Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před 10 lety, během nevysvětlitelného incidentu, Ja Jun (Da-mi Kim) utekla z vládního zařízení a ztratila paměť. Po útěku ji zachrání a osvojí si ji starý pár. Ja Jun vyrůstá jako skvělá studentka střední školy, a aby pomohla své rodině, přihlásí se do TV Show, kde chce získat hlavní cenu. Jakmile se objeví v televizi, začne se před ní objevovat tajemný muž (Woo-shik Choi) a zájem o ni mají i doktorka Baek (Min-soo Jo) a pan Choi (Hee-soon Park). Život Ja Jun se mrknutím oka otočí vzhůru nohama. (Miike)

(více)

Recenze (42)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE TO ZRŮDA! TO PŘECE VÍTE…“   Hodně zajímavej úvod. Pak zdlouhavá pauza s tím, že jako ten parchant bude výjimečnej. Než se dočkáme tý „superhrdinský“ závěrečný půlhodinky, trochu to dře. Pak je to parádní akce (připomínající upírský masakry) a asi chápu, proč to má ty dvě hodiny. Chápu, ale neoceňuju! Navíc fakt nevím, jak se postavit k tomu, že to asi bude mít další dily…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neustále myslím na svou doktorku.  2.) Vždycky jsem tušil, že ta píča, co nám v noci zabouchala na vrata, bude nebezpečná...  /// Thx za titule „entitka“.                   PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Park Hoon-Jeong je solidní režisér, který natočil například New World, The Tiger, a V.I.P. psal také scénář k vynikajícímu I Saw the Devil, takže jasná záruka kvality a svým novým počinem mi udělal asi největší radost. The Witch je drsný,napínavý a vizuálně dechberoucí supernatural Thriller o malé holčičce, která zmasakruje celou laboratoř, která na ní prováděla od malička podivné experimenty a utíká do lesů, kde začne nový život, když si jí "adoptuje" nová rodina. Kim-Da mi ovšem není obyčejná holčička má nadpřirozené schopnosti a ovládá například Telekinezi, ale bohužel trpí také amnésii, takže si nepamatuje, co za hrůzu spáchala, Problém nastane když v televizní show předvede živě, co dokáže a toho si všimnou hodně špatní lidé, kteří dychtí po revenge a získat holčičku zpět. První hodina je trošku pomalejší a tváří se spíše jako Drama, od druhé půlky je to slušně zběsilá akční jízda s nebezpečnými záporáky, slušnou porcí násilí, vynikajícími akčními scénami ( Takhle svižně a inovativně natočenou akci jsem doposud nikde neviděl) a Finále patří k tomu nejlepšímu, co Asie letos stvořila.V příběhu se objeví i pár nečekaných solidních zvratů, takže je zde od všeho něco. Velká chvála i za hlavní mladou herečku,která hraje oscarově a ta proměna nevinné milé holčičky v nekompromisní stroj na zabíjení byl delikátní. Takhle teda jo a vzhledem k tomu, že se jedná o Part 1 čeká nás možná hodně divoká Trilogie. 80% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Dlouhý a nenápadný úvod se tváří jako sociální drama o středoškolačce, aby se pak snímek překlopil do roviny její brutální minulosti a krvavé současnosti. Režisér si záměrně vybral neokoukané obsazení a pustil se tak trochu spíše do béčkovějších a akčních vod. Ale film s přibývající minutáží zabaví, hlavní představitel Da-mi Kim rozhodně ukazuje velké nadání i na tak mladý věk. Akce samozřejmě trochu nadsazená a někdy až gorově pojatá, nicméně solidní, atmosféra časem houstne, otázka však je, co čekat ve dvojce? Režisér by měl přihodit trochu více nápadů k rozvinutí děje i postav, pokud nechce jen opakovat dané. Počkejme si, beru to dílo jako vzpouru proti zavedeným pořádkům a touhu si zkusit něco nového, čas ukáže, ajk si s tím Park Hoon-jeong poradí. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Upřímně - překonalo to očekávání." Pozitivně překvapivé. Jednak holka v hlavní roli výborně hraje, jednak to má zajímavou zápletku (naštěstí jsem o filmu nic nevěděl a ani trailer neviděl). Čarodejnice asi není úplně přesný výraz. Super dynamické (drsné) akční momenty. Těším se na druhý díl. ■ Trailer, který neprozrazuje až tak mnoho https://www.youtube.com/watch?v=EIOIdSyNf3A ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Akci Korejci umí, zde jí však moc není a to co je mezi ní, mě upřímně nezajímalo a občas jsem se docela ztrácel. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina vlastně jen sleduje vyrůstání hlavní hrdinky ve víceméně idylickém prostředí, ve kterém řeší tradiční potíže všech teenagerů. Režie dá jen občas najevo, že po ní někdo jde. A to nebyla z mého pohledu žádná hitparáda a to i proto, že korejská kinematografie nepatří k mým oblíbeným. Nicméně druhá polovina je brutální jízda narvaná špičkovou akcí a potoky krve a zcela tak zastínila první utahanou část. Takhle nějak měla vypadat Hanna. Parádní byla i herečka v titulní roli, která perfektně zvládla přepnutí z nevinné dívenky do krvelačné bestie a líbil se mi i zvrat, který park připravil. Druhý díl už se snad ponese výhradně v duchu druhé hodiny a já budu moc hodnotit maximálně. Tohle je "jen" na 80%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dostal som v podstate mix filmov Hanna (2011) a Lucy (2014). A oba prekonáva. Väčšinu času sledujete civilnú, nenásilnú časť života mladej "čarodejnice" (názov je dosť zavádzajúci, naozaj nečakajte žiadnu mystiku, dostanete akčnosť na steroidoch). Následne sa odomkne 13. komnata a dej naberá na obrátkach. Nič originálne, ale dobre vyzobané a navzájom fungujúce striepky. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nářez! Čekal jsem sice kvalitní korejskou filmařinu, ostatně jako vždy, ale dostal jsem ultimátní nášup! Totálně mě překvapilo kam se to celé vyvynulo..trošku mindfuck. Da-mi Kim výborná! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla šílenost :D Ke zhlédnutí mě zejména nalákalo jméno režiséra, jenž stojí za několika naprosto excelentními filmy z minulosti (Viděl jsem ďábla, Nový svět, Noc v ráji atd.). Ale Manyeo se rozhodla jít malinko odlišným stylem. Jasně, krvavé jihokorejské akce se zde dočkáte, to se nebojte, ale na scifi prvek s vylepšováním lidí nejsem u snímků z těchto končin moc navyklý. Film rozhodně zvedá vzhůru hlavní představitelka. Když ve druhé půlce přišlo na lámání chleba, tak jsem si užíval ten její psychopatický úšklebek. Neskutečně nadaná holka! Potěší i jiné známe tváře (třeba Woo-shik Choi známý z Parazita). Mít to rychlejší rozjezd na začátku, tak půjdu asi výše. Ale teď popravdě...Tak adrenalinové finále jsem nečekal ani v těch nejdivočejších snech. Tak vizuálně atraktivní a brutální podívanou jsem dlouho neviděl. Uvidíme, co druhý díl. Jedná se fakt o zajímavě rozjetou sérii, která oplývá slušným potenciálem. Za mě dávám 7/10 ()

raimi odpad!

všechny recenze uživatele

To je nějaká celosvětová nákaza debility, tohle? Co je to za postavy, proboha? Dvě sebestředný, hloupý, otravný, sobecký, bezohledný školačky. A film je představuje jako sympatické rošťandy. Jedna se v první scéně uvede jako mrcha, co manipuluje jednodušším prodavačem, aby mohla ujet bez placení s korbou plnou pytlů krmiva od hodného majitele obchodu, ke kterému její rodina z farmy jezdí pravidelně nakupovat. Nemáme peníze, tak se neposerte, nó. A tralala, školačka bez řidičáku odjíždí se zbožím na dluh i přes obchodníkův vytrvalý nesouhlas. A protože je v dobré náladě, jak vyjebala s dvouma týpkama, zazpívá si v autě nějakej ten K-pop a kamera vzletně poletuje nad silnicí, tralala. Druhá je naprostá pinda, co nezavře tlamu, a mele samý hovadiny, což má být nejspíš vtipný. Je neustále nasomrovaná u první mrchy na nádherné moderní obří farmě těch nuzných farmářů, co nemaj lóve, kde když nevyžírá, co se dá, tak aspoň vládne tv ovladači a valí sr*čky. A těmhle pipkám neustále rodiče vykládají, jak jsou úžasné a nejlepší, a kouzelné a jedinečné, a že jsou ten největší poklad na zemi. Stejně jako v každým současným americkým filmu- že by zdroj nákazy? :-) Tak to by byla první hodina. Ale ono je cosi ošklivého, co skrývá první školačka. Něco už jsme viděli na začátku filmu, kde sledujeme obludnej masakr neviňátek, a pod úvodními titulky probíhají reálné záběry z pokusů na dětech. V druhé hodině pak vypukne natahovaný supermanský jakobygorefest, kde se všichni změní v cool nihilistické bestiální zabijáky, holčičky rozšlapávají zabijákům hlavy jako melouny (aby v dalším záběru byla hlava neporušená), a všichni si okamžitě do obličejů a na všechny zdi nastříkají litry krve, jakože je to drsný. Mě tenhle manýristický kýčovitý onanismus plný načančaných karikatur, hrající si na sociální drama, štval už během úvodních titulků. Že tvůrci neznají míru, mně bylo jasný, když jsem hned v prvních minutách koukal na reálné záběry otevřené lebky s mozkem. Ne, ne, ne a stokrát ne. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Mám s tím filmem spoustu problémů asi jako RAIMI. Sralo mě na něm spousta věcí od začátku. První polovina mi přišla neskutečně otravná a ty dvě holky mě strašně štvaly svým projevem, uvřeštěností a trapností. Do toho mě ale prostě štvala šílená touha tvůrců šokovat diváka, kdy film je plný kontrastů a pohybuje se v několika extrémních výkyvech. Druhá polovina jsou do očí bijící samoúčelná jatka, kde se všichni ještě snaží vypadat hrozně cool.Nevím no ...přišel mi to takovej japonskej styl tady těch "cool heroes", kteří se řežou hlava nehlava, ale tady mě to prostě štvalo. A vůbec mi vlastně nedělalo dobře (stárnu no ...), jak jsou do toho v podstatě zapojený dětský a mladiství "herci". Který jsou od hlavy k patě a hlavně teda v obličeji pořád docákaní umělou krví... Trochu mi to připomínalo tou svojí nevyvážeností klasiku THe Untold Story z roku 1993. Ale tam jem to byl schopen tenkrát tolerovat, tady prostě ne... Divnej film, minulo mě to ... ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Škoda otevřeného zakončení, neboť by to bylo za jasných pět hvězd. Jinak je to mistrovsky (doslova) nadpřirozený snímek od kterého by se Marvel mohl učit ve všech směrech. Krví nadupanej thrillerovej akčňák zaměřující se na nadpřirozené schopnosti, kterej opět (jak je u Parka zvykem) přináší nečekané zvraty plné "cože??" hlášek od diváků. Funguje zde opravdu snad všechno, hlavně vykreslenost postav, která mi v minulém Parkovo počinu V.I.P chyběla nejvíc. První hodina buduje pomalé mysteriózní tempo, kdežto druhá rozjede totální řezbu napříč otevřenému konci. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Má to tedy pomalejší rozjezd a kamarádka naší milované čarodějky mi docela dost lezla na nervy, ale jak se film překulí do druhé poloviny, kvalita jde slušně nahoru a příznivci akce s mystery podtextem si stěžovat nemohou a již jen očekávají pokračování celého příběhu. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Škoda toho až príliš dlhého úvodu. S radosťou by som šiel s hodnotením vyššie. Lebo akcia je brutálna, krvavá a hravo nakrútená. Korea opäť potešila, a dvojka musí byť!!! ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc povedlo. Ať už ta první polovina, která působí jako rodinné drama o holce, které se něco stalo, bum trauma, nový rodiče a najednou po mě někdo jde, a hodně pomalu servírované, aby se druhá polovina překlopila v nekompromisní akční jízdu, kde se s mrtvými rozhodně nešetří, aby se závěrečná půl hodina po příjemném twistu (ten jsem nečekala, myslela jsem, že to bude trochu jinak) přinesla ještě větší masakr (kde se nachází hned několik dost příjemných akčních blbinek). A já ráda ocením, když mě něco umí překvapit. Byť to znamená, že určité věci možná byly všechno lež. Ale zase to závěrečné gesto v nemocnici, že? Tak uvidíme, co bude dál :) Jinak...tak trochu Dark Angel na steroidech :) ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Tomuto sa povie absolútne mimo môjho radaru! Všetky xichty rovnaké, mega afektované puče, ďakujem, neprosím! ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Výborná akce, dramatické a skutečně napínavé.Pozvolný rozjezd vyprávění vás drží zvědavé, Da-mi Kim tvárná a výrazná, obsazení je vůbec silnou stránkou. Triky na solidní úrovni, já se bavil a čekám na další díly. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Od tohodle jihokorejsce sem viděl VIP, což mě hodně chytlo, tak sem si řek, že se zkusím na pár filmů vypravit tímhle směrem. Další zasávka psychadelickej film s holčinou, která má nadpřirozený schopnosti, proč ne? Tenhle rejža si hodně libuje v krvi. Nejlíp, když je to tam všechno uplně zacákaný lidskou krví, to je pak asi v rauši :o). Zase tady hrál takovej jeden rákosník, ze kterýho šla taková poklidná hrůza. ()

Reklama

Reklama