznávám…Dostal jsem tvrdý direkt a rychle jsem se zase vrátil na zem. I takhle se dá pohnojit docela dobře rozjetý film. Co se hereckých výkonů týká, tak popravdě žádná velká sláva se nekonala, ale v rámci možností to bylo snesitelné. Děvčata však zcela převálcoval maník v klaunském obleku, který byl jasným tahounem celého filmu. 60% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vydarený zárez z kategórie Gore & Disturbing. Hoci horory s maniakálnymi klaunmi nemám obzvlášť v obľube, tento po mimickej stránke neskutočný harlekýn ma dosť bavil a aj s ohľadom na to, že si Damien Leone vo finále evidentne ponechal otvorené zadné dvierka sa domnievam, že "Art the Clown" ešte na striebornom plátne nepovedal svoje posledné slovo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Od mala se klaunů instinktivně štítím (respektive nejdřív jsem se jich bál, až potom štítil), takže s klauny v rolích psychopatických zabijáků nemívám problém. Moc se mi líbil rejžův původní kraťas z 2011, a tak jsem se těšil na jeho prodlouženou verzi. Po skvostné úvodní předtitulkové scéně jsem to viděl na plný počet, ale podle mě pak scénárista příběh zbytečně přeplácal a zkarikoval. Méně bývá někdy více. A tohle není ani náhodou horror, ale spíš bizarní, fantasmagorická a temnohumorná groteska. Klaun, halloweenská bruneta, její ségra i ostatní postavy se (i v rámci žánru) chovají natolik absurdně a ženské navíc hrají natolik prkenně, že děj nelze brát vůbec vážně, s oběťmi nelze soucítit a samosebou nelze ani cítit děs nebo aspoň zneklidnění. Ale jako pocta starým slasherům na VHSkách je to nadprůměrně zábavná a řemeslně vcelku dobře provedená záležitost. Taky se mi v ní líbily některé baby, nejvíc ta bláznivá orientálka ze sklepa... o které jsem se ovšem před chvílí na netu dočetl, že se narodila v Teheránu jako chlap. No potěš prso. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový trash se vším, co k tomu patří. Klaun coby monstrum mě zase tolik nebere, ale tenhle byl boží a hýřil nápady. Jeho kreace s pilou byla výborná a ženský převlek nepostrádal osobitost. A nevadily mi ani ječící herečky, které sice za své výkony žádné ceny neposbírají, ale zase to nebylo tak nejhorší. Pennywise je proti tomuhle šaškovi břídil. 80% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Klaun Art, je najväčší magor v žánri. A to myslím ako kompliment. Nieje nejako vynaliezavý, čo sa týka mordov, ale vie ich podať tak akosi...umelecky. Škoda len, že jeho pohnuté osudy nespracoval lepší režisér. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Klauna Arta bych jednou (a koukám, že mám šanci, chystá se dvojka) rád viděl v propracovanějším horroru (tj. sázejícím i na něco jiného než bezuzdné násilí bez špetky elementární logiky, nástinu psychologie či mytologie), je to sekáč (co se nezakecá) a cyniků nekorunovaný král s okouzlujícím úsměvem - i maska (kostým) může zkrátka udělat mnohé: podprůměr vytáhnout do průměru (což je případ tohohle filmu), z průměru udělat nadprůměr. ___ Míra násilí mě šokovala (ani výtka, ani pochvala, alebrž pouhé konstatování, respektive varování pro útlocitné povahy). Buď jsem odrostl brutálním filmům (pravda, je to už relativně dlouho, co mi zkřížil cestu nějaký čistý horror), nebo se toho D. Leone skutečně nebojí. 50 % ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Nie! Kingov PENNYWISE nieje najviac creepy klaun v hre! Klaun zvaný Art je naozaj skurvený hnusák a potrebuje jednoznačne pokračovanie s väčším rozpočtom,nech sa Leone môže plne realizovať.Verím,že sa po tomto snímku režisér zviditeľní a získa tak lepšie možnosti ukázať svoj potenciál,pretože tento flick je mega! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký horor „Terrifier“ je ukázkou toho, že někdy málo prostě stačí. V tomhle případě je málo to, že tu máme vraha v podobě klauna, který prostě zabíjí. Je hodně brutální, hodně drsný a nikdo si před ním nemůže být jistý. Už jen čekáte na to, jak hnusně sejme další ženu, případně jestli se některé z nich podaří přežít. Hnusné, krvavé, ale v konečném důsledku prostě dobré. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Pěkný masakřík v podání parádního klauna, který se s tím fakt nemaže a krájí, střílí, bodá všechny, kteří mu zkříží cestu. Gore na velice solidní úrovni, děj pochopitelně tupý, chování postav mimo inteligenci, ale ve výsledku to nevadí. Jednou za čas takový druh vybíjené rozhodně neuškodí. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ďalšia vyvražďovačka, ktorá napriek tomu, že je jej dej jasný hneď od začiatku nenudí. Práve nelogické správanie sa postáv, potoky krvi a nápaditá maska je to, čo si po náročnom pracovnom dni človek na gauči užije asi najviac. Samozrejme, bez toho aby bolo cieľom nájsť vo filme akýkoľvek zmysel. Typická béčkový relaxačný film, nič viac, nič menej. Epizóda z All Hallow s Eve sa dočkala vlastného filmu. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Atmosdéra dobrá, gore scény také, ale jak už to u hororů bývá je šitý opět horkou jehlou, spousta nelogičností, až to narušuje zážitek z hrůzy a konec mě vyloženě nasral. Kdyby to zůstalo u vraždícího psychopata budiž, ale jak naznačuje druhý díl  že ho vzkřísila zlověstná bytost což bylo znát už v závěru, tak bych dal nejraději odpad, jelikož nemám rád nadpřirozené horory. Přesto se na dvojku i trojku podívám a nějak to překousnu. ()

Reklama

Reklama