Reklama

Reklama

Hyena Road

Trailer 1

Obsahy(1)

Provincie Kandahár, jižní Afghánistán. Kolébka Talibanu a 54 000 kilometrů čtverečních. Země plná brutálních krvavých povstání, nepochopitelných jednání, kmenových bojů a krevní msty. A v tomto území operují v rámci ISAF i kanadské ozbrojené síly. Každým dnem se koaliční jednotky ISAF dostávajá hlouběji do nepřátelského území díky postupně budované důležité spojovací tepně. Vede skrze hory a je to po čertech pekelně nebezpečná silnice. Vojáci i řidiči z armádních konvojů jí říkají - HYENA ROAD. '' (Big Bear)

(více)

Recenze (20)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Paul Gross se rozhodl natočit poctu kanadským vojákům sloužícím v Afghanistánu a je to paráda. Takový film udělat Češi, tak se budeme rozplývat, že to je nejlepší český válečný snímek a hodnocení bude o 25 procent vyšší. Při jeho sledování mě napadalo, zda vůbec existuje nějaký nesympatický Kanaďan. Oni jsou tolik zdvořilí i v armádě a nadřízený je kamarád se svými podřízenými. Skoro tomu i věřím, když vidím například kanadského bojovníka MMA George Saint Pierra v oktagonu a mimo něj. Ať je to ve skutečnosti jakkoliv, já beru sympatické charaktery jako jednoznačné plus. Žádná ani vedlejší postava, mi nebyla lhostejná. Ty hlavní jsou tři. Odstřelovač Ryan, zpravodajec Pete Mitchell (Gross) a spojovatelka (či koordinátora?, nenapadá mě přesný termín) Jennifer, se kterou Ryan udržuje vztah. Byť některé bojové scény mi nepřišly 100% reálné, především trochu taková ta neprůstřelnost, nejsem takový expert na vojenské akce, abych mohl objektivně soudit, zda to tak může vypadat či ne. Jsou tu k vidění reálné prostřihy z války, které sice zapadají a dávají člověku širší pohled na tu obrovskou misi, ale ty byly možná i zbytečné, protože jde více o lidský rozměr než o ten válečný. Každopádně Gross rozhodně překonal svůj předchozí válečný snímek z první světové války, který se mu rovněž velice povedl. Dokázal nevtíravě zabudovat i jemný ryze kanadský humor. Ten Aghánec, co pořád něco čistil, byl zábavný a ta nefalšovaná radost z kondicionéru na ruce. :-)) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Staré afghánske porekadlo hovorí: "Máš síce hodinky, ale my máme čas..." Tvorcov tohto filmu musím pochváliť, pretože k nemu pristúpili veľmi zodpovedne, divák verí tomu, čo vidí, nič nie je zbytočne prehnané, príbeh má dobrý spád a dobré postavy. Vo všetkom súhlasím s Big Bearom, tento malý vojnový film určite urobí fanúšikom radosť a je dosť na škodu, že je neznámy. Užívateľ kaylin filmu naložil i keď otvorene priznáva, že nemá rád vojnové filmy. Preto je otázne nakoľko je jeho hodnotenie objektívne a prečo venuje svoj čas žánru, ktorý nemusí. Súčasné hodnotenie celkovo (53% v čase, keď som film hodnotil), nezodpovedá kvalite filmu. Tvrdí, plameňometom ošľahaní chlapi si však určite prídu na svoje aj keď akčných scén nie je tak veľa. Film je dostupný zatiaľ iba na nete, v priemernej kvalite a je veľmi málo pravdepodobné, že by u nás vyšlo dvd alebo Blueray. Silné štyri hviezdy. 80%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hyena Road je luxusním válečným snímkem ze současného Afghanistánu. S kanadskou jednotkou zažijeme nejednu pernou chvilku s Talibanem a o bojové scény ve filmu rozhodně nebude nouze. Kanaďáci neskutečně překvapili a ty dvě hoďky vám utečou jak nic. Milovníci válečných snimků - nenechte se odradit zdejším hodnocením. V době kdy film komentuji jej zatím komentoval jen uživatel kylin a i když mu neberu jeho právo na hodnocení a názor, domnívám se, že divák jeho typu by na takovéto záležitosti neměl nejen koukat, ale hlavně by je neměl hodnotit... Já si opravdu pošmákl a musím s čistým svědomím říci, že tenhle film strčí do kapsy nejednu americkou záležitost pojednávající o stejném konfliktu. Musel jsem se spokojeným mručením konstatovat, že film je zajímavý i když se nebojuje, právě kvůli inteligentním dialogům o konfliktu a samotném Afghanistánu. A sem tam padne i fakt vtipná hláška. Herci jsou uvěřitelní a hlavní hrdina od zpravodajců mi děsně připomínal našeho armádního generála Petra Pavla avšak hlas měl podobný Hynku Čermákovi :-). Já vím, zní to takhle blbě ale uvidíte sami jak vám tam ta postava neskutečně sedne. Film skvěle okořenila i zápletka s Duchem, proč ne. Afghánistán měl svoje tradice, svojí dávnou krvavou historii a svá dávná pravidla a měl je dávno před Islámem... A své tradice si drží navzdory věkům. - My máme hodiny, ale oni mají čas - . Není to čistě na 5 je to tak na 4,5 hvězdy, ale vzhledem k tomu, že film zatím moc z nás CSFD válečných fajnšmekrů nevidělo, dávám za pět plných salv z artilerie. Zaslouženě ! Paula Grosse neznám, ale tleskám mu. * * * * * ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Pro válečný filmy v afganistánu mám slabost, tak aspoň tu jednu hvězdu za akcičku a vizuál. Jinak nuda. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

OuKej.. tohle byl tak divně sympatickej bizár, že to lehce nadhodnotím. Chvílema je to fakt zajímavý film ve kterém věci docela dávají smysl, háže to do placu fajn místopisné reálie a atmosféru má to zajímavě vykreslené charaktery + to má vpoho soundtrack a Karima Hussaina za kamerou.. A chvílema je to zase jako nějaká bollywoodská podivnost, kde se žánry mísí tak svérázně, že divák vlastně netuší jestli jsou ti filmaři takoví mimoidi, nebo jde o nějakou vytříbenou poetiku nějakého nepochopeného génia.. Mě tahle rozvolněná neuchopitelnost překvapivě bavila ..Škoda jen, že je z toho film a ne nějaká televizní minisérie, protože, kdyby se ty postavy a nadhozené motivy rozvíjely a vrstvily delší dobu, divák by to lépe vstřebal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna z těch, co mají válečné filmy nějak moc extra rádi, ale sledovat dvouhodinové konverzační drama, které se tváří, že je válečným filmem, ale ve skutečnosti ani pořádně neprobírá zajímavá témata, to opravdu není něco, co by mě dostalo. Takový válečný film už bych si příště nechal ujít. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kanaďani to pojali trochu jinak než jsme zvyklí. Žádný hrdinský epos, nekonečně vystřílených nábojů a naváděné bombardování, ale nějaké to politikaření, místní potyčky a občasná horká chvilka se střílením. Výsledkem je poměrně lidský vhled do všedního dne základny v kombinaci s akcí mimo ni. Osobně hodnotím poměrně kladně. 75% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl první film na téma války v Afganistánu hodnotil bych více, protože přestřelky, realistické postupy a lokace jsou pecka, ale já těch filmů viděl dost a tento má slabý příběh, dokonce je i dost filmů dle skuečnosti které byly příběhem zajímavější a poutavější. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

MINISPOILER ALERT: Film na ktorý som narazil skrz odporúčanie jedného užívateľa tu na ČSFD a musím povedať, že som si ho užil. Má veľmi dobré dramatické momenty, zaujímavý príbeh, niečo aj z histórie sa dozvieme a čo je dôležité tak ak by záverečná scéna bola točená amíkmi tak by bol happyend. Ale tu nie, tu máme horkosladký koniec a ja som s ním nadmieru spokojný. Jo a akcia je fajn, realistická a krvavá a hoc jej nie je veľa tak stojí zato. ()

FAUST666 

všechny recenze uživatele

Sice ve stylu : My jsme ti dobří a oni jsou ti zlí .. ale absolutní pecka. Přesně se to trefilo do mé předvánoční nálady poznamenané útokem islamistů v Berlíně. Super pocit vidět jak lebku talibanskýho kozomrda odpálí náboj z kanadské odstřelovačky PGW Timberwolf :-) Pochvala za komentář pro Big Bear - souhlasím se vším. ()

robfi 

všechny recenze uživatele

jako plus hodnotim, ze to neni jako nabor do US army, protoze odstrelena hlava a urvane nohy asi moc noveho masa neprilakaji. Jako minus hodnotim, ze to je cele o tom, ze "hrdinna" velitelka picha s hlavnim "kladakem", pricemz predvedou dvoji veleni a ... domyslete si sami, jak to dopadne. Navic by si o tu zenskou jeden ani bickykl neoprel a hraje jeste hure, nez vypada.... ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

V Afghánistánu si už vylámali zuby snad všechny mocní bojovníci dávného a samozřejmě i současného světa. Příběh kanadské součásti vojenské aliance, chránící část zasobovací cesty v hornaté pouštní pustině, působí velmi realisticky. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do tohohle filmu s opatrností toho, že to je vcelku neznámej film a ani se to netváří, jako něco mega trhákovskýho. Ale, světe div se, dostal jsem hodně povedenej počin, kterej si v mnoha případech zakládá na maličkostech a detailech. Neni to mega film, jako Black Hawk Down nebo American sniper, ale ani to neni podprůměrnej film, stylu školních reenactingových snah o "válečnej" kousek, co jen od začátku do konce tluče do očí a znechucenost střídá výsměch. Tohle je takovej středně kvalitní film, kterej ale právě v maličkostech dává to, co mnoho mega filmů nedokáže a proto jsem dal dost velký hodnocení. Za mě 4* a DOPORUČUJU ()

lubbax 

všechny recenze uživatele

-zbytečně přestřelená stopáž, toporní herci, místy vcelku úsměvná akce +povedený soundtrack, dělostřelecké finále, prostředí ()

SchwabXIII 

všechny recenze uživatele

Nenapadny (nezaregistroval jsem zadne promo) komorni valecny film, ktery mi trochu pripomina zpracovanim britske Warriors z Bosny 92. ()

kotrlak 

všechny recenze uživatele

Že srát se do islámskejch čmoudů a ještě si je pak tahat domů je největší chyba která se v novodobé historii stala, to dnes už ví každej kdo nemá palici totálně vypatlanou globální propagandou a kdo není liberálně demokratickej retard typu např. mladýho Stropnickýho. 'Hyena Road' není vůbec špatnej film co se týká děje a spádu. Ale co jsem si uvědomil mimo to je fakt jak monstrózní, nákladná a zbytečná je celá snaha zavádět západní demokracii v místech kde vládne středověk a náboženská totalita. To že se tak děje je jen důkaz že západní civilizace je už tak morálně i finančně zkorumpovaná že si s úsměvem uřízne větev pod vlastním zadkem. ()

pvt.Davids 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film kterému dáte šanci bez ohledu na hodnocení a on mile překvapí. Pro mě povedený snímek už jen z důvodů že se tu nevedou žádné patriotické žvásty, přiměřené a nenucené akce které Vás ihned vtáhnou do děje. Pro mě podceněný snímek který jen o něco zaostává za Lone Survivor. PS: ta story o Alexandru Velikém mě fakt dostala. ()

maxs 

všechny recenze uživatele

Když jako kritický divák pominu příběhovou linii, která nemálo připomíná scénáře hollywoodského typu, na pozadí tohohle spíše nepravděpodobného příběhu se odehrává afghánská válka. Válka tak věrohodná, že jsem ji snad v žádném současném filmu z tohoto prostředí ještě neviděl. Myslím, že právě takhle ta válka probíhá a ačkoliv jsem tam nikdy nebyl, po shlédnutí Hyena Road jako by se na chvilku stalo. Hodnocení opravdu neodpovídá kvalitě filmu. Za normálních okolností bych dal sebevědomou čtyřku, ale i vzhledem k špatnému přijetí filmu některými zdejšími kritiky dávám kompenzační plný počet a upřímně doporučuji. ()

kacenkin 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré komorní válečné drama z AFG. Plných pět za provedení, uvěřitelnost a velmi dobrou práci s kráskou McMillan TAC-50.... ()

Reklama

Reklama