Reklama

Reklama

Terrifier

Trailer 1

Maniak, skrývající se za maskou klauna jménem Art, si užívá halloweenskou noc po svém – brutálně vraždí každého, kdo mu přijde do cesty. To je i případ dvou mladých slečen, vracejících se z mejdanu. Budou mít šanci na přežití? Režisér Damien Leone navazuje tímto celovečerním filmem na svou krátkometrážní tvorbu o klaunu Artovi. (torture666)

(více)

Recenze (161)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Raz za uhorský rok vznikne horor, pri ktorom mám ako veľmi krvilačný divák pocit, že ho režisér nakrútil presne pre mňa. A toto je ten prípad!!! Jeho krátkometrážnemu predchodcovi som dal plný počet, takže som veril v úspech. A prekvapivo to bolo ešte lepšie, ako som čakal. Damien Leone je podľa mňa neskutočne talentovaný režisér, ktorý sa dokáže bez problémov odviazať bez toho, aby kamera smerovala v tom najlepšom bokom. Pri scénach s pílkou či klaunskej transvestity show som bol v siedmom nebi. Áno, ja tohto klauna proste žeriem. Ale to už je len môj „problém“. V tohtoročnej TOP 10 istý prírastok. A pokiaľ čakáš, že ti k tomuto filmu napíšem detailný obsah, tak radšej prejdi na romantický žáner. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Koukám na hodnocení na CSFD a říkám si: "Že by konečně dobrý horror?" Už po 5 minutách amatérského přehrávání dvou kurev, mi bylo jasné, že něco není v pořádku. Následně záběry v restauraci a krev, vypadající jako malinový koktejl, mi to jen potvrdily. Jediné, co bylo věrohodné, tak ten posraný hajzl. Ségra to po 30 minutách vzdala s dovětkem: "až skončí ta sračka, zavolej mne, podívám se na poslední díl "The Alienist". Já Terrifier bohužel protrpěl až do konce! Ztratil jsem naprosto zbytečně dalších 84 minut mého života! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na základě kraťasu z roku 2011 vznikl nyní film a je to nevídaně brutální psychotický trip, který potěší každého, kdo je alespoň trochu zvrácený. Nečekejte sofistikovaný příběh, inteligentní dialogy, oscarové herecké výkony ani skvělou technickou stránku. Vizuálně je film téměř odpudivý, působí jako by někdo našel zaprášenou VHSku ve sklepě z 80.let, ale kupodivu má film své kouzlo. Film o němém klaunovi, který je slizský, nechutný, drsný, s nikým se nepáře a zabíjí kohokoliv, kdo mu příjde pod ruku. Má to svou sychravou a bezútěšnou atmosféru, vynikající Gore s perfektními maskami ( Rozříznutí ženské pilou od spoda nahoru patří k té nejbrutálnější scéně, co jsem v hororu viděl za posledních pár let). Opravdu jen pro silné povahy se silnými žaludky. Je to hodně zneklidňující podívaná, na kterou se místy nekouká příjemně,ale potěší fanoušky prahnoucích po krvi a nahotě. Vzhledem k tomu, že jsem dlouho nic podobného neviděl, rád udělím čtyři. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vôbec sa mi do toho nechcelo, ale nakoniec prekvapivo dobrá a ostrá klaunská šleha do vášho červeného šašovského nosa. Snímke dominuje znepokojivá atmosféra, mrazivé scény (úvod v pizzerii je možno ešte nepríjemnejší, ako neskoršie jatky), sympatický kasting, ústredný drasticko-brutálno-megapsycho klaun a viacero fakt až nečakane drsných efektov (minimálne na pílenie len tak nezabudnete). Odporúčam aj solídny kraťas z r. 2011, podľa ktorého celovečerák vznikol. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Leone to vyhrál s postavou sadistickýho zmrd-klauna: ta maska je výborná, stejně tak mimika v podání D.H. Thorntona. Radost dívat, jak se to hovado vyloženě krmí na strachu, bolesti a utrpení, extra zohavení mrtvol. Velmi slušná práce s efekty, místy mi to nahrálo starý dobrý sick-fuck feel u prasověcí typu August Underground. Filmařsky už jsem moc zhýčkán, pořád ale sympatický počin a vrchol amatérskýho hororu. Být to tak 1970’s grindhouse natočený ještě s klasickou kamerou... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V podstatě to samé, co předchozí kraťas, jen přetáhnutý do celovečerní délky. Vraždící klaun i zde nahání své oběti za doprovodu povědomých syntezátorů (řekl tu někdo Carpenter?), navíc podpořený špinavým vizuálem sedmdesátkových grindhousů a několika kbelíky umělé krve. Očividně levné, ale vůbec ne špatné. Je to sice hodně primitivní naháněčka s dostatkem gore scén (ta s pilou jde dokonce už za hranice diváckého vkusu), ale jelikož mim-zabiják se poměrně činí a ženské hrdinky ho mnohdy odmítají dorazit, všelijak zmasakrovaných figurín přibývá. Komu tohle stačí, bude si asi chrochtat blahem. Na mě už to bylo - zhruba od poloviny filmu - až příliš natahované. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Terrifier mě vystrašil pouze svým lobotomickým scénářem. Snímek se vyznačuje neskrývanou idiocií postav, což u céčkového hororu nepřekvapí. Avšak i autoři žánrových braků se obvykle snaží respektovat kontinuitu logiky a důsledků chování. Jestliže postavu neomezí v pohybu ani několikanásobné probodnutí nohy, tak sledujeme nového Terminátora, a nebo máme co dočinění s esencí scénáristické hlouposti. Damien Leone oslavuje násilí skrze bezmyšlenkovitý příběh, jenže i ten musí být zasazen do uvěřitelného rámce. Amatérské ztvárnění gore scén pak navozuje dojem osmdesátkových kečupových matlanin. Všechno špatně. Jakožto zdejší hororový expert hodnotím odpadem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi klasické scary movie s poctivými maskami a zjevným odhodláním splnit všechna klišé do puntíku tak čistě, jak jen to jde. Velmi příjemné ve své důvěře v sebe sama a nepotřebě hledat nová řešení, když jako by si tvůrci chtěli prostě udělat radost. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Počas Halloweenskej noci dostane polícia oznámenie o tom, že istý muž v obleku klauna zavraždil dve osoby. Zdá sa, že ide o žart, ale v skutočnosti sa v meste prebudil vraždiaci klaun s menom Art, ktorý je pripravený zničiť každého, kto sa mu postaví do cesty. - Dosť zábavný horor, ktorého release date bol naťahovaný ako keby malo ísť o záležitosť, ktorá zborí celú hororovú scénu. Záporák nemá takmer žiadny charakter a naviac je nemý, ale zase je to celé vynahradené tým, že je brutálny a so svojimi obeťami sa rád zahráva. Krvi a gore je tu dosť a budova, v ktorej sa najväčšia časť odohráva, je dostatočne strašidelná. Je tu strašne vela klasických hororových stereotypov, čo mi v tomto prípade imponuje, pretože už ten old school vizuál ukazuje, že tvorcovia chceli potešiť hlavne fanúšikov béčkových hororov a mne radosť rozhodne urobili. EDIT: 13.10.2020 - Po dva a pol roku som si to pozrel znova a napriek krátkej stopáži som sa u toho vôbec nebavil. Zachraňujú to len pekne natočené vraždy, ale inak to je až prekvapivo amatérsky spracované a sám som prekvapený, že sa mi to pôvodne celkom páčilo. + herečka z The Bye Bye Man ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Voalá…Grindhouse! Přistupte blíž a zahrajte si hru s postavami, které dobrovolně přijímají role myší naháněné halloweenskou kočkou, odmítají ji zabít, kdykoliv se objeví příležitost a umírají způsoby, při kterých se vaše večeře může vrátit ke vstupu (bourání blondýny zaživa).. Když s úctou k Savinimu klasické triky a maskérská práce drtivě zválcují CGI, má to něco do sebe. Dávám navíc jednu ostrou, krví zbrocenou hvězdu a to hned ze tří důvodů. Mám zrovna slabou (žánrovou) chvilku, synťáky jsou prostě boží a ten sadistický zkurvenec s malinkatým černým kloboučkem je opravdu děsivý. Je fakt, že se bojím všech klaunů s výjimkou Krustyho (tomu jde o peníze, ne o vraždění), ale to nic nemění na tom, že Art the Clown má v sobě potenciál stát se obskurní ikonou.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo místy možná trochu moc i na mě. Přílišná surovost však není důvodem kazit celkové hodnocení. Námět totiž skrývá cosi poutavého, nepříliš logické počínání postav jsem si užíval, neboť dokáže zaručeně rozesmát a vyvražďování širého okolí chlapíkem v halloweenském převleku bylo poměrně originální. Napříč předpokladu, jsem si vlastně celkem užíval i na první pohled takto amatérský výtvor a míra mého nadšení se nejvíce odráží na mém kladném hodnocení. Skutečný problém tkví především ve scénáři. Ten je snad ještě prostší než levné porno. Vidím to zhruba na pomezí a dvouhodinový druhý díl si zřejmě nechám ujít. 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nejprve vznikl kraťas, nakonec se šílený klaun vydal i do celovečerní verze, která je plná orgií krutosti. Je přehlídkou explicitního násilí, černého humoru, špinavého vizuálu a místy slušné atmosféry. Jenže ve výsledku tomuhle kousku i přes dietní stopáž chybí moment překvapení. Karty jsou jasně rozdané, bubák je solidně děsivý, jenže po 30 minutách nemáme o čem vyprávět. Obětí přibývá, další se bez ladu a skladu objevují na place a všechny dělají prakticky stejné chyby, ze kterých divákovi stoupají vlasy na hlavě. Když už bodnu a mám možnost bodnout znovu, tak to sakra udělám! Tvůrci však volí cestu „natahovat a ještě víc“, takže divácký zájem s přibývajícími minutami slábne. Nicméně tenhle magor s malinkatým černým kloboučkem ignorující návštěvy zubaře má šanci se ještě někdy objevit. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých, ktorí sa odhodlajú sledovať celovečerného "Terrifier-a", mám jedno malé odporúčanie ZDARMA. Najprv, si treba pozrieť kraťas, aby človek vedel do čoho ide, a tak neznehodnocoval niečo, čomu nerozumie, respektíve prečo nedokáže nájsť pochopenie. Damien Leone, si ide tú istú "pesničku" ako v prípade prvotiny. Až na odlišnosť v podobe samotnej story, je forma spracovania ako cez kopirák, pričom vyznávač "gore festu", bude zrejme na pár detailov nadmieru spokojný. Je to skrátka cynické, hlúpe, nelogické, amatérske, stupídne - proste o "klaunovi", ktorý pobaví len určitú hŕstku fanúšikov horor žánru. Leone sa riadne vybláznil, no zaujímalo by ma, či by dokázal natočiť niečo, čo by malo rozhodne väčšiu hĺbku, ako len takýto svojsky zvrátený, pomerne atmosferický, "rýchlokurz" šialenstva bez rozumu, v štýle 80´tok. Za mňa PECKA .. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký snímok "Terrifier" je jednou z mnohých variácií na tému halloweenskeho horroru. Dej sa odohráva počas halloweenskej noci v meste Miles County. Vyčíňa tam démonický vraždiaci klaun (Art the Clown). Má odporný ksicht, veľké skazené zuby, desivý make-up, hnusný čierno biely kostým a mániu brutálne zabíjať nevinné obete. Moc toho síce nenakecá, vlastne nepreriekne ani jediné slovo, navydá žiaden zvuk. Za neho hovoria jeho krvavé, sadistické činy. V roku 2017 tento titul natočil podľa vlastného scenára režisér Damien Leone. Nie je to nič svetaborné. Žiadny ostrieľaný horrorový špecialista z toho nepadne na prdel. Ale za jedno pozretie to stojí. V predvečer sviatku všetkých svätých (na halloween) je to celkom dobrý filmový tip. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Přísahám, že pokud je to žert, zabiju vás obě!- Nu, tahle planá výhružka byla dávno splněna. Předvídatelný film plný klišé alespoň trochu znalého fanouška nepřekvapí. Klasický případ, kdy máte dilema - přát si, aby to hlavní postavy zvládly, nebo si raději užít masakr? Chování postav je naštěstí tak hovadské, že to vyřešily za vás. Ženy blbky a muži debilové, až si jeden říká, jestli už nejde o přesah do komedie. Zamknu se do skříně, tam mě nenajde, nebudu ho dobíjet, film by skončil předčasně, a já bych tak nemohl lítat po garáži a řvát. Nesnáším uječené hysterky! Klaun má tak trochu držku jako Kašpárek zabiják (1994), což nakonec vadilo nejméně. Odkaz na SAW příjemný. Sympatické je na celém filmu jen gore - rozříznutí, uříznutí, zaražení, vydloubnutí, rozšlápnutí - a za to dávám hodnocení. Jinak poměrně hloupé.... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Věnováno památce Wese Cravena, George A. Romera a Toba Hoopera... Leone to zamýšlel dobře, jako čistokrevnou nepůvodní poctu krvavému odvětví hororu, v hlavní roli s psychopatickým magorem a iracionální partičkou dutohlavých obětí. A v tomhle směru se to dá, protože zdejší klaunský řezník je od pohledu děsivější než Jolanda ve spodním prádle a jeho výstupy s přehledem po celou dobu zabaví. Ale filmařsky je to prostě velká bída, kde na jeden dobrý nápad připadá deset ohranných klišé a diváka nic nemůže překvapit. I od filmů, jejichž primárním cílem je sledujícího zhnusit a fyzicky vyčerpat, vyžaduji trochu logiky a nějakou originální a přidanou hodnotu - a to tady (navzdory té okatě deklamované poctě) všechno bolestně schází.. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Z hororového žánru si len málokedy vyberám slashery, ale Terrifier ma vo svojej jednoduchosti skutočne pobavil. Vzhľadom na kratučkú stopáž prebehne film lúsknutím prstu a vôbec nezostáva priestor na nudu. Správanie postáv je, ako to už pri tomto sub-žánri býva, maximálne prízemné, ale nad tým môžete skutočne len mávnuť rukou. P. S. Klaun Art je skrátka bohový. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to v podstatě stejně jako starší kraťas. Všechny postavy do jedné se tam sice chovají jak naprostí idioti, logika i jakákoli věrohodnost v ději dostávají hodně na frak, a film se absolutně nijak neobtěžuje sdělit, co je ten klaun vlastně zač a jakou má motivaci, aby dělal to co dělá (přičemž se pozoruhodně nijak nestará o to, zda ho dopadne policie) - ale možná právě proto je to taková sranda a jde si to hodně užít (byť ty speciální efekty jsou docela slabé - už jsem rozhodně viděl mnohem realističtější řezničiny). ()

Reklama

Reklama