Reklama

Reklama

Zan'e: Sunde wa ikenai heja

  • Japonsko 残穢-住んではいけない部屋- (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Píšu mysteriózní romány. Dostala jsem dopis od své čtenářky Kubo, vysokoškolské studentky. Psala v něm, že v bytě slýchává zvláštní zvuky. Zaujalo mě to, a tak jsem se rozhodla to spolu s ní prozkoumat. Spolu s Kubo jsem zjistily, že panelák, ve kterém bydlí, obestírají zvláštní události. (Zíza)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (4)

ing.man 

všechny recenze uživatele

Rozkošatělá duchařina, ve vypravěčsko-detektivním stylu. Začátek dobrý, ale postupným nabalováním se postav a prohlubováním děje to ztratilo na tempu a dost se to rozpadlo. Závěr jen potvrzuje, že autorův záměr byl jen lechtání nervů a snaha o vyvolávání husí kůže. :D Takže tři a půl. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z kina v Shochiku, 30.01.2016, muselo odísť množstvo sklamaných ľudí. Celkom by ma zaujímalo, koľkí našli to odhodlanie, a dopozerali tento snímok až do úplného konca. Totiž, problémom takmer všetkých hororov z Japonska je najmä to, že hádam všetko čo natočia, sa chce všemožne podobať úspešnej, atmosferickej pecke, "The Grudge". No a potom dosiahnite aspoň priemerného hodnotenia, keď zo 107 minút, sa takmer 100 nič nedeje. Musím však uznať, že tá forma spracovania, ala "shockumentary", je celkom zaujímavá. Výstrižky z novín, či všeobecné debaty, však dnes už nikoho nevystrašia (až na jedného), pričom byť to kraťas na úrovni takých 25 minút, možno by to aj bol znesiteľný pokus. Takto veľmi chabé a vďaka efektom, miestami celkom vtipné podívaníčko, ktoré možno odporučiť prevažne tým skromnejším. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Spisovateľka a študentka odhaľujú tajomstvá strašidelného baráku a životné príbehy predchádzajúcich majiteľov. Horor je to len okrajovo, skôr sa tu jedná o pomaly až dokumentárne ladený mysteriózny snímok. Škoda, že je to celé takpovediac mŕtve. Spočiatku som si síce hovoril, že to nevyzerá zle. Režisér tu dokonca vytvoril dobrú atmosféru, a pritom si vystačil len so zvukmi šúchania kimona o zem. Prvú polhodinu som to pozeral s dosť veľkým záujmom, len potom ma všetky tie historky a konverzácie začali unavovať, a aj keď záverečné minúty aspoň trochu ožili, bol som rád, že som pri tom nezaspal. Pekných duchov je taktiež úplne zbytočné čakať, toto je o inom. Nechcem ale od toho odrádzať, pretože obsahovo aj formálne sa jedná o netradičný a zaujímavý snímok. Akurát asi nie je určený mne. Ja mám v obľube horory trochu iného razenia. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Spíše než jako horor bych tento povedený snímeček hodnotil jako hororově laděné mystery s prvky detektivky, ačkoli těch strašidelných momentů není zase tak málo a rozhodně nejsou na škodu, naopak tomu dávají správný říz. Pravděpodobně půjde o první snímek, kde moje oblíbená Yuko nehraje mladou atraktivní dámu, nýbrž obrýlenou spisovatelku :-) Oproti tomu Hashimoto Ai je zatraceně pohledná dívka, tudíž stěžovat si v tomhle směru vůbec nemohu. Mám rád horory, zejména Japonci jsou v téhle oblasti opravdu mistři, takže vzhledem k relativně dost omezené nabídce tohoto žánru nelze tento snímek než doporučit, ovšem na vlastní nebezpečí - za případné prokletí nenesu žádnou zodpovědnost :-) ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama