Reklama

Reklama

Hyena Road

Trailer 1

Obsahy(1)

Provincie Kandahár, jižní Afghánistán. Kolébka Talibanu a 54 000 kilometrů čtverečních. Země plná brutálních krvavých povstání, nepochopitelných jednání, kmenových bojů a krevní msty. A v tomto území operují v rámci ISAF i kanadské ozbrojené síly. Každým dnem se koaliční jednotky ISAF dostávajá hlouběji do nepřátelského území díky postupně budované důležité spojovací tepně. Vede skrze hory a je to po čertech pekelně nebezpečná silnice. Vojáci i řidiči z armádních konvojů jí říkají - HYENA ROAD. '' (Big Bear)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (20)

FAUST666 

všechny recenze uživatele

Sice ve stylu : My jsme ti dobří a oni jsou ti zlí .. ale absolutní pecka. Přesně se to trefilo do mé předvánoční nálady poznamenané útokem islamistů v Berlíně. Super pocit vidět jak lebku talibanskýho kozomrda odpálí náboj z kanadské odstřelovačky PGW Timberwolf :-) Pochvala za komentář pro Big Bear - souhlasím se vším. ()

robfi 

všechny recenze uživatele

jako plus hodnotim, ze to neni jako nabor do US army, protoze odstrelena hlava a urvane nohy asi moc noveho masa neprilakaji. Jako minus hodnotim, ze to je cele o tom, ze "hrdinna" velitelka picha s hlavnim "kladakem", pricemz predvedou dvoji veleni a ... domyslete si sami, jak to dopadne. Navic by si o tu zenskou jeden ani bickykl neoprel a hraje jeste hure, nez vypada.... ()

Reklama

johnsnow 

všechny recenze uživatele

MINISPOILER ALERT: Film na ktorý som narazil skrz odporúčanie jedného užívateľa tu na ČSFD a musím povedať, že som si ho užil. Má veľmi dobré dramatické momenty, zaujímavý príbeh, niečo aj z histórie sa dozvieme a čo je dôležité tak ak by záverečná scéna bola točená amíkmi tak by bol happyend. Ale tu nie, tu máme horkosladký koniec a ja som s ním nadmieru spokojný. Jo a akcia je fajn, realistická a krvavá a hoc jej nie je veľa tak stojí zato. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

OuKej.. tohle byl tak divně sympatickej bizár, že to lehce nadhodnotím. Chvílema je to fakt zajímavý film ve kterém věci docela dávají smysl, háže to do placu fajn místopisné reálie a atmosféru má to zajímavě vykreslené charaktery + to má vpoho soundtrack a Karima Hussaina za kamerou.. A chvílema je to zase jako nějaká bollywoodská podivnost, kde se žánry mísí tak svérázně, že divák vlastně netuší jestli jsou ti filmaři takoví mimoidi, nebo jde o nějakou vytříbenou poetiku nějakého nepochopeného génia.. Mě tahle rozvolněná neuchopitelnost překvapivě bavila ..Škoda jen, že je z toho film a ne nějaká televizní minisérie, protože, kdyby se ty postavy a nadhozené motivy rozvíjely a vrstvily delší dobu, divák by to lépe vstřebal. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hyena Road je luxusním válečným snímkem ze současného Afghanistánu. S kanadskou jednotkou zažijeme nejednu pernou chvilku s Talibanem a o bojové scény ve filmu rozhodně nebude nouze. Kanaďáci neskutečně překvapili a ty dvě hoďky vám utečou jak nic. Milovníci válečných snimků - nenechte se odradit zdejším hodnocením. V době kdy film komentuji jej zatím komentoval jen uživatel kylin a i když mu neberu jeho právo na hodnocení a názor, domnívám se, že divák jeho typu by na takovéto záležitosti neměl nejen koukat, ale hlavně by je neměl hodnotit... Já si opravdu pošmákl a musím s čistým svědomím říci, že tenhle film strčí do kapsy nejednu americkou záležitost pojednávající o stejném konfliktu. Musel jsem se spokojeným mručením konstatovat, že film je zajímavý i když se nebojuje, právě kvůli inteligentním dialogům o konfliktu a samotném Afghanistánu. A sem tam padne i fakt vtipná hláška. Herci jsou uvěřitelní a hlavní hrdina od zpravodajců mi děsně připomínal našeho armádního generála Petra Pavla avšak hlas měl podobný Hynku Čermákovi :-). Já vím, zní to takhle blbě ale uvidíte sami jak vám tam ta postava neskutečně sedne. Film skvěle okořenila i zápletka s Duchem, proč ne. Afghánistán měl svoje tradice, svojí dávnou krvavou historii a svá dávná pravidla a měl je dávno před Islámem... A své tradice si drží navzdory věkům. - My máme hodiny, ale oni mají čas - . Není to čistě na 5 je to tak na 4,5 hvězdy, ale vzhledem k tomu, že film zatím moc z nás CSFD válečných fajnšmekrů nevidělo, dávám za pět plných salv z artilerie. Zaslouženě ! Paula Grosse neznám, ale tleskám mu. * * * * * ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa v Kanade, Jordánsku a čiastočne aj v afganskom Kandaháre. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama