Reklama

Reklama

Hyena Road

Trailer 2

Obsahy(1)

Provincie Kandahár, jižní Afghánistán. Kolébka Talibanu a 54 000 kilometrů čtverečních. Země plná brutálních krvavých povstání, nepochopitelných jednání, kmenových bojů a krevní msty. A v tomto území operují v rámci ISAF i kanadské ozbrojené síly. Každým dnem se koaliční jednotky ISAF dostávajá hlouběji do nepřátelského území díky postupně budované důležité spojovací tepně. Vede skrze hory a je to po čertech pekelně nebezpečná silnice. Vojáci i řidiči z armádních konvojů jí říkají - HYENA ROAD. '' (Big Bear)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (20)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Staré afghánske porekadlo hovorí: "Máš síce hodinky, ale my máme čas..." Tvorcov tohto filmu musím pochváliť, pretože k nemu pristúpili veľmi zodpovedne, divák verí tomu, čo vidí, nič nie je zbytočne prehnané, príbeh má dobrý spád a dobré postavy. Vo všetkom súhlasím s Big Bearom, tento malý vojnový film určite urobí fanúšikom radosť a je dosť na škodu, že je neznámy. Užívateľ kaylin filmu naložil i keď otvorene priznáva, že nemá rád vojnové filmy. Preto je otázne nakoľko je jeho hodnotenie objektívne a prečo venuje svoj čas žánru, ktorý nemusí. Súčasné hodnotenie celkovo (53% v čase, keď som film hodnotil), nezodpovedá kvalite filmu. Tvrdí, plameňometom ošľahaní chlapi si však určite prídu na svoje aj keď akčných scén nie je tak veľa. Film je dostupný zatiaľ iba na nete, v priemernej kvalite a je veľmi málo pravdepodobné, že by u nás vyšlo dvd alebo Blueray. Silné štyri hviezdy. 80%. ()

robfi 

všechny recenze uživatele

jako plus hodnotim, ze to neni jako nabor do US army, protoze odstrelena hlava a urvane nohy asi moc noveho masa neprilakaji. Jako minus hodnotim, ze to je cele o tom, ze "hrdinna" velitelka picha s hlavnim "kladakem", pricemz predvedou dvoji veleni a ... domyslete si sami, jak to dopadne. Navic by si o tu zenskou jeden ani bickykl neoprel a hraje jeste hure, nez vypada.... ()

Reklama

FAUST666 

všechny recenze uživatele

Sice ve stylu : My jsme ti dobří a oni jsou ti zlí .. ale absolutní pecka. Přesně se to trefilo do mé předvánoční nálady poznamenané útokem islamistů v Berlíně. Super pocit vidět jak lebku talibanskýho kozomrda odpálí náboj z kanadské odstřelovačky PGW Timberwolf :-) Pochvala za komentář pro Big Bear - souhlasím se vším. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

OuKej.. tohle byl tak divně sympatickej bizár, že to lehce nadhodnotím. Chvílema je to fakt zajímavý film ve kterém věci docela dávají smysl, háže to do placu fajn místopisné reálie a atmosféru má to zajímavě vykreslené charaktery + to má vpoho soundtrack a Karima Hussaina za kamerou.. A chvílema je to zase jako nějaká bollywoodská podivnost, kde se žánry mísí tak svérázně, že divák vlastně netuší jestli jsou ti filmaři takoví mimoidi, nebo jde o nějakou vytříbenou poetiku nějakého nepochopeného génia.. Mě tahle rozvolněná neuchopitelnost překvapivě bavila ..Škoda jen, že je z toho film a ne nějaká televizní minisérie, protože, kdyby se ty postavy a nadhozené motivy rozvíjely a vrstvily delší dobu, divák by to lépe vstřebal. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kanaďani to pojali trochu jinak než jsme zvyklí. Žádný hrdinský epos, nekonečně vystřílených nábojů a naváděné bombardování, ale nějaké to politikaření, místní potyčky a občasná horká chvilka se střílením. Výsledkem je poměrně lidský vhled do všedního dne základny v kombinaci s akcí mimo ni. Osobně hodnotím poměrně kladně. 75% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa v Kanade, Jordánsku a čiastočne aj v afganskom Kandaháre. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama