Reklama

Reklama

Hříšní lidé starého Egypta

(TV film)
  • Česko Egypt - temná tajemství (více)

Obsahy(1)

Poznejte hříšný život ve starém Egyptě. Temná tajemství faraonů, kteří by pro moc udělali cokoliv... Myslíte si, že starověcí Egypťané byli úzkostlivě spořádaní? Tak to se tedy mýlíte! Právě starověcí Egypťané prakticky vynalezli takové zlozvyky a neřesti, jako jsou výstřední, excentrický až zvrácený sex, drogové závislosti a nezodpovědné, bezuzdné utrácení peněz. Tento pořad odhaluje temná tajemství starodávných faraónů. Přitom se nezastaví před ničím: ukazuje jejich bezbřehou chamtivost, nekonečný chtíč, a dokonce i ještě mnohem zlověstnější touhy, které je spalovaly dnem i nocí. Každý z faraónů by udělal cokoliv, aby si udržel moc: vraždy, incest, svádění i politické podrazy byly každodenní realitou. Nechte se překvapit a šokovat nejdrsnějšími, nejzvrácenějšími příběhy, které předurčily tisíce let lidské historie. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Ikewoo 

všechny recenze uživatele

Je to takový... no, jako, bulvár. Mluví tam sice hlavy nazvané egyptolog či archeolog, ale vyznění dokumentu je jasně senzacechtivé. Vlastně neodpovídá na žádné zásadní otázky, nedopovídá načatá témata... Jenom tak si plyne od pikošky k pikošce. Ne, že by to člověk tak trochu podle názvu nečekal, ale nečekal jsem to v tak syrové a neskrývané podobě. Zvláštní vydání Blesku ze starého Egypta. Nu, někoho to ale asi bude bavit... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem měl za to, že z kultur starověku uměli nejvíce pařit Řekové a jejich přístup k životu, ke svobodě, smyslu existence, je ten nejvíce imponující. Ale tento dokument, Vám ukáže, že Egypťané za to uměli pořádně vzít a rozhodně si dopřávali, spousta zajímavých informací, neznámých a nových objevů, těším, co přijde v druhém dílu. Druhý díl spíše průměr a spíše otravná tendence posuzovat tehdejší chování ve válce, očima dnešní psychologie, mi přijde nepatřičné, vzhledem k tomu, co dělali později Asyřané, nebo i egyptští současníci jako Chetité (oslepili a zotročili zajatce, nutili je otáčet zařízením na drcení obilí místo dobytka atd.). Je to škoda, ale díky vynikajícímu prvnímu dílu odmítám dát za tři. Škoda, že nemám originální zvukové změní Alexander Siddig je vynikající, charismatický vypravěč. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

HODNOCENÍ 1.DÍLU:Zajímavé téma, které jsem uvítala. Zpracování se však příliš neodlišuje od jiných povrchnějších dokumentů o Egypťanech, přesto dokument potěšil. Zápory filmu: Hrubě načrtnuté informace, nedořčenost a naznačování, které nám mnoho nesdělí. Například:" faraóni se dopouštěli hříšných extrémů, děly se různé erotické nepředstavitelné zvrácenosti..." To mělo být jako kupříkladu konkrétně co? Nic bližšího se nedozvím, jen že měli harémy a velké množství žen. Je to takové letem světem, ale pěkně se na to dívá a člověk může nadále jen fantazírovat, jak život vládce, který si mohl dovolit úplně vše, který se pokládal za božského panovníka, nadčlověka, asi vypadal. Scházely mi také digitální ukázky, jak přepychové paláce, v nichž faraoni žili, pravděpodobně vypadaly. Zde je ukázaný jen bazén, kus sloupu a Kleopatřina luxusní zlatá loď.:) - Lepší průměr s několika působivými scénami. (Komentář je psaný po prvním dílu. Uvidím, kam se to posune dál). 2.DÍL: Je slabší, s méně líbivým námětem (sadismus některých faraonů, lži, atd.). ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Dokument ve stylu, našli jsme tajné deníčky faraonů a přečteme vám z nich ta největší bulvární tajemství. A proč by vlastně ne. Vždyť suchopárných informací je všude k sehnání habaděj. ()

Reklama

Reklama